Автор Тема: Мини Газово котлонче  (Прочетена 14365 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Мини Газово котлонче
« -: 08 Март 2011, 22:42:54 pm »
На скоро се сдобих с  това мини котлонче от дилекстрим на цена от 9.10$. Ето как изглежда:

Ето и първите впечатления от него, много компактно и леко с добър външен вид. Работи с газови бутилки с резба, които се намират във  всички магазини за алпийска екипировка.  Вече го пробвах при домашни условия и мога да кажа следното, каквато цената такова и качеството. Първо за нещата които не ми харесаха при първият ми опит:
  • Крачета та са направени от мека стома
  • След първото пускане ламелите отгоре не се движат свободно
  • Пружината на стойкате е доста слаба
  • Стойката за канчето не е в една равнина - опасност от разливане

Въпреки изброените недостатъци си има и своите хубави страни, много добре изработена пиезо запалка, много компактно, ниско тегло.  Друго полезно нещо е факта, че трудно може да се загаси от вятър. Надявам се в скоро време да го тествам в реални услови и да кача малко снимки от тестовете.

Очаквайте продължение :)

zoso

• Full Member
  • Публикации: 117
Re:Мини Газово котлонче
« Отговор #1 -: 09 Март 2011, 10:50:17 am »
Въъъъъ... само като го видях и ми се прииска и на мене такова. Ама после прочетох недостатъците му и се разколебах. :) Нищо де, тествай го в полеви условия и ще го мисля пак, въпреки че за 10 долара какво има да му се мисли толкова :D

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #2 -: 09 Март 2011, 13:50:42 pm »
Със здраве да го ползваш котлончето и да не забравиш за обещаното продължение!

• Стойката за канчето не е в една равнина - опасност от разливане

Точно на това винаги съм се чудил. Защо горелките на повечето газови котлончета са с четири, а не с три точки за поставяне на съда върху тях? Канче или тиганче сложено върху три точки никога не се клати, трикраките столчета и масички никога не се клатят. Това е защото три точки дефинират равнината и както и да са поставени в пространството те винаги са в една равнина.

С четвъртата точка нещата стоят сложно и е трудно, дори често невъзможно тя да е в същата равнина спрямо останалите три. Това са го знаели нашите дядовци още от времето, когато са седяли на земята а масата "паралия" е била трикрака. Нима сегашните производители не го знаят или имат нещо друго в предвид?
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

vanjo

• Hero Member
« Отговор #3 -: 09 Март 2011, 14:13:34 pm »
Със здраве да го ползваш котлончето и да не забравиш за обещаното продължение!

С четвъртата точка нещата стоят сложно и е трудно, дори често невъзможно тя да е в същата равнина спрямо останалите три. Това са го знаели нашите дядовци още от времето, когато са седяли на земята а масата "паралия" е била трикрака. Нима сегашните производители не го знаят или имат нещо друго в предвид?

Хобо има го и модел с 3 "крачета" за посудата и е на същата цена, но аз реших да пробвам точно това именно заради описаният от теб проблем.  На този етап въпреки кусурите си за мен е едно не лошо бюджетно решение. Нека малко го напъна на полеви условия и тогава ще умувам има ли място за такава играчка в раницата или не.

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #4 -: 09 Март 2011, 14:34:50 pm »
МНого ми хареса, а колко е с достваката до Европа?
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

vanjo

• Hero Member
« Отговор #5 -: 09 Март 2011, 14:37:26 pm »
Галино това е цената с доставката, в дил-а няма допълнителна цена за шипинг до България.

GOART

• Full Member
« Отговор #6 -: 09 Март 2011, 14:40:36 pm »
Галино това е цената с доставката, в дил-а няма допълнителна цена за шипинг до България.

:) Тва е добре....а модела с 3 крачета за който спомена.....можеш ли да напишеш името на артикула, че нещо неможах да го токрия.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #7 -: 09 Март 2011, 14:47:12 pm »
Това е линка към модела с три крачета:

http://www.dealextreme.com/p/ultra-mini-portable-outdoor-metal-gas-stove-with-a-case-2-ag3-52063

И за този модел пишат същия дефект с затягане на краката след нагряване. Като разгледах устройството се чудя да не би проблема да е в силно затегнат болт в средата? Този, който държи крачетата. Но пък в четирикракия модел такъв болт няма. Както писа Vanjo може и ламарината да е мека и да се раздува при нагряването. Vanjo, там където се чупят перата с цел да стане по-малко когато е в кутията също ли започва да заяжда след нагряване? И още едно питане. Канче с диаметър 7см от 555 ще стои ли комфортно отгоре или процепа е голям за него? Това е канчето с обем 250мл. Няма да е лошо да напишеш колко е минималния диаметър на канчето, което би стояло отгоре когато краката са прибрани и колко е външния диаметър на кръга когато краката са разтворени навън. За модела с четири крака, който презентираш, питам.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

GOART

• Full Member
« Отговор #8 -: 09 Март 2011, 14:48:29 pm »
 :) благодарско....аз чак сега го открих  :)

jovany2777

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 10
« Отговор #9 -: 22 Март 2011, 23:53:40 pm »

http://www.dealextreme.com/p/ultra-mini-portable-outdoor-metal-gas-stove-with-a-case-2-ag3-52063

И за този модел пишат същия дефект с затягане на краката след нагряване. Като разгледах устройството се чудя да не би проблема да е в силно затегнат болт в средата? Този, който държи крачетата. Но пък в четирикракия модел такъв болт няма. Както писа Vanjo може и ламарината да е мека и да се раздува при нагряването. Vanjo, там където се чупят перата с цел да стане по-малко когато е в кутията също ли започва да заяжда след нагряване? И още едно питане. Канче с диаметър 7см от 555 ще стои ли комфортно отгоре или процепа е голям за него? Това е канчето с обем 250мл. Няма да е лошо да напишеш колко е минималния диаметър на канчето, което би стояло отгоре когато краката са прибрани и колко е външния диаметър на кръга когато краката са разтворени навън. За модела с четири крака, който презентираш, питам.

Здравей ,
искам да те попитам колко струва доставката от този сайт и да ли са качествени стоките от него.Задължително ли трябва да се регистрирам ?

LIC

• Full Member
  • Публикации: 154
« Отговор #10 -: 23 Март 2011, 00:25:21 am »
Доставката е безплатна, обикновено до пощенски клон. И да, трябва да се регистрираш тъй като няма как по друг начин те да са сигурни за твоята информация като адрес и най-вече за да си го платиш ;)

jovany2777

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 10
« Отговор #11 -: 23 Март 2011, 03:52:15 am »
Доставката е безплатна, обикновено до пощенски клон. И да, трябва да се регистрираш тъй като няма как по друг начин те да са сигурни за твоята информация като адрес и най-вече за да си го платиш ;)
Благодаря много за инфото, вече си направих и една поръчка искам да питам някой знае ли номера на човека с френските армейски кубинки че номера който аз имам е на един човек който всеки път като му звънна за поръчка ми се вижда пиян и все казва че ще изпрати а не изпраща ;) :o

vanjo

• Hero Member
« Отговор #12 -: 26 Юни 2011, 14:12:17 pm »
Цитат на: Hobo
И още едно питане. Канче с диаметър 7см от 555 ще стои ли комфортно отгоре или процепа е голям за него? Това е канчето с обем 250мл.

Минималният диаметър, който можете да ползвате е 45мм (флакон от дезедорант). Сега малко заключение за мини котлончето.

Недостатъци:
  • Стойката от 4 крачета не е в една равнина и има опастност от раливане
  • Крачета та са направени от мека стома
  • След първото пускане ламелите отгоре не се движат свободно
  • Пружината на стойката е доста слаба

Предимства:
  • Ниска себестойност
  • Ниско тегло - 98 гр според производителя
  • Пиезозапалване
  • Малки габарити- 80х50х35 мм в транспортната кутийка  (75мм x 48мм x 35мм без кутийката)
  • При транспорт бутилката/те се демонтират

Заключение:
Едно добро бюджетно решение особено подходящо за 3-5 дневни излети сред природата, спокойно може да се ползва за 1-2 човека. Мини котлончето не е най-удачния избор за къмпингуване съпроводено с постоянно готвене за много хора (повече от 2-ма).
Полезен спътник за колоездачи и хора обичащи самотните разходки.

Racho

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #13 -: 27 Януари 2012, 10:49:12 am »

Ползвам този модел от лятото. За сега нямам проблем с крачетата. Вярно, че не съм го ползвал много не повече от 10-15 пъти, но е правило чай и супи в онова канче  около 800 ml. вода. Не мога да кажа за колко време кипва водата. Не съм засичал. А и всичко зависи и от околната температура.
За тези пари си е повече от хубаво.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #14 -: 27 Януари 2012, 10:57:04 am »
колега Racho  твоето изглежда една идея по-масивно, със здраве да си го ползваш.