Ние сме само част от Природата!
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Името на Mors Kochanski на български език се изписва Морс
КОХАНСКИ
, а не Кочански!
Начало
Forum
Помощ
Търси
Вход
Бушкрафт България
»
Ревюта
»
Ревюта
»
Викторинокс форестър
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Викторинокс форестър (Прочетена 3819 пъти)
cat
Sr. Member
Публикации: 462
Викторинокс форестър
«
-:
14 Април 2011, 21:20:06 pm »
Преди няколко дни благодарение на Ваньо се сдобих с Викторинокс форестър .
Първо да кажа защо Форестър а не друг модел , някой съфорумци а и мои приятели ви казваха да си взема модел с повече функции а и самият аз бях си харесал модела Атлас . Но мой приятел има Атлас и му го поисках за ден да го понося да вярно е че има повече инструменти но това означава и по голямо тегло което за джобен нож за ежедневно носене си е проблем и затова разглеждаики моделите се спрях на Форестър или Солджър но с гладко острие, серетираното острие не ми харесва по трудно е за подръжка из гората а и при по груби дейности серетацията се поврежда Солджър нямаше с гладко острие така че остана Форестъра и вече е в чантичката .
Ножчето има 11 функции събрани в 8 инструмента
Голямо застопряващо се острие
Трион
Отварачка за бутилки с голяма отвертка и застопоряване
Отварачка за консерви с малка отвертка
тирбушон
шило
клечка за зъби и пинсета
Още на следващия ден си го вземах с мен на работа и след работно време пробвах какво може . Още на пръв поглед си личат масивните инструменти дръжката приляга удобно в ръката и позволява всякакъв хват ,какото при всички ножчета Викторинокс и това е направено много качествено липсват луфтове и хлабини . До момента съм го ползвал основно за рязане на храна и отварянето на две консерви както и рязане на един клон но това беше по скоро проба отколкото необходимост . Триончето може да отреже клон с дебелина 6 см което си е вече нещо по голямото острие си е преимущество не само за дялане но и за всякакви други дейности отварачката за консерви е същата като на 91мм серията. Отвертката комбинирана с отварачка за бутилки по голямата ме изненада приятно застопорява се и няма неприятни изненади при прилагане на повечко сила .И най важното в буша голямото и широко острие загребва много лютеница от буркана .
Активен
LIC
Full Member
Публикации: 154
Re:Викторинокс форестър
«
Отговор #1 -:
15 Април 2011, 05:02:21 am »
Наистина един чудесен модел. Големите вискове са нещо повече от обикновено джобно ножче. Това си е един напълно функционален нож с инструменти, които няма да те предадат. Въпреки, че винаги съм си падал по фискираните остриета дори аз от няколко месеца обмислям да се обзаведа с един голям помощник.
Със здраве да си го ползваш и никога да не те оставя в труден момент.
Активен
vanjo
Hero Member
Публикации: 854
«
Отговор #2 -:
15 Април 2011, 08:34:41 am »
Много да те радва и дълго време да ти служи. Поздравления за ревюто.
Активен
unior
Full Member
Публикации: 163
«
Отговор #3 -:
15 Април 2011, 10:15:50 am »
Честит да ти е, със здраве да си го ползваш и много мезета да нарежеш
Ама пусни некоя снимка да го видим де , не че в нета няма ама ей така твоя да видим
зверски врязан у некои суджуК
Активен
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.
Hobo
Hero Member
Публикации: 820
«
Отговор #4 -:
18 Април 2011, 13:49:54 pm »
Unior, гледай на какво го е направил суджука! (снимката е от тайния архив на ФРУ)
п.с. ФРУ - Форумно Разузнавателно Управление
Активен
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!
Keltis
Jr. Member
Публикации: 34
«
Отговор #5 -:
01 Юли 2011, 22:25:57 pm »
Големите Виксове наистина са удобни инструменти.Аз от 5 години ползва ето този -
Victorinox Workchamp
Какво ли няма...всъщност какво няма?Като видях, че има и часовникарска отверка в тирбушона, престанах да си задавам тези въпроси.
Активен
cat
Sr. Member
Публикации: 462
«
Отговор #6 -:
02 Юли 2011, 12:32:52 pm »
Много го заглеждах и модела Атлас , обаче вземах от мой приятел неговия Атлас да го понося един ден и се отказах много тежи . Наясно съм че Форестъра има по-малко възможности но вземах него заради баланса възможности тегло .
Активен
scrooge
Full Member
Публикации: 176
«
Отговор #7 -:
07 Юли 2011, 13:00:22 pm »
Keltis стабилно ли е заключването на workchamp,щото май се заключва по друг начин острието,или поне така изглежда
Активен
don't waist your time for searching all those waisted years
Keltis
Jr. Member
Публикации: 34
«
Отговор #8 -:
07 Юли 2011, 14:17:41 pm »
Да острието се заключва стабилно.Това е стандартното заключване на ножовете Викс с по-дългото острие (90 милиметра).За 5 години употреба не е дало дефект.
Активен
ko54
Hero Member
Публикации: 1415
«
Отговор #9 -:
07 Юли 2011, 15:49:29 pm »
За
scrooge
. Викториноксите 111 мм са с два вида заключване:1.
Slide-lock(ригелно заключване)
- с копче и щифт, закрепен на копчето. 2.
Liner-lock(лайнерно)
заключване - с пластина-пружина.
Ригелното заключване е по-удобно при затваряне на острието, а лайнерното заключване е по-надеждно. Накратко - за града е по-удобно ригелното заключване, а в буша(в лайната - почва, тиня, пясък, листа, трева и друго замърсяване) - лайнерното заключване. При 111 мм моделите с лайнерно заключване се заключва и отварачката за бутилки с широката отвертка, а и последната е по-голяма, мощна и широка от тези на 111 мм модели с ригелно заключване. Остриетата на лайнерните модели са по-широки в основата. И т.н. Дълга тема.
Активен
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
Бушкрафт България
»
Ревюта
»
Ревюта
»