Автор Тема: Центробежната прашка  (Прочетена 5184 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:Центробежната прашка
« Отговор #15 -: 11 Април 2012, 16:36:15 pm »
Преди време бях пуснал една тема за ръчните метателни оръжия. В първия форум на Стоян (не настоящия), радвам се че някой подхваща темата  отново. От нея мисля, че най-полезен е този ЛИНК.

За какво може да послужи подобно нещо в гората:
      1. Лов на птици и дребни бозайници
      2. Събаряне на плодове от високи клони
      3. За забавление
      4. За самоотбрана (при наличие на дистанция)
      5. За захранка при риболов

С пожелания да не породи такива безумни спорове както тогава.

ПП Моля избирайте безопасни места за да практикувате това древно умение, не забравяйте, че носите отговорност за вашите действия.

Antagonist

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 9
« Отговор #16 -: 11 Април 2012, 17:53:13 pm »
О, прашкарския форум ми е известен :):):) Скоро ще правим и сборно четиво с цел популяризирането на прашката като цяло :):):)

kol4o

• Full Member
  • Публикации: 195
« Отговор #17 -: 16 Юли 2012, 21:02:36 pm »
с такава центробежна прашка като лапета мятахме половин тухла на по 50 метра...лошото беше 4е не бяхме много то4ни,
оба4е не мятахме като тоя левент на клипа ами с завъртане около оста на цялото тяло...луда работа  ;D ;D

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
« Отговор #18 -: 16 Октомври 2012, 15:37:26 pm »
На младини съм участвал в ,,битка"с центробежна прашка.По това време бяха доста популярни а излиза ,че някъде преди войната са ставали изстински сражения между две махали заели позиции на два съседни баира и дори имало жертва.За това и тогавашната полиция се е намесила и битките спрели а и може би заради жертвата...Нашата битка беше доста по-скоромна между двата бряга на една от градските реки.Не е особена трудност да си направиш прашка (особено ако нямаш някакви особени претенции за автентичност )Последната ми беше от сизал която спретнах набързо на една бригада.Да се научиш да я въртиш също не е нещо особено трудно само ако трябва да целиш някоя по-малка цел от човек вече трябва повече упражнения.Аз стигнах на това ниво някога макар ,че скоро не съм опитвал.