Сред Природата > Лов и риболов

Захранка и тънкости на риболова на Уклей

<< < (2/2)

LIC:
Може и с мляко, стига да прави облак. Става и с ронена бисквита. Иначе тънък повод, малка кука и облак от нещо хранително, може дори и да е кал, стига да прави облак.

walkan:
Здравейте!
И за мен един от емоционалните риболови е този на уклей.
По повод предизвикването на интерес към стръвта използвам малко олио, като топвам пинкито преди замятане. Но идеята на LIC с млякото ми харесва и още утре ще пробвам с мляко и течен маргарин. Мазните петна ги вдигат на повърхността, като магнит.
Пнеже мястото където ги ловя е високо (около 6м.) над водата, използвам подчти течна захранка защото я сипвам "в краката си" и ловя или без утежнение, или с незначително, ако не успявам да ги задържа на повърхността.
Повод 0,10 куки 14/16.
Големите емоции са, когато на този такъм се качне някой сериозен морунаж или разпер  :o

Bergomi:

--- Цитат на: LIC в 17 Юни 2011, 18:40:17 pm ---Хобо ме е изпредварил в обяснението, че това са различни риби, но е пропуснал да отбележи, че на доста места в България просто така си му викат. МНого хора не знаят разликата, както и че доста от уловената риба е уклейка. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0, а не точно уклей.

--- Край на цитат ---
По търновския край (Павликенска околия) му викат белица и най добре взема на бял червей (от кравешките) мамарец и муха

vlado_fidera:
Досега с успех съм използвал галета и царевично брашно при захранката на уклей.  Кукичката ми е винаги 16/18 като на 16-ката закачам два бели, а на 18-ката 1 бял. Когато уклея не кълве наистина е добре да се пробва с бял червей, на който сме отрязали опашката

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия