Автор Тема: В какво си носи Бушкрафтер ракията  (Прочетена 7010 пъти)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
Re:В какво си носи Бушкрафтер ракията
« Отговор #15 -: 10 Май 2011, 10:18:48 am »
 ;D ;D ;D ;D Правилно съотношение , при това чая не се смесва с коняка да не се разваля коняка . Моето шише нямам възможност да го снимам в момента но е една пинта, около 600мл. И обикновенно свършва за ден , не че го изпивам само аз ама като направи няколко обиколки и питат за още .

mrw8

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 30
  • България
« Отговор #16 -: 11 Февруари 2012, 12:09:12 pm »
Моята плоска отдавна не съм я ползвал и нещо зеленяса, поне на гърлото, а отвътре не знам как е. Та въпроса ми е как се чистят тези бутилки и опасна ли е тази патина, която се образува. Бутилката е съвсем обикновена за около 10лв някъде (подарък ми е).

Racho

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #17 -: 11 Февруари 2012, 12:41:53 pm »
Аз си нося ракийката в едно найлоново шишенце от някакъв спирт мисля.
200 грама е но като я градирам става към 400  :D Щото е 76 градуда  :D
Така нося по-малко, а имам повече   :P

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #18 -: 11 Февруари 2012, 16:21:44 pm »
Аз си нося ракийката в едно найлоново шишенце от някакъв спирт мисля.
200 грама е но като я градирам става към 400  :D Щото е 76 градуда  :D
Така нося по-малко, а имам повече   :P

Ако сложиш и още едно такова шишенце, ще имаш и гориво за спиртника-може направо да си сготвиш някоя чорбица за мезе! :D :D

Racho

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #19 -: 11 Февруари 2012, 16:51:57 pm »
За това нося 200 грама ;) Иначе и 100 ми стигат в планината  :D

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1415
    • Недвижими имоти в България
« Отговор #20 -: 11 Февруари 2012, 17:56:23 pm »
Знаех си аз, че двойната преварка е продукция с двойно предназначение, извинете ме за тавтологията.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #21 -: 11 Февруари 2012, 22:46:57 pm »
Моята плоска отдавна не съм я ползвал и нещо зеленяса, поне на гърлото, а отвътре не знам как е. Та въпроса ми е как се чистят тези бутилки и опасна ли е тази патина, която се образува. Бутилката е съвсем обикновена за около 10лв някъде (подарък ми е).
Зеленото е някакъв окис и доколкото знам е отровно. Един от начините за чистене е да се изтърка до блясък повърхността. Как ще стане вътре в бутилката и дали може с някаква химия не знам. Може би класическия метод с пясък, вода и яко джуркане да ти помогне. Не съм пробвал този начин на друго освен алуминий.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 540
« Отговор #22 -: 12 Февруари 2012, 00:28:41 am »
Пробвай с коприва. Вкарай връхчетата на 3-4 стръка коприва, напълни 1/3 с вода и разклащай докато се изчисти. Проблем ще ти е през зимата да намериш коприва. Не зная, не съм пробвал със сушена коприва. Внимавай, с топла вода не става, само със студена. Така съм чистил туби и дамаджани.

mrw8

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 30
  • България
« Отговор #23 -: 12 Февруари 2012, 23:27:50 pm »
Благодаря за отговорите. А някой знае ли дали на пазара може да се намери такава бутилка от материал, който не се окислява и да е все пак на прилична цена. По принцип тези, които съм виждал да се продават поне на пръв поглед ми изглеждат същите.

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 462
« Отговор #24 -: 13 Февруари 2012, 01:01:24 am »
Леко драсни манерката и ако е медна си я задръж като спомен но не пий от нея . Медта за разлика от алуминия образува досто по отровни и повече като количество окиси и сулфати медния окис е черен на цвят и силно отровен а медния сулфат е познатия ни син камък мошен фунгистицид . Преди когато не са имали технолотия за добив на алуминий емайлиране на съдове и нераждаеми стомани са ползвали медтта за излаботка на съдове но задължително съда е бил калайдисван до преди 30 и помалко години се ползваше и в България за тавата за лютеница  ;D а съвременната технология е никелиране чрез елекгролиза , стана дълго стига толкова .

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 121
« Отговор #25 -: 23 Септември 2012, 17:58:49 pm »
Аз си ползвам плоски пластмасови шишенца по 200мл.дето се продават с алкохол само дето заменям не особено сигурната оригинална алуминиева капачка с пластмасова от бира или Кока кола.И аз съм привърженик на високите градуси защото първо се пести количество и второ не есе знае още за какво ще ми потрябва (медицина ,гориво,подпалка -последните две приложения звучат светотатствено но ако сме на зор...)