Автор Тема: Екопътека Негованка  (Прочетена 1928 пъти)

efond

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 24
Екопътека Негованка
« -: 30 Октомври 2010, 18:47:11 pm »
Да взема и аз да се разпиша в тази тема :)

След като тази година се случиха събития, които не ми позволяват много много да излизам , вчера ми се отдаде възможност и веднага потеглихме. Целата на разходката беше село Емен и по точно каньонът на река Негованка. Има изградена екопътека с мостчета над реката , много е приятно , но за съжаление и малко опасно. Не знам кой поддържа това място , но мостовете са изгнили , парапетите не са хванати хубаво и трябва да се внимава. Ние бяхме в едно мокро време и в комбинация с нападалите листа си беше направо пързалка. В единият край на пътеката е  Еменската пещера , а в другия живописен водопад наречен Момин скок. Пещерата е пълен ужас, бетон и тухли. Чудесно място за къмпингуване е около язовира, който е до водопада, може да се лови и риба - 4лв на пръчка и си плащаш улова. Другата година съм там :))

Малко повече инфо можете да намерите ТУК

8) ;D :D

tirex

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
Re:Екопътека Негованка
« Отговор #1 -: 31 Октомври 2010, 08:07:10 am »
Чудесно място позволено ли е да се лагерува около водопадите.

efond

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2 -: 31 Октомври 2010, 09:35:41 am »
Ами на самият водопад не , но на 100 метра от него да. Не че като отидохме някой не беше палил огън преди нас. Добре че беше това неугаснало огнище , че си бях забравил запалката  ;D ;D , голяма радост беше.

На самият язовир който е залепен за водопада си има изградени места за бивакуване. Много е приятно, дърва има страшно много.

efond

• Jr. Member
  • **
« Отговор #3 -: 06 Ноември 2010, 16:27:40 pm »
Така .. сефтосахме язовира с един риболов и като краен резултат хванахме само 10 малки таранки. Всичко кълвеше само на плувка , дънните не бутнаха. Като цяло беше приятно , като изключим тръгването. След като се отбихме при охраната ... той сподели с нас, че нямало риба защото точели язовира заради ремонт. Голяма наглост ... да беше казал като пристигнахме , въопще нямаше да се замислим и щяхме да си тръгнем. Е прибра ни паричките (4лв на калпак) ... жив и здрав. Повече там само лятото на барбекю.

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #4 -: 08 Ноември 2010, 09:33:42 am »
Айде Айде ся ни съ оплайквай , пак сте нацапали тигана не е било без хич.
Баси ка ми се ходи за рибаааааааа...
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

mechkolis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #5 -: 23 Ноември 2010, 12:10:30 pm »
Когато ходхме там на излетче, охраната дойде въоръжен до зъби и почна да се кара що не сме му казали че сме там, ние пък въобще не знаехме че и охрана имал язовира. Как да е, накрая се разбрахме, че не сме дошли да бракониерстваме, а само да бивакуваме. Но това не ги спря цяла нощ да сноват край нас точно с една моторница и да ни блещят със прожектори  >:(