Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс КОХАНСКИ, а не Кочански!
Древен и хитър начин за заклинване на брадви по японски... А може и с един сап да са ползвали няколко глави, заклинени с различни по дебелина клинове. Японска му работа.
Аз от стомани нищо не разбирам. А и силно се съмнявам, че онзи дядка - ковача, е чувал някога за скала на Рокуел. Ама ми върши работа.Сега трябва да си взема и една голяма и евентуално и някакво топорче. Нещо ми е мерак да имам такова
Цитат на: samotniq valk в 28 Май 2012, 14:51:32 pmАз от стомани нищо не разбирам. А и силно се съмнявам, че онзи дядка - ковача, е чувал някога за скала на Рокуел. Ама ми върши работа.Сега трябва да си взема и една голяма и евентуално и някакво топорче. Нещо ми е мерак да имам таковаТоя дядка безименния ковач точно я чува скалата , старите ковачи определят колко е закалено като удрят по желязото или го хвърлят на земята по самия звук който издава наистина я чуват скалата .
Старите майстори ковачи наистина са били голяма работа.На село имам една кована брадва /Секира/.На колко години е не знам, но е много стара.Отлична стомана и изработка.Има щемпел с формата на слънце.
Цитат на: Phoenix в 16 Юни 2012, 21:06:55 pmСтарите майстори ковачи наистина са били голяма работа.На село имам една кована брадва /Секира/.На колко години е не знам, но е много стара.Отлична стомана и изработка.Има щемпел с формата на слънце. Що не сложиш някоя снимка тук, общ план и конкретно на щемпела. Предварително благодаря!
Аз пък тези дни много се разочаровах от брадвата си на Хускварна, тая най-малката. Много лесно се подбива дори в чеп на бор. И то не говоря за цепене, а за сеченена паднало и не дотам изсъхнало дърво. Добре, че поне триона с марката Хускварна кърти мивки, че иначе много щях да се разочаровам от марката. Бая се колебая дали да не подложа тая брадва на един душмански тест, да видя докъде ще издаяни. За по сериозни работи се видя, че няма душа и качество