КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Все пак не съм догматик и не мога да отрека ,че по-бързо и сигурно убежище на открито от парчето здрав найлон при дъжд не ми е известно. ... Знае ли човек утре може да ми се наложи да тръгна с кратуна на кръста с вода но днес повече ми се нрави онова лъскавото от вино с кранче и някоя здрава бутилка от Кока кола с изворна вода разбира се.
Модно е, какво да се прави. Друго си е, като те питат с какво се занимаваш, да кажеш гордо - с екология, а не, че си прост икономист, инженер, адвокат или лекар. А всъщност като издухаме нефта(няма нефт-няма химия) - щат не щат нашите потомци ще станат по принуда бушкрафтъри и ще носят естествени материали - кожа (ако останат животни), вълна (също), памук, лен, коноп (ако не го изпафкат във вид на цигарки), и ще ползват предмети от дърво(ако останат дървета). Дано поне от джунглата остане нещо, та от лианите да си направят въжета, и на който не му издържат нервите - да се обеси(да, ама забравих, че няма да има дървета). Кофти. Ей затова трябва да се тренира този занаят - бушкрафталъка и да обучаваме и децата си на него. Но какъв ще е този бушкрафт без дървета?- не ми е ясно никак. Мъка. П.П. Май ще трябва да се вгледаме по-внимателно в жизнената среда и живота на бедуините. (хипотезата за глобалното затопляне) П.П. Не знам защо, ама като споменах бедуините, се сетих за анти на горепосочената хипотеза и за течението Гълфстрийм, т.е. за това, че нежно започна да изтича тревожна информация относно възможното му спиране(сладка вода от топящите се северни ледници, която е по-лека от океанската солена). Никакво глобално затопляне, ами напротив, Европа ще се одърви от студ(пореден Ледников период), и ни остава или да се местим към Северна и Средна Африка(т.е. да ставаме бедуини-бушкрафтъри) или да изучаваме знанията и уменията на ескимосите и якутите(дялкане на лед и замръзнали дървета) като алтернатива. В този ред на мисли излиза, че ще трябва да хвърля в единия край на моя полигон 1 камион пясък и да тренирам бедуински техники, а виж с ледените блокчета и замръзналите дървета май ще бъде по-сложно. Аман!
Сега машината е усъвършенствана, станала е микроскопична по размери (имплантира се) и супер успеваема като приложение. Подменя найлона с "еко" продукция за още по-големи суми. Продуктите в средата са мръсна пропаганда и инсинуация, това НЕ Е НАЙЛОН това е ЕКОНАЙЛОН биоразградим (за срок от хх години) и произведен от най-модерните химически лаборатории в света.Ето и един любим цитат в областа на ИТ технологиитеЦитатЕкологична гледна точкаЕнергоспестяващият режим е полезен, както за околната среда, така и за окончателния ви баланс.В наши дни безхаберните хлапета се преквалифицираха в "еко-експерти" и следят ревностно да не си изключи някой импланта. Дори за по-сигурно замениха хартиените банкноти с пластмасови. Докладвал искрено ваш найлонковец:vanjo
Екологична гледна точкаЕнергоспестяващият режим е полезен, както за околната среда, така и за окончателния ви баланс.