Автор Тема: Ако забранят носенето на ножове над 80 мм., кво ще правим с нашите дълги чекии ?  (Прочетена 7774 пъти)

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
50см острие и метър и 70 дръжка...  ;D ;D ;D 

Вярно  ::),  само малко дето е неудобно за носене. Имам 3 бр. подобни, различни размери, на вилата. Много полезно изобретение.
Ще ми се да те чуя какви ги нареждаш когато настъпиш това изобретение  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
Не ножа шрави белята прави я притежателя му
Добре казано.С един камък също може да се направи голяма поразия,ако човек е решил да прави глупости ,а камъните са навсякъде
don't waist your time for searching all those waisted years

zlatolin

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
Е , колеги няма място за притеснения ;)
Има доста ножове, коита са с острие под 8 см. и пак вършат страхотна работа, говорим само за в града, нали така ?
Колко корав нож ни трябва за дребните градски задачки - един Викс или  Бокерче (5 см.острие) са незаменими :

или някои от тези мъници, дето са ми любимци  :D

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
И аз така мисля!  Затова руснаците казват - ..."до маленького ножа надо дорасти..." А дамаскът на Бокера читав ли е? - ръждаем или неръждаем? - и как се държи по сравнение с обикновената читава въглеродка? Аз имам мераци за нещо от неръждаем дамаск - заради красотата, ама ще реже ли - един господ знае. Засега ламинатите на Фрост с вътрешен слой от стомана О-1 ме удовлетворяват напълно(за дялкане на дърво говоря), но пък остриетата потъмняват. Няма пълно щастие и тва си е!
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

zlatolin

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
И аз така мисля!  Затова руснаците казват - ..."до маленкого ножа надо дорасти..." А дамаскът на Бокера читав ли е? - ръждаем или неръждаем? - и как се държи по сравнение с обикновената читава въглеродка? Аз имам мераци за нещо от неръждаем дамаск - заради красотата, ама ще реже ли - един господ знае. Засега ламинатите на Фрост с вътрешен слой от стомана О-1 ме удовлетворяват напълно(за дялкане на дърво говоря), но пък остриетата потъмняват. Няма пълно щастие и тва си е!

Бокерчето е китайско производство и съм го ползвал само за рязане на нетвърди материали, че то в града за кво друго, освен да резнеш етикет, да обелиш ябълка и др. подобни дейности, неръждаемо острие е .
Неръждаемият шведски дамаск на Дамастийл си реже супер и е много читав, ама и скъп ;)
Ножовете ми за дялане са ламинати и карбонки на Мора, както и разни скандинавски остриета с дръжки от съфорумци.  Хич не ми пука дали потъмняват, това са работни добичета, а не за хранителни продукти.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
В моного държави на ЕС има ограничения относно дължината на острието но не е само това, можеш да носиш сгъваемо острие но нетрябва да има опция за отваряне с една ръка и заключващ механизъм едновременно примерно може да се носи Викс Форестър но Солджър не . Интересното е че за фикс Sharade PH1 с 90мм острие нищо не казаха ,върнаха ми го и не ме глобиха

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
Интересното е че за фикс Sharade PH1 с 90мм острие нищо не казаха ,върнаха ми го и не ме глобиха
Къде е станало това?
don't waist your time for searching all those waisted years

cat

• Sr. Member
На един паркинг между Мюнхен и Пасау бяха ни спряли за проверка на документи и товар .Ножа беше изкаран на масата заедно с храна ,безалкохолни и примус с кафе .

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
По принцип такива забрани са абсурдни и развързват ръцете на недобросъвестни полицаи да ви конфискуват нещо стойностно като изобщо не се знае кого ще облагодетелства такава конфискация.На времето едни мои приятели година преди да видят собствен паспорт отишли на море със самоделна палатка .Къмпинирали се без да се регистрират а на сутринта ги забрали и в Бургас в милицията (сещате се по кое време са станали  тези работи).Преровили им багажи и ги запрели за една нощ и на другия ден след съответните разговори с родителите на единия по телефона ,ги изпратили на влака с едно ченге от техния град който се връщал от море.От багажа им липсвала само една походна брадвичка от Съюза....Ако е да се намалява престъпноста с тази мярка -това е абсурдно.Преди време без да се вдига много шум станаха редица убийства на жени и когато съвсем случайно ,от борбени хора оказали се близо ,бил задържан един циганин с оръжието на престъплението-парче заострено арматурно желязо.Навремето пък разни дето си бяха имали работа с милиция и затвор носеха отверки.Вярно е ,че не е допустимо да помъкнеш открито нож из града (което трябва да бъде забранено)но пък с такива позволени ножчета как да заколиш прасе?То дори един хляб да нарежеш без да го натрошиш си е цяло изкуство с малко ножче.В крайна сметка убира мозъка ,а оръжие става от всичко.Европа все повече е обхваната от маниите на европейските чиновници дано нашите поне не решат да се престарават.

stnenkov

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
Някъде бях чел в нета или някой ми беше казал, презумцията за носене на отверка е , че ако недай си боже те нападнат и ти се защитиш с нож , видиш ли ти си бил подготвен и това е предомишлено престъпление , а  по големичка  отверка също така може да свърши добра работа , да направиш нападателя на швейцарско сирене и тогава ще те съдят за непредумишлено престъпление и присъдата е доста по малка . Обаче винаги е подобре да си жив , отколкото цял живот умрял   ;) ;D . До колкото зная Украинците доста обичат шилата . Разказаха ми преди време една случка с наш сънародник с неприятен край, при сбиване в Одеса , след сбиването му станало лошо и като отишли в болницата , докато разберат какво му има и той починал .При аутопсоята открили че е промушен с шило и починал от вътрешен кръвоизлив. Това не го пожелавам никому.
Бързай,защото Живота е прекалено кратък.

cat

• Sr. Member
Не носят отвертка ми шабър . Шабъра отвертката и шилото за разлика от ножа пробиват дупка докато ножа прави прорез който след изваждането на ножа частично се затваря и намаля кръвозагубата докато при тия инструменти дупката си е дупка и кърви обилно, не случайно тригранния щик е забранен раните които причинява са ужасни .