Автор Тема: Ако забранят носенето на ножове над 80 мм., кво ще правим с нашите дълги чекии ?  (Прочетена 7783 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
Носят се такива слухове, а и сме вече в Европата, а може и в Шенген след лятото. Та като си погледнах ножовете и ножчетата, изведнъж осъзнах, че май само 2 бр. от тях са под 80 мм., ама те са за ашладисване.  :o  Какво мислите колеги по този въпрос ?
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Да се надяваме, че няма да свършат тая простотия нашите мизерни политици.

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
Слухове много,ама немога да разбера защо всеки форум има такава тема и тълкува нещата погрешно?
По спомен цитирам някакъв проект "да се забрани носенето на обществени места"
Това са масови мероприятия,болници,музеи,училища и разни подобни.То от години е забранено пушенето на обществени места ама не и на улицата.
don't waist your time for searching all those waisted years

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154

ko54

• Hero Member
Re:Ако забранят носенето на ножоk
« Отговор #4 -: 16 Април 2011, 07:42:16 am »
Ще правим ето това:
http://flagmedia.eu/mora/products/Tools.aspx?t=yes&id=181

Другата седмица ще си купя от Камартон такъв 75 мм. ръждавейка + класик ламинат 2.0 пак 75 мм. Чух, че за дялкане са много добри. А за ламината ще потърся помощ срещу заплащане, разбира се, от колеги от форумите за направа на красива дръжка. Т.е. ставам бушкрафтър с късо острие + брадвичка/острие 96 мм/. Ще режа салама с брадва. Натам май вървят нещата. А само остриета къси ламинати на Мора някой виждал ли е да се продават?

Ludipipo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
50см острие и метър и 70 дръжка...  ;D ;D ;D 

ko54

• Hero Member
50см острие и метър и 70 дръжка...  ;D ;D ;D 

Вярно  ::),  само малко дето е неудобно за носене. Имам 3 бр. подобни, различни размери, на вилата. Много полезно изобретение.

LIC

• Full Member
Не ти трябва красива дръжка на ламината. Има чудесна брезова дръжка, която лепне в реката. Аз изпитах истинско удоволствие когато го хванах. Чудесен нож.  ;D

ko54

• Hero Member
Не ти трябва красива дръжка на ламината. Има чудесна брезова дръжка, която лепне в реката. Аз изпитах истинско удоволствие когато го хванах. Чудесен нож.  ;D

Не съм държал даже брезова дръжка в ръката, но ще пробвам в близките дни. Въпрос?: А днешните ламинати със същото качество ли са както по-старото производство? Да не стане както с МОРА 2000, когато беше Ериксон е била с твърдост около 57 по Рокуел, а новите казват, че са около 54-55 твърдост. Имам такава и я ползвам вече като кухненски само.  Добре, че се появиха Хултафорсите - евтино, здраво и резливо.  ;D

LIC

• Full Member
Изместихме темата, но морите винаги са имали противоречиво качество. Моята примерно се справя добре със горските задачи. Забелязал съм, че карбоновите остриета не променят качеството си. Иначе, ламината е едно изключително красиво ножче. С леката си брезова дръжка и кожена кания в типичен фински стил е едно изключително ножче. А малките му размери създават едно чувство, че е непрактично, но пък то е истински звяр. Ходи, хвани го и прецени сам, но то е чудесно.

ko54

• Hero Member
Изместихме темата, но морите винаги са имали противоречиво качество. Моята примерно се справя добре със горските задачи. Забелязал съм, че карбоновите остриета не променят качеството си. Иначе, ламината е едно изключително красиво ножче. С леката си брезова дръжка и кожена кания в типичен фински стил е едно изключително ножче. А малките му размери създават едно чувство, че е непрактично, но пък то е истински звяр. Ходи, хвани го и прецени сам, но то е чудесно.

Тенкс за съвета. :) Отдавна се каня за късо ламинатче, другата седмица ще навестя Камартон, май половин година не съм ходил там. Ех, как лети времето.  ??? Тъкмо ще видя дали има  от Хултафорсите - длета. Скоро ми се наложи с длето да оправям изметнала се врата, правена явно от мокър чам, и си мисля сега - този Хултафорс, хем нож, хем длето, хем 3 мм. дебела СК-5 стомана, хем цена като на зеления, под 12 лева. Май ще излезе полезна вещ. А по темата: представяш ли се вариант, спира те полицията и те пита: имаш ли нож, ти казваш - имам и вадиш това длето - представям си техните физиономии.  :D

LIC

• Full Member
Ми могат да те приберат за големите виксове.  :o :o :o
Ходи обеснявай, че ти е джобното ножче. Всъщност могат да те приберат и за 93мм серия като кемпър. Трябва да изкарат м-тел подбудител към насилие. Ха сега де. Пълна безмислица.

ko54

• Hero Member
Ми могат да те приберат за големите виксове.  :o :o :o
Ходи обеснявай, че ти е джобното ножче. Всъщност могат да те приберат и за 93мм серия като кемпър. Трябва да изкарат м-тел подбудител към насилие. Ха сега де. Пълна безмислица.

Тогава остава моя последен вариант - офис - микро - бушкрафт - оцеляващ комплект, този на снимката.  ;D

Мани, мани, чак сега видях, че има такава тема в раздел "Миш, Маш". Моля модератора за извинение, ако трябва я махнете. :'(

venmin

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 12
Не ножа шрави белята прави я притежателя му.Пък като се замисля един добре наточен шабър прави по - голяма беля отколкото един нож. За тези които незнаят шабъра е една триъгълна пила със скос отпред.Сваля стружка от метал с лекота.

Ludipipo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
... белята прави я притежателя...
Много си прав!  ;)
Някой хубав ден, като ме "стегне канапа" може да ви покажа клипче, как с кило-две брашно събарям едноетажна постройка...
Извинете за офтопика  :-[