Бушкрафт > Екипировка, храна, медицина

Най-малката газова бутилка за многократна употреба.

(1/4) > >>

Mavrud:
НАЙ-МАЛКАТА ГАЗОВА БУТИЛКА ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА.

Коя е най-малката газова бутилка за многократна употреба, която сте ползвали или виждали? Какво може да се закупи на българския пазар?
Да уточним предварително - не става въпрос за начини на пълнене на бутилки за еднократна употреба. Тази тема вече е разисквана в “Направи си сам”. От нищо нещо

От моето проучване в мрежата стигнах единствено до тези бутилки в сайта www.campingaz.com:

Product Overview
Intended for regular use or for extended operating time, this cylinder is equipped with a safety valve and can be unscrewed from the appliance when not empty. It is available and can be exchanged in most European countries.

За съжаление не намерих нито една от двете бутилки в сайт на български магазин.
Доколкото рабирам обаче от един форум в UK, пълненето е скъпо или май се заменят празно за пълно.
Скоро зареждах туристическа бутилка в пункт за пълнене на битови и туристически газови бутилки. Попитах човека, който работеше там, коя е най-малката бутилка за многократна употреба, която е пълнил. Каза, че освен някакви малки руски с форма на снаряд и то преди много години, други не е виждал. Каквато и бутилка да му занеса, ако има преходник за нея - ще я напълни.

Докато ровех за газовите бутилки, се натъкнах на темата Liquefied Petroleum Gas Burners aka Canister Stoves and Gaz Stoves  в сайта zenstoves.net. Доста е подробна - включва котлони и пълнители и може да интересна за потребителите на газови котлончета.

Hobo:
Преди седмица видях в една железария малка газова бутилка с обем около литър (0.5kg газ). Казаха ми, че е за многократна употреба. Цената и беше 42лв.  Не обърнах внимание каква беше марката на бутилката, но определено не беше Campingaz. На вид резбата на винтила беше като за най-малките туристически газови котлончета. За съжаление не можаха да ми кажат нищо на въпроса кой и къде пълни такива бутилки. Ако някой знае повече, нека сподели.

chobaka_68:
Колега имам за продаване една бутилка Кьмпингаз 901-30лв,една 904-50лв.

nasi4ka:
Според мен щом е за многократно ползване би трябвало на газстанцийте да ги зареждат

Phoenix:
В газостанцията на Кълвача-газ която се намира зад Централна митница-София със сигурност зареждат.Входа е от страната на ул.Клокотница.Зареждат всякакви бутилки за многократна употреба.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия