Автор Тема: Шведско армейско канче  (Прочетена 15032 пъти)

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 570
Re: Шведско армейско канче
« Отговор #45 -: 15 Октомври 2014, 20:07:21 pm »
gavra74, честито за международното шведско австрийско канче. Да си го ползваш със здраве на много излети. Няма значение какво е, важното е да ти върши работа. (Ама не е неръждавейка...)

П.С. Аз съм те писал в черновата на завещание ми като наследник на моето шведско (алпакица ;) ). Сега да те отписвам или не?
Не се взимай толкова на сериозно.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 200
« Отговор #46 -: 16 Октомври 2014, 19:20:43 pm »
Е как да не е неръждавейка?! Алумина да не би да ръждясва  :P А по отношение на завещанието - махай ме, не ми се чака сто лета.
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #47 -: 08 Ноември 2014, 21:36:03 pm »
Още нещо за канчето ти, gavra74. В основата на дръжката би трябвало да има надпис, от който можеш да разбереш кога и къде е произведено. Нещо от сорта на - HV80 U.SCH. Цифрата е годината на производството. В примера произвенено през 1980г (Heeresverwaltung 1980) за нуждите на австрийската армия. От буквите след цифрата можеш да разбереш коя фабрика го е произвела. В примера U.SCH ще каже Heinrich Ulbricht's Witwe в град Schwanenstadt.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!