Автор Тема: Всякакви снимки  (Прочетена 180604 пъти)

Kent

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 362
Re: Всякакви снимки
« Отговор #375 -: 17 Август 2016, 22:16:57 pm »
Към Хайдушкото игрило.


zcezbpm

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 56
Re: Всякакви снимки
« Отговор #376 -: 18 Август 2016, 06:06:44 am »
Много красиви снимки колега.
Евала за което.
Нямам голяма заслуга, просто местата които съм снимал са красиви. Цъкам със сапунерката просто за да документирам събитието и за спомен.
Като направя 100-200 снимки от някое ходене все една две от тях ще се получат добре и ще хващат окото. Повечето съм ги подбрал на този принцип-да хващат окото. 
Има и няколко на които е физиономията ми-тях си нямам и на идея защо съм ги сложил в тази колекция.:)

Ето още една порция от всичките 150 снимки от **Избраните снимки от Началото до сега**. Началото на ходенето ми по горите ако някой се чуди какво е това Начало.


Поглед от връх Калин на юг.Връх Върла вляво на снимката. Силния вятър предния ден е поиздухал снега. Снимано е от връх Калин.Калините на изпроводяк рано сутрин по време на Синия час. Вероятно нещо в светлината рано сутрин в съчетание с температурите и влажността и отразяването на замръзналите кристалчета във въздуха прави така че в този момент всички снимки са с наситен син цвят.Вляво съвсем леко съм хванал Вазов връх, но иначе снимах слънцето.


Качвам се към Равни връх в Рила при един неуспешен опит когато ме хвана буря и се върнах.На преден план са Близнаците, а в далечината е Пирин. Снимано е от Мусала.Оттук минават пътеките за Заврачица, Грънчар, Рибни езера...Връх Белмекен. Снимано е от Равни връх. Прекрасна видимост, но ураганен вятър който снимката няма как да покаже, така че пак обратно надолу към хижата.Връх Острец вляво на снимката. Името е от това острото ръбче по което се качвате ако ходите примерно към Мусала, Грънчар, Заврачица. В далечината Пирин.Голям Мечи връх. Хижа Македония е в основата му. Снимано е по пътя от х. Македония до Предел вероятно от връх Герман.Тази снимка ми стои зимно време на профила в една социална мрежа. Малко преди връх Капатник е снимано на път към Предел.Родопско зелено. Има го навсякъде в Родопите май месец по ниските части.Родопи. От Изворите на Арда по границата и заставите вървяхме. Бившите и порутени застави.


На няколко километра от село Сивино в Родопите.Снимано е близо до село Мочуре. На няколко километра в гората над него,но просто за ориентир.Изгрев от връх Ком. Първото Ком-Емине . Челника на един съратник се вижда долу вдясно.Траверса Добрила -Ботев. Приличат на Кръстците.


Така изглежда един доволен човек след 16 дена с 16 кг раница на гърба. :)Някакво безименно езеро и връх Гергийца вдясно. Маршрута беше от х. Синаница през Гергийските и Влахинските езера ...заслон Кончето-Кутело-вр Вихрен и хижата.Голямо Влахинско езеро и връх Вихрен снимани от превала между Муратов и Гредаро.Друго Влахинско езеро и мраморното било.Връх Вихрен сниман от необичайно място. Щорт кът от Черната вода право нагоре към заслон Кончето.
Прекалено опасен маршрут за пишман турист като мен.

zcezbpm

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 56
Re: Всякакви снимки
« Отговор #377 -: 18 Август 2016, 19:43:28 pm »
Бъндеришки чукар.Пирин. От другата страна на слизане към Башлийска порта камъните са като малки трабантчета и ще ви измъчат. :)


От Башлийска порта поред отляво надясно са наредени Муратов, Вихрен Кутело и най-вдясно се подава Тодорка.Езеро Тевно Василашко.Над хижа Белмекен. Снимах само заради кърваво-червения изгрев.Качване към Мальовица.Вазов връх е зад гърба ми.Мальовица. Снимано е от Зелени рид.Едно добро попадение. :)
zcezbpm

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 56
Re: Всякакви снимки
« Отговор #378 -: 19 Август 2016, 19:36:14 pm »
Вижда се кулата на Ботев. Снимано е от заслона на Кадемлията.От връх Русалка е гледката към Ботев и хижа Плевен.Върхът е изнесен встрани и предлага невероятна гледка.Снимка от това място я има на картата на Троянския Балкан.С двама съратници с които се запознах на Добрила малко преди качването на Купена.Снимка на Ботев от Купена.От Полежан в посока Муратов и Бъндеришки чукар.
На преден план Сиврия, а долу ниско Попово езеро. Назад са Джано и Демиркапийска порта .Белинташ. Родопи. Тракийско светилище някакво с разни дупки изкопани в камъка.Едно от Кременските езера.
Тевно езеро и връх Каменица.Малка Каменица .Малко преди залеза и двете Каменици.

zcezbpm

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 56
Re: Всякакви снимки
« Отговор #379 -: 20 Август 2016, 16:48:16 pm »
Връх Ботев гледан от лятната пътека от Петолъчката към х. Рай.Райското пръскало.Родопите, ама къде точно. :)
 Макар и да съм ходил в Родопите толкова колкото и по другите планини в тази планина са малко местата където от един поглед мога да кажа къде е това място. Мога да проверя, но това ще ми коства много време ровене в трака от деня и гледане на картата за да кажа точно от кой връх съм снимал и какво се вижда. При останалите планини пиша повечето места наизуст и без сверка.Зъбът. Пирин. От Беговица към Тевно езеро е маршрутът.Тъкмо се подсекли Каменишки кукли. На снимката Кралев двор и Малка Каменица.Прилича ми на Кралев двор това в далечината.
Връх Каменица.Родопи. Крайната цел беше Червената стена и вероятно от там е снимано.Купена. Стара планина.Параджика в близост и Кадемлията в далечината.Това е ясно какво е.
Параджика и Ботев.Снимано е от Близнаците в Рила. Това е пътят след тях за да се стигне Заврачица, Грънчар, Рибни езера... Ръбчето е средна трудност ако снегът е хубав и е много кофти и дори котките не помагат ако снегът е като памук.Дизела ми се примоли за обща снимка и как да му откажа. :) Това няколко месеца преди рекорда му на ком емине. Аз също си го подобрих само дето ми отне повече от два пъти от неговите дни.Пътеката от Карлово през Равнец по лятната към Петолъчката.


Тази и предната снимка са от генералната тренировка за ком емине. Качих се за един ден с 11кг раница от гарата в Карлово до връх Ботев и слязох пак до гарата в Карлово с общо време 10 часа 9 от които движение и един час почивки. Като сметна че освен раницата имах и 14кг на корема трупнати и нямаше как да не съм доволен от времето.


Ком Емине 2015. Втори ден, малко преди Витиня. Много хубаво време за снимки, но останах без крака този ден.Към хижа Паскал.След 11 дена и половина доволен и разкапан и с контузия която лекувах десет дена си правя снимка на фара.Следва продължение......

zcezbpm

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 56
Re: Всякакви снимки
« Отговор #380 -: 21 Август 2016, 10:11:13 am »
От Рида Бричебор към Рибни езера. Вляво Мальовица, а вдясно Орловец и Злият Зъб.Вляво е връх Теодосиеви караули, а езерата под него нямат имена. В далечината траверса Мальовица -Попова Капа.Снимано е от връх Зъбът, а се вижда Яловарника.Слизам по *пътеката на мира* :) Има такава табела по жълтата марка към х. Пирин.
Между другото много рядко ще кажа нещо подобно защото съм свикнал на две и двеста дет се вика, но не препоръчвам ходенето до тази хижа, която е по-скоро зле поддържан заслон и то при наличието на път и ток. Е, ток  макар и да имаше пак нямаше, защото нямаше крушки в стаята. :) , чаршафи също нямаше, а ядене и пиене забравете. Имаше само някакъв странен хижар който прибираше 10 лв. Имайте го предвид ако се колебаете между две места едно от които е тази *хижа*.Езоро Голямо Валявишко и връх Джангал с Портата.Малко след връх Острец в Рила.Връх Ушите и Пирин в далечината.
От връх Овчарец малко преди седловината Джанка.Залез над Суха Вапа от хижа Грънчар.


В района на Налбант и Лопатишки връх, а маршрута е от Грънчар до Рибни.Някъде около връх Вапа и преди да слезем към Канарското езеро където минава зимната маркировка.Хоризонта направо разцепваше този ден. :) Пирин в далечината вдясно.

