Автор Тема: През гъбния сезон - кой с какво реже?  (Прочетена 6748 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Re:През гъбния сезон - кой с какво реже?
« Отговор #15 -: 10 Юни 2012, 21:53:05 pm »

Ножчета и гъби - взаимосвързани български неща.

Щото ромите не режат, а дърпат и слагат в торбите/чувалите/. Те не крадат от държавата и не осакатяват природата - те си "взимат".

Както и да е, настроението е такова, щото вчера при пристигането еди-къде си в Берковско към 14 часа срещнахме слизащи от горите 5-6-7 ромки с торби и чували с манатарки, уморени, но с доволни физиономии. Това е положението.

Все пак и за нас бяха оставили нещо и вчера и днес, за което все пак мерси.

Вчерашният улов бе изчистен и нарязан за сушене, а днешният - вече е изплюскан във вид на каша и пържен с лук, залят обилно с биричка.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #16 -: 11 Юни 2012, 11:24:26 am »
Цитат
тва е малко като да питаш рибар от къде вади такива големи шарани Усмивчица

Никога не съм разбирал това криене и увъртане, аз твоята риба (гъби) никога няма да я хвана.
А ако мислиш, че това място на реката само тоя с шараните го знае ... голяма грешка
абе вие си знаете ....

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #17 -: 12 Юни 2012, 20:02:59 pm »
За рибарите има значение, тя рибата няма дом, обаче ползва често същия ресторант  ::) И аз не си крия рибата, въпреки, че много мои колеги рибари го правят, да не кажа и близки мои роднини. Иначе ти ако не можеш да си хванеш риба или да си намериш гъба, ако ще в аквариум да те пуснат шанс няма. Иначе мерак имам и аз да изляза скоро за гъба, че обичам много, но покрай рибарлъка нямам време нещо.

rossko

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #18 -: 12 Юни 2012, 20:51:55 pm »
Така е LIC, а и с две три думи едва ли ще намериш точното място в гората или реката.
Аз пък си казвам без бой и се надявам хората да има по-голям и от моя късмет.
Всъщност се сещам един собственик на автокъща като ми каза "не се притеснявай, колата която ти ще си купиш.... никой друг няма да я купи преди теб"

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #19 -: 13 Юни 2012, 08:52:16 am »
Повечето рибари преувеличават,а не крият.А за местата за риболов се вижда къде са,защото там е отъпкано.
don't waist your time for searching all those waisted years

sika

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
« Отговор #20 -: 13 Юни 2012, 18:41:17 pm »
Ей разкъсахте ме ,сериозни до нема и къде сте всички та ще ви кажа къде е моето място : Село Пжодково ,Картузски повят,воевудство Поморске ,Полша .
Добре сте дошли ,сега е ЕВРО време тука и всичко кълве и гъби и риби и мацки само купилки да има :)

ko54

• Hero Member
« Отговор #21 -: 07 Октомври 2012, 17:30:59 pm »
Клекнах днес на вилата да пощя(плева) лехата с ягоди(3 x 4 м2) и що да видя - печурки между ягодите.

Такива работи, Номадът пак спаси положението.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #22 -: 07 Октомври 2012, 21:10:03 pm »
...и мацки само купилки да има :)

Ей, разбрах всичко, щото съм интелегентен  ;D ;D ;D, Ама що е това "купилки"? Да не е някой нов сорт гъби, а?  ;) ;) ;)?

ko54

• Hero Member
« Отговор #23 -: 08 Октомври 2012, 08:04:26 am »
Купилките навсякъде са кът в тая криза!