Автор Тема: Въпрос за навигация  (Прочетена 65 пъти)

Phoenix

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 46
Въпрос за навигация
« -: 10 Април 2016, 19:28:12 pm »
Здравейте,
Преди време видях двама туристи в планината, които се ориентираха с помоща на автомобилен навигатор Garmin nuvi.
Въпроса ми е дали някой има представа как може да се пригоди автомобилна навигация, за да се използва за пешеходни преходи.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 351
Re: Въпрос за навигация
« Отговор #1 -: 10 Април 2016, 23:31:36 pm »
Ами като се качи подходяща карта. OFRM картата е подходяща. Ние също така се ориентирахме в зората на масовото използване на навигации. После с туристически eTrex, после със смартфоня и картата на BGMountains, сега главно по памет....

zcezbpm

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
Re: Въпрос за навигация
« Отговор #2 -: 11 Април 2016, 05:10:09 am »
Здравейте,
Преди време видях двама туристи в планината, които се ориентираха с помоща на автомобилен навигатор Garmin nuvi.
Въпроса ми е дали някой има представа как може да се пригоди автомобилна навигация, за да се използва за пешеходни преходи.

Тези неща като съм гледал имат масово живот на батерията до 2-3 часа.  После как ще го зареждате в гората? По-добрия вариант ще е май смарт телефона с някоя външна батерия за резерв. Сега поне всеки има такава джаджа.
И двата уреда ще свършат работа  ако се включват само от време на време само когато наистина има нужда.

Тук във форума има един турист Мечо Пух. Знам че беше ползвал подобен автомобилен навигатор на едно от ком-еминетата си. Мисля че беше носил повече от един  килограм акумулатор, за да го зарежда.

При всички положения макар и да вършат работа и двата варианта са неефективни и имат прекалено много минуси. Най-добре е туристически гпс на който за секунди му сменяш батериите и с един комплект хубави батерии имаш по 4-5 дена автономност.