Автор Тема: Бушкрафтът и неговата аптека  (Прочетена 3059 пъти)

msergiev

• Гост
Бушкрафтът и неговата аптека
« -: 27 Май 2011, 19:06:19 pm »
Позволявам си да пусна тази тема не защото се считам за много компетентен , а защото никъде не видях как може да се решат някои здравословни проблеми с подръчни средства. Например някои знае ли за какво може да се използва върбовата кора ?

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:Бушкрафтът и неговата аптека
« Отговор #1 -: 27 Май 2011, 19:39:34 pm »
Колега това е безкрайна тема.  Отговор на въпроса ти има ТУК.

jovany2777

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 10
« Отговор #2 -: 29 Май 2011, 10:37:02 am »
Мисля че беше против треска в нея май имаше хинин :o

msergiev

• Гост
« Отговор #3 -: 29 Май 2011, 13:38:32 pm »
Аз зная за какво се използва върбовата кора... Въпросът е кой какво знае за останалите лечебни растения , разпознаването и използването им.

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #4 -: 29 Май 2011, 21:06:22 pm »
Невенът е незаслужено пренебрегвана билка, може би защото като чай не е толкова приятна на мирис и вкус като мащерката, например. Повече за невена може да се прочете тук http://zdrave.rozali.com/bilki/p785.html

Левурда(див чесън, мечи чесън) - за тези, които са забравили да си сложат в раницата чесън. Расте в сенчестите широколистни гори. Действие - разширяване на кръвоносните съдове. Снижава артериалното налягане, намалява нивото на холестерола в кръвта и отлагането му в стените на кръвоносните съдове, усилва сърдечните съкращения и забавя сърдечния ритъм. Притежава силно фитоцидно действие - убива причинителите на различни инфекциозни заболявания (стрептококи, стафилококи, причинители на грипа, на дизентерията и др.) Листата се употребяват в суров вид, като изсъхне - губи голяма част от лечебните свойства.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

vanjo

• Hero Member
« Отговор #5 -: 30 Май 2011, 11:17:36 am »
Ето една рецепта от мен макар и не точно по темата  :)

За Натъртвания и Външни Възпаления

Сварява се ориз. Болното място се налага със сварените зърна, след което се прави превръзка.

msergiev

• Гост
« Отговор #6 -: 30 Май 2011, 20:32:21 pm »
Вярно е че не отговаряна заглавието на темата , но си е точно по темата !!! :)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #7 -: 31 Май 2011, 11:06:02 am »
@msergiev Да ти кажа моята "био-аптека" е малко от типа 2 в 1, други полезни съставки за мен са зелен и черен чай естествено стига да не се прекалява с дозата  :). И двата вида ги ползвам и като анти-бактериален и хигиенен разтвор.

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 283
Re: Бушкрафтът и неговата аптека
« Отговор #8 -: 12 Февруари 2013, 14:00:22 pm »