Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Аз против шведските брадви нямам ясно ми е че са хубави, обаче да си купиш брадва и да я ползваш само да се снимаш с нея си е как да ви кажа все едно да вземеш презерватив и да си го ползваш сам . Вече в ножарските форуми не пиша но често ги чета и падам от смях как била наточена брадвата направо бръснела, ми тя и тъпа да е няма значение само седи и събира прах .
Препоръчвам на Cat спешно да продаде Щил-а и да мине пак на Дружба(първите модификации). И двете се водят моторни резачки, нали така? Би трябвало да режат еднакво добре.Или пак ще опрем до лафа - "Къде е Лом, къде е Лондон?"
Цитат на: ko54 в 09 Септември 2013, 22:22:59 pmПрепоръчвам на Cat спешно да продаде Щил-а и да мине пак на Дружба(първите модификации). И двете се водят моторни резачки, нали така? Би трябвало да режат еднакво добре.Или пак ще опрем до лафа - "Къде е Лом, къде е Лондон?" Е, Лом не е Лондон, но пък е Малкия Париж Гледам нещо се заформя спор, та да се включа и аз.За Щил не знам, но имам братовчед, който някога работеше като секач в Коми. Та той ми е казвал, че в онези условия Хускварната сдала багажа и се наложило да се вадят от складовете старите Урали. Доколко е вярно не знам, но пък не виждам причина да ме е излъгал. Миналата година с един пич от другия форум правихме експеримент. Той дойде на село с неговата брадвичка на Хускварна, да ми помогне с разчистването на гората в двора. Аз бях с брадва дело на неизвестен ковач. Някъде по-горе из темата съм й качил снимка, забита в един пън до купчина дърва. В сечене и кастрене българската брадва се представи по-добре. Тогава някои казаха, че сме сравнявали различни типове брадви, заради разликите в размера - нашенската беше с по-дълга дръжка и по-голям режещ ръб.Сега същата работа - сечене и кастрене върша с една брадвичка, която взех на символична цена от един чичка, който по пазарите продава вехтории. И няма никаква особена разлика между нея и брадвето на Хускварна. Една и съща работа я вършат горе долу еднакво.
.... При случай ще се сдобия с такъв клин и ще пробвам на практика как е. Може да се окажат полезни.А къде се продават?
Благодарение на колега от друг форум, любимата ми стара руска брадвичка с феноменалната цена от 3,59 рубли, вече има ецвано острие и нова дрешка. Фала на такъви колиги, както се казва...