Автор Тема: Кания, дрешка за вашите ножове  (Прочетена 20367 пъти)

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
Re:Кания, дрешка за вашите ножове
« Отговор #45 -: 21 Юли 2011, 17:52:09 pm »
unior ти май най си в 4ас
въпроса ми е основно към теб но всеки който има отговор да не се стеснява  :D
имам едно доста криво кукри около 45 см.
какъв тип каниика да се опитам да му спретна
ще го нося с една раница която е с кръстни колани и не може канията да е на кръста защото ще се застъпват и става невъзможно
аз мисля 4е трябва да виси по надолу от колана на панталона оба4е с тия размери ще ми се мандахерца и ще пре4и при ходене
давайте акъл моля

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #46 -: 21 Юли 2011, 20:16:46 pm »
unior ти май най си в 4ас
въпроса ми е основно към теб но всеки който има отговор да не се стеснява  :D
имам едно доста криво кукри около 45 см.
какъв тип каниика да се опитам да му спретна
ще го нося с една раница която е с кръстни колани и не може канията да е на кръста защото ще се застъпват и става невъзможно
аз мисля 4е трябва да виси по надолу от колана на панталона оба4е с тия размери ще ми се мандахерца и ще пре4и при ходене
давайте акъл моля
Пробвай да го сложиш на колана на раницата,а канията на кукрито я направи с две гайки за колана,така може да регулираш колко да виси канията
don't waist your time for searching all those waisted years

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #47 -: 21 Юли 2011, 20:32:41 pm »
не става на колана на раницата той е с джобове
http://www.tashev.bg/shop/show_pics.php?idpics=1502

slaf40

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #48 -: 01 Декември 2011, 13:38:24 pm »
Ми сложи си го отстрани на раницата .

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 114
« Отговор #49 -: 02 Декември 2011, 10:16:41 am »
А дали няма да стане така: Горе гайката да е по-хлабава спрямо колана а в долния край на канията да се монтира каишка с която да се прихваща към бедрото над коляното. Така ще се избегне мандахерцането.. ??? Хем и малко "рамбовски" ще го докарваш май  ;D ;D.

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #50 -: 03 Декември 2012, 19:19:00 pm »
Здравейте момци! Този уикенд времето не ставаше за каране,та затова реших да си спретна на ръка една импровизирана канийка за новото ми Виксче. Поради липса на хубава кожа, реших да импровизирам и.... нарязах на парчета стара кожена кания и едни чехли които си бяха за боклука, но нали съм си Плюшкин ;D, досега все не намирах време да изхвърля!
За сарашката работа даже си изработих сам сарашко шилце  :)(видях правено в друг форум и отдавна имах желание да си спретна и аз такова).

По долу ще следват снимки,ако обещавате да не ми се смеете много! :D

ето:

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #51 -: 03 Декември 2012, 20:40:07 pm »
Добре е станало калъфчето, даже има така да се каже, малко старовремски вид... Браво! 
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
Re: Кания, дрешка за вашите ножове
« Отговор #52 -: 19 Октомври 2013, 08:42:11 am »
Като гледам вашите произведения на изкуството надали тук е мястото за моя пост, още повече, че е само "модификация" на готова кания, но все пак става въпрос за кании  ::) .  Купих си нож с пластмасова кания и се оказа, че отворите са тесни за колана ми. За да не се налага да си стеснявам колана, с помощта на едно въженце с дължина 2 педи си реших проблема. По този начин ножа е прилепнал до тялото, не виси много под кръста и не се мандахерца наляво-надясно (удобен начин за скрито носене), а и канията става и за хоризонтално носене.

http://imageshack.us/photo/my-images/32/4t7g.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/850/q88x.jpg
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

gavra74

• Full Member
« Отговор #53 -: 14 Април 2014, 19:07:42 pm »
Днес най-после се наканих да си направя кания за "Бурманлия"-та. Ето материалите

разчертаване на шаблона

финно изрязване на едната половина, грубо на втората половина, залепване на предпазващата конците кожичка, зашиване на гайката, залепване на двете половини

и крайния резултат

въпреки стремежа ми закопчаването да е стегнато, усилията ми не се увенчаха с успех :-( и ножа си излиза и влиза свободно дори и при закопчана кания...
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

universum

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #54 -: 16 Април 2014, 06:06:10 am »
Няма как да не излиза.

Най-широката му част е горната част на дръжката.

За да не излиза и да се получава някакво "заклинване"  вътре, трябва да е фински тип кания.

Така просто няма какво да спре ножа да се вади при обръщане на канията надолу.

gavra74

• Full Member
« Отговор #55 -: 16 Април 2014, 08:41:07 am »
Аз затова исках да е стегнато, ама...

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #56 -: 16 Април 2014, 21:20:13 pm »
Един познат имаше същия проблем като твоя и след главоблъсканица измислих нещо, което той използва и до ден днешен. Залепи силоконова лента по вътрешната част на закопчалката и продължението и към канията. Тя е прозрачна и за нея си знае само той, а силикона спира ножа да мърда, абсолютно. Лентата си я купи от шивашки магазин, на колелото на трамвая, в Хладилника (гр. София). Предполагам че може да се приспособи и нещо друго, но това наистина върши доста добра работа, а канията ще си остане с желаната форма  ;)

gavra74

• Full Member
« Отговор #57 -: 16 Април 2014, 22:12:21 pm »

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #58 -: 26 Май 2014, 10:02:13 am »
Ето една каишка за часовник която направих преди време за наша семейна приятелка, но не съм показвал до сега :)

Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #59 -: 26 Май 2014, 21:22:18 pm »
Ееее красота  :) Със здраве да се ползва часовника  :)