Автор Тема: Примус  (Прочетена 9838 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:Примус
« Отговор #15 -: 14 Октомври 2012, 16:09:31 pm »
..... Бих казал вградената пиезозапалка е полезна екстра, но съвсем не задължителна. Дори котлона да ти е без нея и си достатъчно разсеян да си носиш запалка, можеш да вържеш една за котлончето та винаги да е под ръка.
Напълно споделям твърдението ти Хобо дори запалка не е необходима, достатъчно е да има само нещо което прави искра например от запалките клипер.

tirex

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
« Отговор #16 -: 14 Октомври 2012, 22:03:43 pm »
Хобо извинявай че закъснях с отговора но тези дни бях ангажиран .Пластините на котлончето са стойки за съда за готвене а тарикатите търговци продават отделно пластини за защита от вятър -  http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=687   отделно и стойка за бутилката тука я няма в каталога но струва 10лв. Та бушккрафта излиза доста скъпо в наши дни .

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #17 -: 14 Октомври 2012, 22:23:29 pm »
Tirex,  ;D. Добре казано. Всъщност аз питах за трите пластинки точно над  самата гъбка (горелка). В твоя модел ги има, в този от ибея към който дадох линк ги няма. Рекламират ги като възпрепятстващи гасненето при вятър. Според мен има ли вятър спасение няма, но исках да питам теб, понеже имаш конкретни наблюдения. Моя котлон е без такава екстра. Паля го или на завет място или си правя завет с раницата или шалтето.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

tirex

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
« Отговор #18 -: 14 Октомври 2012, 22:37:07 pm »
Хобо не пазят от вятър  и аз ползвам подръчни средства най често фолио или гледам да го сложа на завет .

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
« Отговор #19 -: 17 Октомври 2012, 14:23:11 pm »
А виждали ли сте лампата на Аладин ? ;D

90-та година го купих от ГУМ в Ленинград.

За сам човек с раница не става според мен. Докато карах бензинова кола седеше в багажника и се ползваше по-често, сега само при необходимост. За да оцелявам това ми стига:

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #20 -: 17 Октомври 2012, 14:53:29 pm »
Лампата на Аладин съм виждал, но такава стойка за канчето не бях. Веднага стана моя фаворит. Как се сещаш да ги измислиш такива хубавинки. Браво! 8)
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

jordanov

• Sr. Member
« Отговор #21 -: 17 Октомври 2012, 16:15:19 pm »
Ба, чиляк като му са допий кафе какво ли не измисля :D Важното й да не си забравяш ножа. ;D

П.п. Последното се отнася за хора които не могат да си направят нож от кремък 8)

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
« Отговор #22 -: 17 Октомври 2012, 18:04:14 pm »
 jordanov имаш ЛС бе човек!  ;D  ;D Видя ли?  :P

Екипировката не прави туриста, само помага!

ridedok

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
« Отговор #23 -: 22 Ноември 2012, 12:55:44 pm »
               Това са моите полеви уреди за готвене!Лампата на Аладин-ПТ-1 я купих преди около 1 месец от пазара -един мургавелко ми я продаде за 6 лв.Нямаше отражател на пламъка и ръчка за регулиране.Отражателя си го изковах от медна тръба а ръчката пасна от тръба за маслопроводите на Пиаджо.Та тръгна това чудо на съветската техника и фучи като изтребител.Пробвах го на един риболовен излет-направо рибена чорба може да се вари на него.С 100 мл. бензин работи около 50 мин.Направо си е супер техника.А спиртника ми е подарен от един колега-купил 10-тина на цена 0.50лв. от пазар в София.Стара военна екипировка.С него се работи по-бързо но става само за подгряване и най много за приготвяне на чай.Идеален е за оцеляване!Това е от мен.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
« Отговор #24 -: 22 Ноември 2012, 17:53:50 pm »
Ridedok класическо оборудване. Със здраве да го ползваш. Очакваме полеви репортажи.
Не се взимай толкова на сериозно.

jordanov

• Sr. Member
« Отговор #25 -: 23 Ноември 2012, 09:55:13 am »
Даа, оборудването е класическо и солидно даже. Обаче! Всеки уважаващ себе си БГ бушкрафтър трябва да има и поне 3 спиртника самоделки - за раницата, жабката на колата и вътрешния джоб на сакото 8) Плюс още няколко подаръчни, за колежки и колеги. ;D

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #26 -: 23 Ноември 2012, 11:15:52 am »
Даа, оборудването е класическо и солидно даже. Обаче! Всеки уважаващ себе си БГ бушкрафтър трябва да има и поне 3 спиртника самоделки - за раницата, жабката на колата и вътрешния джоб на сакото 8) Плюс още няколко подаръчни, за колежки и колеги. ;D

:o Кола нямам и сака не нося и  сега какво ще правя, явно не съм ни буш ни крафтър  ::)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #27 -: 23 Ноември 2012, 11:31:31 am »
Аз пък нямам раница, но от колежки не се оплаквам...
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

ridedok

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
« Отговор #28 -: 24 Ноември 2012, 16:40:24 pm »
Аз имам колега но тук не съм ги показал!

jordanov

• Sr. Member
« Отговор #29 -: 26 Ноември 2012, 11:03:39 am »
Друже, сигурен съм че имаш. Все пак, ако ти или някой друг не е разбрал закачката ми, поднасям извинения.