Други форуми > Миш Маш

За белтъка, найлона и найлонковците

(1/5) > >>

Hobo:
Преди много години Модата и Рекламата измислили машина за облъчване на мозъци. Прототипа бил голям, груб и маломощен. Успели да облъчат само един цар и то временно. Докато бил облъчен му продали уж най-модерните и технологични дрехи, а всъщност го съблекли гол.

Години по-късно усъвършенствали машината и сега тя работи постоянно. Преработили я така, че за гориво да използва банкноти. Отначало щатски долари, по-късно и евро, песос, даже и виетнамски донги. Колкото повече банкноти, толкова по-мощно облъчване. С горивото нямат никакви проблеми, защото облъчените мозъци доброволно дават колкото им поискат. За антена на машината използват вестници, радио, телевизия, даже и билбордове.

Отначало пренастройването на машината отнемало време и ресурс, но сега тя е мултипрограмна. Например с една от програмите докато облъчват мозъците, обличат телата с найлон, а на краката им слагат найлонови калъфи. Така произвеждат найлонковци. Разбира се с помощта на машината биха могли да оставят облъчените и голи, но съществува риск да се намери някое безхаберно хлапе и да се изцепи "Царят е гол".

Засега машината има няколко недостатъка. Все още има пропуск в спектъра на облъчване и остават хора резистентни,. Други придобиват имунитет в следствие на продължителен престой в обсега на полето на машината. Най-сериозният е, че при превишаване на мощността на машината за облъчване някои мозъци не издържат на интензитета и се изпържват. За съжаление при белтъците процеса на пържене е необратим!

ko54:
Дълбоко си прав! Ама няма оправия! - тази машина не може да бъде спряна, твърде много пари са вложени, а единствено безкрайна е алчността. Затова си потъваме бавно, но затова пък сигурно.


П.П. А има и трети вид - тези, които имат кожна алергия към найлона и се изприщват от допир с найлон, особено при запотяване. Те са найлонковци под прикритие, и натуралисти по принуда.

Kent:

--- Цитат ---За съжаление при белтъците процеса на пържене е необратим!
--- Край на цитат ---

не е нужно пържене ,42 градуса стигат /не ракия/ 8)

vanjo:
Сега машината е усъвършенствана, станала е микроскопична по размери (имплантира се) и супер успеваема като приложение. Подменя найлона с "еко" продукция за още по-големи суми.

Продуктите в средата са мръсна пропаганда и инсинуация, това НЕ Е НАЙЛОН това е ЕКОНАЙЛОН биоразградим (за срок от хх години) и произведен от най-модерните химически лаборатории в света.Ето и един любим цитат в областа на ИТ технологиите

--- Цитат ---Екологична гледна точка

Енергоспестяващият режим е полезен, както за околната среда, така и за окончателния ви баланс.
--- Край на цитат ---

В наши дни безхаберните хлапета се преквалифицираха в "еко-експерти" и следят ревностно да не си изключи някой импланта. Дори за по-сигурно замениха хартиените банкноти с пластмасови.
Докладвал искрено ваш найлонковец:
vanjo

ko54:
Модно е, какво да се прави. Друго си е, като те питат с какво се занимаваш, да кажеш гордо - с екология, а не, че си прост икономист, инженер, адвокат или лекар. А всъщност като издухаме нефта(няма нефт-няма химия) - щат не щат нашите потомци ще станат по принуда бушкрафтъри и ще носят естествени материали - кожа (ако останат животни), вълна (също), памук, лен, коноп (ако не го изпафкат във вид на цигарки), и ще ползват предмети от дърво(ако останат дървета). Дано поне от джунглата остане нещо, та от лианите да си направят въжета, и на който не му издържат нервите - да се обеси(да, ама забравих, че няма да има дървета). Кофти. Ей затова трябва да се тренира този занаят - бушкрафталъка и да обучаваме и децата си на него. Но какъв ще е този бушкрафт без дървета?- не ми е ясно никак. Мъка.
 П.П. Май ще трябва да се вгледаме по-внимателно в жизнената среда и живота на бедуините. (хипотезата за глобалното затопляне)
 П.П. Не знам защо, ама като споменах бедуините, се сетих за анти на горепосочената  хипотеза и за течението Гълфстрийм, т.е. за това, че нежно започна да изтича тревожна информация относно възможното му спиране(сладка вода от топящите се северни ледници, която е по-лека от океанската солена). Никакво глобално затопляне, ами напротив, Европа ще се одърви от студ(пореден Ледников период), и ни остава или да се местим към Северна и Средна Африка(т.е. да ставаме бедуини-бушкрафтъри) или да изучаваме знанията и уменията на ескимосите и якутите(дялкане на лед и замръзнали дървета) като алтернатива. В този ред на мисли излиза, че ще трябва да хвърля в единия край на моя полигон 1 камион пясък и да тренирам бедуински техники, а виж с ледените блокчета и замръзналите дървета май ще бъде по-сложно. Аман!
 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия