Причината да направя това кратко представяне е Така наречения Жичен трион.
този които ще ви представя ми е подарък От Ванката , за което искам отново да Благодаря.
Благодаря Ванка

И така да пристъпим към самото представяне, като същевременно ще покажа
и другия трион които използвах и беше част от скромната ми екипировка.
Ето това е самия трион, както виждате на гърба на опаковката има
кратка инструкция за неговата употреба.

А това е другия инструмент който ползвах до неотдавна.
като негови предимства мога да изложа цената и учудващо доброто му качество.
Предлага се с пластмасова кания която има възможност да се закача на колана и същевременно
да се привърже към бедрото.

За сравнение между двата триона трудно може да се говори , тъй като те са два съвсем различни инструмента.
Основните предимства на Жичния трион е че е изключително лек , компактен, многофункционален, а и не по малко ефективен сравнение с горепоказания ръчен трион, благодаряние на по голямата си работна дължина която е 50см. и по време на работа използваме почти цялата.
Докато ръчния е с дължина на острието едва 15см. а използваните от тях по време на работа са не побече от 9 до 10 см.,с него можем да отрежем клон с диаметър колкото китка на ръката ви , то с жъчния диаметъра е в пъти по голям.
Но така или иначе това в гората едва ли ще ни се наложи но е хубаво да сме подготвени.
Друго предимство е че с малко нахотчивост жичния трион може да се превърне в бичкия
както е показано на гърба на опаковката му, което значително улеснява работата с него както и ефиктивноста.
Още едно голямо предимство е че можем да вземе още един резервен и това съвсем няма да утежни екипировката ви.
Някой хора с тактикълКомандо наклоности може би ще намерят и други приложения на жичния трион...
А други които харесват "Екстремния" бушкрафт ще намерят съсвсем друго приложение
което както стана въпрос наскоро е забранено от закона А и е доста нехуманно спрямо животинките...
Това са общо взето моите наблюдения от макар и краткото ми ползване на тези инструменти, ако съм пропуснал нещо моля да бъда извинен, още повече ще се радвам ако и вие споделите опита си

, бях приготвил и едно кратко видео където моята персона се потеше над един клон , Но поради накакви причини се згъбяса ....ще се постарая при първа възможност да заснема ново видео и ще го покажа, да ми се посмеете малко