Автор Тема: Кания, дрешка за вашите ножове  (Прочетена 20379 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
Re:Кания, дрешка за вашите ножове
« Отговор #15 -: 06 Декември 2010, 14:33:52 pm »
Колегата Rdado S. се е самоотписал от форума след като ти е писал на лични. Затова сега ти не можеш да му отговориш. Защо се  е самоотписал, не знам, но е вярно, че лични съобщения във форума могат да изпращат и получават само регистрирани.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #16 -: 17 Декември 2010, 23:41:58 pm »
Ако позволите, и аз искам да се похваля с канийка и нож собственоръчно изработени от мен. Канията е кована мед обкантена с естествена кожа. Ръкохваткката на ножа- еленов рог с гравюра, бронзова капачка с инкрустирана планка рог от крава. Това е първият нож напълно изработен от моя милост ;D преди седем лета! След него още четири броя за приятели ,и мерака ми мина! ;D

Изработката не е нищо особено, но ми е първата рожба и има сантиментална стойност за мен!
ПП Съжалявам за лошото качество на снимките, но с GSM толкова! :)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #17 -: 18 Декември 2010, 08:44:25 am »
Браво много изящтна изработка , страшно красив. От каква стомана е кован ли е орнаментите как си ги направил разкажи малко повече.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #18 -: 18 Декември 2010, 14:18:50 pm »
Браво много изящтна изработка , страшно красив. От каква стомана е кован ли е орнаментите как си ги направил разкажи малко повече.

Oтговарям веднага на въпроса ти за стоманата. Забравих да спомена, че използувах острието на нож тип ,, Рамбо,, естествено китайски. Но пък излезе добро качество! А всичко друго е абсолютна ръчна изработка, даже си правих и инструменчетата за ИЗЧУКВАНЕ  ;D на ръка . А острието гравирах с мафлекс . Пак казвам, това е първият ми нож който си направих сам(без острието, макар че и то претърпя доста офанзива на ръка по заточването и полиране със шкурка) така че не претендирам да е нещо кой знае какво! Но пък се радвам че се харесва. Кой не иска да чуе хубави отзиви за нещо което е сътворил с много обич! :)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #19 -: 20 Декември 2010, 10:34:29 am »
@valenti681 Супер, много красива вещ радвам се че във форума се появи още един майстор. Респект към труда ти.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #20 -: 20 Декември 2010, 12:20:30 pm »
@valenti681 Супер, много красива вещ радвам се че във форума се появи още един майстор. Респект към труда ти.

Благодаря за хубавите думи, радвам се ,че оценявате труда ми! Но пак да спомена, че всичко което показвам тук, си е съвсем аматьорска работа. Просто ми е интересно да се захващам с напълно непозната за мен  материя, да се усъваршенствувам, като се опитвам по някога да откривам <<топлата вода>> ;D ;D ;D

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #21 -: 20 Декември 2010, 17:47:10 pm »
иееее тУй калъфче мнОу шукаритетно ;D ;D , направо ме барна по болното място  ;D ;D
Екстра си се справил, това с плетката още немога да се престраша да го направя, незнам защо ??? имам схеми на няколко различни плетки. Тъкмо съм подхванал едно калъфче ши взема да му врътна една малка плетка за Акцент  ;D ;D
А за мултитула немам думИИи , много е Соц туй да се каже , но най важното че си има отварачка за Биратааааааааааа ;D
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #22 -: 20 Декември 2010, 19:23:34 pm »
иееее тУй калъфче мнОу шукаритетно ;D ;D , направо ме барна по болното място  ;D ;D
Екстра си се справил, това с плетката още немога да се престраша да го направя, незнам защо ??? имам схеми на няколко различни плетки. Тъкмо съм подхванал едно калъфче ши взема да му врътна една малка плетка за Акцент  ;D ;D
А за мултитула немам думИИи , много е Соц туй да се каже , но най важното че си има отварачка за Биратааааааааааа ;D

;D ;D ;D Ами плетката се сетих да я направя по принуда, тъй като нямам машина за кожата.Пък и така изглежда по първобитно!
П.П. разгледах какви чудесии си направил по горе. Имаш един мноооооооого голям поклон от моя страна! Браво продължавай все така! Много професионална изработка! Наистина много се накефих на канийката и гривничката!

unior

• Full Member
« Отговор #23 -: 20 Декември 2010, 19:25:39 pm »
Мерси гОлямОоо  :), скоро очаквайте и още Изненадииии  ;D
а отговорност.

Dakota

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 24
    • Страницата на Вики
« Отговор #24 -: 02 Февруари 2011, 18:51:23 pm »
Браво на Валенти!Създава цели произведения на изкуството :)

Русе,ади стига си на държал в очакване!И гледай скоро да сториш нещо дакотско,чи откакто са прочу,ма забрай вечи! :-*
Там, където свършва СТРАХЪТ, започва СВОБОДАТА!!!

unior

• Full Member
« Отговор #25 -: 03 Февруари 2011, 09:33:59 am »
С меНи вече ни съ говОри, контакти самУ на Имайл И да ми се говори на Вие инак не отговарям  ;D ;D ;D

Нема се притесняваш ще направим каквото искаш и Дакотско и Навахско и Апачи , имам няколко неща да довърша и Тъ почвам  ;D ;D ;D
а отговорност.

Dakota

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 24
    • Страницата на Вики
« Отговор #26 -: 03 Февруари 2011, 10:37:54 am »
Ха,разбрахми са с две думи!Туй са казва мъжка приказка 8)
Там, където свършва СТРАХЪТ, започва СВОБОДАТА!!!

unior

• Full Member
« Отговор #27 -: 22 Февруари 2011, 15:49:08 pm »
Ето един "Троянец"  ;D

Подробности по-късно тез дни  ;D
а отговорност.

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #28 -: 22 Февруари 2011, 15:56:58 pm »
Имам една мъничка забележка към канията. Поставянето на ферородната запалка по този начин показан на снимката не е много функционален. Причината за това твърдение е, че ако ти се наложи ходене през тръни и храсти прекалено много ще се закача по тях ако е на кръста на ползвателя.  За изработката +1

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #29 -: 22 Февруари 2011, 18:25:35 pm »
Супер е канийката unior , приеми моите адмирации! Забелязах че странично си направил ''ушенце'', то не е ли за закачане на същата запалка? Ако е ''ДА'' значи ще отпадне малката забележка на vanjo, относно закачането на запалката през тръни и храсти! ;D ;D