Автор Тема: Препоръчайте ми челник  (Прочетена 8474 пъти)

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
Препоръчайте ми челник
« -: 11 Март 2011, 16:27:36 pm »
умувам къф да ми е 4елника...предстои покупка..мисля да го ползвам да си светя като ми е тъмно в планината, като окъснея по пътеките .няма да се гмуркам с него из пещерни сифони или нещо подобно...идеята е да не се прецака от първия дъжд и да му траят бактерийте поне един тридневен преход...или малко пове4е...кво друго?
аа и кинтите да не са пове4е от 50...просто мисля 4е е ненормално да се дават много кинти за такова нещо...ако не е свързано с работа
 :)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:Препоръчайте ми челник
« Отговор #1 -: 11 Март 2011, 16:32:13 pm »
За мен може би най -добро като съотношение между цена издражливост на батерии  и сила на светене е модела TIKKA XP цената му е около 88-92лв освен това издържа до 1 метър под вода.
Тиката е водоустойчива IPX4 така твърди производителя.

Цитат
IPX-4 - Защитен от пръски вода - Също като IPX-3, но водата се пръска от всички посоки.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #2 -: 11 Март 2011, 16:49:31 pm »
Мисля, че предложението на колегата е не лош избор, e+LITE® също става. Ако аз трябваше да избирам, 100% взимам e+LITE® отново  :)

kol4o

• Full Member
« Отговор #3 -: 11 Март 2011, 16:59:46 pm »
e+LITE ще е май

vanjo

• Hero Member
« Отговор #4 -: 11 Март 2011, 17:08:33 pm »
Можеш да се огледаш и за новите модели на PETZL PIXA 1, PIXA 2 или PIXA 3. Срувами се че модела PIXA 2 доста добре ще отговори на твоите изискавания.

Ето го и него на картинка:

Още не съм имал възможността да го видя на живо и пробвам за съжаление, но живот и здраве и това ще стане.

Ето ТУК има една статия, която  мисля, че ще ви е от полза за избор на челник.

SkyRunner

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
« Отговор #5 -: 11 Март 2011, 17:17:06 pm »
Точно челниче си търса и аз и гледам и умувам и май ще бъде тоз
http://www.princetontec.com/index.php?q=apex
обаче го няма в БГ.Или аз не мога да го намеря.Иначе по характеристики го дават за по дообър от Пецелина RXP.За пецелина се знай дообри са за тези не знам и не познавам никой с такъв.Друго интересно за Apexa  е частичната доживотна гаранция от пройзводителя.Която не разбрах кво точно ще рече.
Иначе Колчо виж ей туи видях на скоро в метро http://www.bg.varta-consumer.com/content.php?path=/1178279580.html&&domain=www.bg.varta-consumer.com  за цена от 23май беше
А има и по готин модел http://www.bg.varta-consumer.com/content.php?path=/1624_1237305950.html&&domain=www.bg.varta-consumer.com а на него не можах да намера цена  ??? нямам отзиви и за тез.
А и от тези princetontec има интересни.Някой чувал -ползвал тази марка?
Когато гледам планините
и слушам да шумят реките,
в шума на Рила и Пирина
аз чувам моята Родина!

vanjo

• Hero Member
« Отговор #6 -: 11 Март 2011, 17:24:48 pm »
Точно челниче си търса и аз и гледам и умувам и май ще бъде тоз
http://www.princetontec.com/index.php?q=apex
Марката съм я чувал, и съм държал в ръцете си един техен модел "Ремикс" и честно казано нещо не съм много очарован.
Това не означава, че на някой друг няма да му допаднат изделията на фирмата.
Ето от къде можеш да си го поръчаш, само дето цената не отговаря на изискаването на колегата от около 50 лева.

SkyRunner

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 18
« Отговор #7 -: 11 Март 2011, 17:31:51 pm »
Този аз си го заплюх ;D за него Вартата  ;) то има и по евтини на тази фирма. http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=princeton+tec+headlamp&_sacat=0&LH_BIN=1&_odkw=merrell+boots+8&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1311
Когато гледам планините
и слушам да шумят реките,
в шума на Рила и Пирина
аз чувам моята Родина!

voda4a71

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 5
« Отговор #8 -: 11 Март 2011, 22:24:46 pm »
В каталога на пецъл за 2005г който е пред мен в момента както и в някой от сайтовете на магазините са писали IP X7   водоустойчив до -1м.Имам колеги които са го тествали под вода  в пещери и няма проблеми. Tази водоустоичвост от -1м се отнася за модела TIKKA XP а не за TIKKA 2

kol4o

• Full Member

voda4a71

• Jr. Member
  • **
« Отговор #10 -: 12 Март 2011, 17:25:29 pm »
Снимката е от каталога на Пецъл за 2005г. Провери и в сайта на магазин Горгона, там го има същия модел.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #11 -: 12 Март 2011, 17:53:09 pm »
Снимката е от каталога на Пецъл за 2005г. Провери и в сайта на магазин Горгона, там го има същия модел.
Добре съгласих се за водоустойчивоста, сега остава ме осветлиш за 2 неща:
1. Как колегата си го купува за 50 лева нов от магазина
2. И що зор да пишеш за  TIKKA XP в тема посветена на  e+LITE®

За мен мъника е по-изгодна инвестиция със своите 10 години гаранция и тегло от 28 гр. , който отговаря на изискванията на колегата kol4o като цена .

voda4a71

• Jr. Member
  • **
« Отговор #12 -: 12 Март 2011, 18:34:10 pm »
Гаранцията  на мъника е 3г.10г е гаранцията на батериите ако челника стои в комплекта за оцеляване.Цената която съм писал се отнася за TIKKA XP
http://eshop-gorgona.com/chelna-lampa-tikka-xp-103-1328.html

vanjo

• Hero Member
« Отговор #13 -: 12 Март 2011, 20:52:17 pm »
Гаранцията на PETZL е за тяхната продукция, а не за батериите с които са окомплектовани. Цената на Тиката е 87-89 лева, а не 50 лева каквото е условието на kol4o. В момента на БГ пазара са новите модели на фирмата. На сайта на самият производител за модела TIKKA 2 XP са дали IPX4 и затова се съгласих с твоето твърдение за модела от преди 6 години. Едно от слабите места на челниците е самата пластмаса и това трябва да се има предвид когато се купува подобно изделие.
Ако искаш да коментираме продукцията на фирмата PETZL ок, но нека да е отделна тема и да спрем с офтопика в тази.

EXeCuTiOnER

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #14 -: 09 Юли 2011, 02:22:17 am »
На мен ми подариха някво боклученце за около 3 лв, но пък е диоден, с три батерийки и ми свърши страхотна работа в беленската пещера. Има два режима на светлина и пособие за насочване на светлината. Ползвал съм го и когато съм оставал на палатка, свети доста добре, имам го от около два месеца и не съм му сменял батериите,а съм светил доста. Не се вписва в листата на марковите, но пък ... върши работа.
Всеки може да живее в цивилизацията, номерът е да оцелееш извън нея.