zcezbpm

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 56
Re: Всякакви снимки
« Отговор #381 -: 27 Август 2016, 08:58:02 am »
От Отовишки връх в Рила.Дебелака.
През изминалата зима два пъти не успях да се кача зимата на Ботев. Всеки път бурята ме връщаше насред пътя. Никога не съм предполагам че няма да мога да стигна Смесите от селото и дори се майтапях с колега който аварийно е пренощувал преди години там, ама и на мен ми се случи нещо подобно, върнах се няколко километра преди тях. За да разваля каръка не тръгнах както предните два пъти от село Тъжа, а от Шипка.
На снимката тъкмо съм подсякъл Вълча Глава над Мазалат, който беше безснежен и се получи хубав контраст с отсрещното било.
Малък Кадемлия най-вдясно.
Ботевъ и заслонът.
Снимано е от Беласица, а се вижда връх Вихрен в далечината.
Беласица. Облаците се наредиха като за снимка по протежение на билото.Стара планина. Следващите три снимки са снимани с телефона.
Лятната пътека към хижа Рай като се идва от Петолъчката или Ботев.Подсичащата от юг лятна пътека към Мазалат. Пътеката е стръмна и на места изронена, а от туфите трева последното не личи и за уморен човек с тежка раница по тъмно не е препоръчителна за да не иде някой крак или ръка, а може и глава. Добре личащата и безопасна пътека която подсича Вълча глава от север е по-добрия вариант макар че някои слабоумни типове не са я отбелязали тази северната пътека по картите като основна, а са  отбелязали южната с червено в картата въпреки че много добре знаят какво представляват и двете пътеки, но както казах малоумни типове.
Снимката е от тренировката за СтаРа планина 100/24. Пробвах се да видя за колко ще стигна от Мазалат до Ехо.Тръгнах по тъмно и стигнах по тъмно.После три дни се подпирах на стената вкъщи. :) За малко да си прецакам участието в организираното събитие 9 дена след това.Около дърводобивно стопанство Кьошка. Родопи.
Ехо.
Жълтата скала.
Тази година направихме едно невероятно родопско ходене. Минахме през стари махали състоящи се от няколко пръснати каменни къщи покрити с каменни плочи(тикли). На долния етаж са били животните а горе хората. След като идва народната власт и почва да се печели добре в градовете махалите са изоставени, а иначе мисля че са по на 200-300 години.Няма пътища, няма ток, няма нищо. Ако решиш да отидеш на гости до друга къща може и няколко часа да ходиш до нея. Всичко вече се срутва и на места пътеките са непроходими.
Мумджидам.
Баща и син бяха дошли да гледат животни за лятото за около два месеца и после щяха да слизат надолу като оставят единствения жител на тази махала. Преди време имаше документален филм за тези няколко къщи и единственият им жител.
Гуне махала.
Живеят баща и син като синът беше на преклонна възраст, а бащата не го видяхме, но синът каза че е на легло. Докато беше цепил дърва си беше срязал ръката. Някаква мръсна превръзка беше омотал. Все едно бях в някаква паралелна реалност тези дни.Тези хора живееха както са живеели няколкостотин години назад.
Една снимка от 100/24 СтаРа планина от преди месец на х. Мазалат. Първа и последна обща снимка с приятел планинар. Слязохме заедно на другия ден след прехода(маратона) от Ехо към Розино и след два дена научихме, че е загинал около Мальовица. Един от малкото свестни хора останали в бившия за мен планинарски форум.Не знам защо някой хора обожествяват планината като тя няма мнение за нас и и е все едно дали сме добри хора и хич не и пука дали ще си тръгнем оттам или ще останем завинаги. И няма значение колко сме опитни, една грешна стъпка и сме до там. Мина месец, а още не мога да се отърся от случилото се и все се сещам как се майтапехме тези три последни дни. Мир на праха ти Тошко и ще си спомняме за теб винаги, когато ходим по местата, които обичаше.
Това беше последната порция снимки от избраните за последните 5-6 години откакто ходя по горите и планините.
Следващите 150 снимки живот и здраве ще ги пусна след 5-6 години.

donzezi

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 39
Мраморното езеро до с.Православ
« Отговор #382 -: 05 Септември 2016, 10:55:24 am »


Мастото е много хубаво , но много мръсно.
Kent

 • Sr. Member
 • ****
 • Публикации: 362
Re: Всякакви снимки
« Отговор #383 -: 24 Септември 2016, 18:21:03 pm »
Към Дюшун дере през есента. Режим - безводен.Дюшун дере, режим безводен.
Нема хидрогенен диоксид ;D

Кузгун Кая vs. Картал кая.
п.п. Според мен е Кузгун , а не Картал т.к. има гнездящи гарвани но не орли.

Нека минем през ... носа.


Phoenix

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 55
Re: Всякакви снимки
« Отговор #384 -: 01 Ноември 2016, 13:07:04 pm »
Находка под връх Мургана

donzezi

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 39
Разходка над с.Устино (Родопите)
« Отговор #385 -: 29 Януари 2017, 10:07:07 am »
Разходка над с.Устино (Родопите).
Снега беше около 40 см.
Само един чифт снегоходки.
Пъртина на смени.Водопада беше замръзнал.На  пътеката имаше паднали дървета.Кулата отстрани.

Поглед надолу.

donzezi

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 39
Re: Всякакви снимки
« Отговор #386 -: 11 Октомври 2017, 21:15:36 pm »


Големия Устински водопад .Родопи.
Сниман от 600 метра - по-нататък е трудно достъпен.


ПАНОРАМА:
donzezi

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 39
Re: Всякакви снимки
« Отговор #387 -: 11 Октомври 2017, 21:23:32 pm »
Водопадите по дълбокота река под вр.Седлювец до с.Тъжа.
donzezi

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 39
Re: Всякакви снимки
« Отговор #388 -: 11 Октомври 2017, 21:33:07 pm »


Връх Попа до Марциганица....Има боровинки,пещери и мечка....

вр.Червената стена.