Автор Тема: Великденски приключения  (Прочетена 1244 пъти)

Meze

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 40
Великденски приключения
« -: 25 Април 2011, 20:56:30 pm »
Чудно време беше около Великден, рекох да се възползвам от свободните дни и да отида на вилата в с. Боснек.
Поради цял ден мотаене (вкл. връщане заради забравена винетка) пристигнах в късния следобед на деня преди Великден - към 18:30. Но не ме свърташе и за това стегнах набързо раницата, грабнах тояжката, нахлузих старите кубинки и хванах баира. Хванах го, ама буквално - започва от пътя над вилата с такъв наклон, че все едно изкачваш стълбище.

Я! От тук се вижда нашта къща!

Малко по-нагоре, и цялото село се вижда:

Че и Рила :)

Завъртаме се на другата страна - долината на Струма:

И Черни връх, изглед от юг:

Баира, озарен от залязващото слънце за контраст:

Като говорим за слънцето... Нещо много почна от ниско да ме гледа... Дали да не позабързам крачка.

Тъкмо да забързам крачка и какво виждам - сърнички. Първоначално не ме забелязаха, че вятъра духаше странично.

Обаче след като папарашки изникнах от един храст, си плюха на копитата. Не са глупави   :D

Ровчили си земята, предполагам за пресни коренчета

Урбанизъм и природа. Уж много ходих по билото, пък ей го долу бившия пионерски лагер. От другата страна пък си седи селото. Ама нещо много се застоях, Слънчо хептен се скри, а фарове нямам...

Ето го и самия връх. Нищо впечатляващо.

Освен може би празна гилза, оставена на склад в чашката на камъка на котата.

Последва слизане на пребежки, че се стъмваше прогресивно  :D

Всички снимки ТУК

"Не всеки ден е Великден" казват хората, и съм склонен да се съглася напълно. Кой би предположил, че семейство с което сме се виждали за последно преди повече от 6-7 години съвсем случайно ще решат да проверят дали пък не сме на вилата  :D Останалото е история, в която са замесени стек бири, полянка до реката, огнище и едно агънце-багънце  :D

Най-безмилостната снимка е в папката, ТУК

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Re:Великденски приключения
« Отговор #1 -: 25 Април 2011, 21:55:11 pm »
Мезе браво на вас , страхотно сте си прекарали .