Други форуми > Оръжие и остриета
Моите остриета
Hobo:
Ето това са моите остриета с които ходя в буша, а с някои от тях и в града:
1. Брадвата - ръчно кована брадва с дръжка кисната в ДДТ, една адска отрова дето няма гадина да оживее ако я вкуси. ДДТ е забранено вече, но брадвата е от социалистическо време, когато още не бяха го забранили. Купих я от един пазар преди няколко години. Явно беше залежала в някакъв склад. Още имаше етикет със заглавие "Луксозна брадва с луксозна дръжка".
2. Мора 511 с карбоново острие. Много читаво ножче. Скоро ще му резна гарда и на него.
3. Мора 546 модифицирана до 545, тоест с ръчно изрязан гард за пръстите. Стомана неръждавеейка и съответно никакви грижи по подръжката освен точене, но е мека. Същата стомана като на Мора 2000. Все пак съм доволен от нея.
4. Неизвестно китайче купено от странстващ търговец. Доста време си го носех в джоба преди да си купя викса.
5. Victorinox Camper. Няма нужда от представяне. :) Откакто го имам винаги ми е в джоба, а отскоро в специален калъф на колана на кръста заедно с фенерчето. Благодарности към Unior за калъфчето, което той изработи и ми подари.
6. Пак някакво китайче. Отдавна не го нося, а няма и как защото му се счупи заключващата пружина два дена след като го купих от Практикер. Тоест е счупено. Снимал съм го, за да не се мине някой друг да се харчи за такова.
Ще ми бъде приятно ако и вие покажете вашите остриета в тази тема, та да им се порадваме заедно!
LIC:
Новата ми придобивка ;D
cat:
Две снимки на любимите ми ножове. Повече утре, че сега ме мързи.
vanjo:
Ето моята скромна колекция:
Имам и един викс от Мтел с който не се разделям
А от скоро и това, но със стомана AUS8A:
Valenti:
Позволете и аз да се включа, с част от моята колекция!
Тези два ножа са правени преди повече от 30г.Майстора е от Сливен,приятел на баща ми. Не зная каква е стоманата, но до ден днешен изглеждат като нови(ползвам ги винаги,когато съм на излет или палатка)!
Първият горе в ляво е BAHCO, до него е едно китайче което има страхотен ряз.Следва мулти тул LEDHERMAN WAVE, под него е GERBER VISE, пак китаец(ползвам най-вече чукчето) и любимимият на всички VICTORINOX.
А това чудо стои в колата, и когато се наложи винаги е под ръка! ;D
Състои се от> брадвичка, трион ,нож и лопатка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия