Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
................... .......Попаднах на една тема във вашият форум - http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php?topic=424.0 и там видях мнение, че китайските фенерчета не са чак толкова зле за парите си и реших, че мога да рискувам с едно китайско фенерче, но за подарък на баща ми. На пазара обаче има не малко фенерчета и бих ви помоли да ми помогнете да направя оптимален избор. Ако имах възможност щях да взема и нещо "марково" но не мога да се вместя в бюджета и за това ще рискувам с китайче до към 50лв. може и до 80лв. ако си струва и нещо по добро. Освен цената един от важните ми критерии е да има регулируем фокус, като на лед лансерите, това и изключително ценна и полезна опция. Ако има опция за регулиране на мощността на светлината е много добре, защото не винаги ще ни трябва на максимална сила особено ако е по мощен фенера.
Продажната цена на модела е 109лв....за форума - знаете има отстъпка O:-)
............... Именно затова марковите фенери при включване бичат на макс, но след това преминават на 70-80% от този мах, щото производителите това за адаптивността на човешкото око го знаят(има си хас), пък и трябва да се икономисва енергия, за да има по-дълъг рънтайм.............
OS by Petzl software personalizes the functioning of the headlamp according to the needs or the type of activity.This software is used to determine the type of lighting : when regulated, the light intensity remains constant during use; unregulated, it diminishes progressively to optimize battery life. It then becomes possible to adjust, in a very intuitive way and with only a few clicks, the battery life or the lighting level (maximum or economic mode) as needed.