Ревюта > Ревюта

Olight S30RIII Baton

(1/5) > >>

Marcinkov:
Здравейте колеги, след като Olight пусна моделите от S-серията си с TIR оптика, а след това и техните презареждаеми R-версии, ето че се наканиха и леко да подновят и моделите си от S-серията Baton с рефлектори. Тази линия беше някак си неглижирана и оставена на заден план от фирмата през последната година, а всъщност преди време беше може би най-хитовата част от продуктовата линия на Olight. Ето че на хоризонта се появиха два от презареждаемите модели от тази серия, а именно Olight S10R III Baton и Olight S30RIII Baton.

Повод за днешното представяне ще бъде по-големия и разчитащ на 18650 акумулатор Olight S30R III Baton. Както винаги фенерът пристига с прозрачна пластмасова кутийка със сините разцветки на Olight, а окомплектовката включва още и:








•Фирмен 3500mAh 3.6V 18650 акумулатор
•Връзка за ръка
•4.2V 1000mAh зареждаща док-станция с микро-USB вход и USB-изход.
•50см Micro-USB Cable
•Инструкция за употреба.
•Наличен е и изолиращ филм, който пречи на акумулатора да прави контакт. 



ТТ данни:

*Далекобойност: 188m.
 * Интензитет: 8840cd
 * Водоустойчив по IPX8 стандарта (работи под вода до 2м. дълбочина)
 *Удароустойчивост: падане от 1,5 метра върху твърда повърхност.
 *Tяло от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие.
 * LED: Cree XM-L2(CW)
 * Поддържани батерии: 1 x 18650
 * Размери: 114мм. (Дължина), 25мм. (Диаметър на главата)
 *Тегло:110гр. (с батерията)












Изработката е на познатото много високо качество от Олайт, без дефекти и остри ръбове. Надписите са ясни и добре четящи се на фона на черната анодация. Резбите на капачката отзад също са анодирани и това означава че фенера освен електронна блокировка има и механична такава, чрез леко отвъртане на капачката. Магнита отзад държи достатъчно стабилно фенера към метални повърхности.










Самия фенер е с над 3мм по-къс от предшественика си Olight S30R II Baton, също така не е фрапантно по-дълъг от Olight S2R Baton, който е доста компактен за фенер с 18650 акумулатор. Позната линия със синьото PVD покритие на короната и ринга около бутона е налице и тук. Бутона за управление е с гумирано покритие и инцидентното включване на фенера е трудно.






Зареждането на фирмения акумулатор става с помощта на зареждащата магнитна док станция, която ни е позната от предишните модели на фирмата. Тя разполага с микро-USB вход и USB-изход и може да зарежда допълнително и други електронни устройства и прочие. Новото при нея е че отдолу има три малки вендузи за за по-стабилно прикрепяне към повърхностите. Док-станцията е съвместима със всички R-модели на Olight, но понеже зарежда с 1А, не бих я препоръчал за малките модели с 16340 акумулатори. Olight S10R III Baton е съвместим и с гъвкавия USB кабел с магнит от по-новите модели, но пък той зарежда само с 750mAh. Така че ако искате по-бързо зареждане док станцията е по-удачния избор. Когато фенера се зарежда, LED индикацията на док-станцията свети в червено и светва в зелен цвят, когато зареждането е приключило.












Също както и при S2R акумулатора се поставя в посока към опашката, като отпред са изведени и плюса и минуса, което довежда до това, че единствено той може да бъде зареждан вътре във фенера. Фенерът ще работи перфектно и с другите button top 18650 акумулатори, но няма да може да ги зарежда.








Диодът е CREE XM-L2(CW) и отдава 1050 лумена, които въпреки че не са малко, не са толкова впечатляващи в днешно време, особено като знаем че предишното издание беше само с тридесет лумена по-малко. Но тук времената за светене спрямо предишния модел са значително увеличени като времетраене.





Olight S30R II:



Olight S30R III Baton:



За разлика от S2R и неговата TIR оптика, рефлектора на S30R III е далеч по-подходящ за осветяване на по-далечни дистанции и разликата е отчетлива. Тук на снимка от Нета ще видите и разликата в биймшотовете между S30R III(в ляво) и S1R Turbo S(в дясно):




Управлението е до болка познато и е идентично с това на S2R Baton:


• За включване и изключване се използва страничния бутон, както и за смяна на режимите, като те се изреждат в последователност и повторяемост Слаб - Среден - Силен. За всеки от тези режими фенера има памет.

•За пускане на Стробскопичния(10Hz) режим, при включен фенер се прави бързо тройно натискане на бутона. Този режим няма памет.

•Достъпът до Турбо режима е чрез бърз двоен клик независимо дали фенерът е включен или изключен. Турбото няма памет.

•За Лунен режим, при изключен фенер натиснете и задръжте страничния бутон за една секунда. Този режим има памет.

•Режим Таймер - във фенерчето са вградени 2 таймера, 3-минутен и 9-минутен, след активирането на които фенерчето ще се изключи автоматично. За да се активират таймерите е необходимо във включено състояние да се натисне 2 пъти бутона. Следва “премигване” – 1 премигване е 3-минутен таймер, 2 премигвания е 9-минутния таймер. Таймерите могат да се сменят чрез двойно натискане на бутона.


•За да се активира електронната блокировка, се задържа бутона натиснат за повече от секунда. Преминавайки през Moonlight режима фенера се блокира. Като в блокирано състояние след натискане на бутона, фенера кратко пресветва. След последващо задържане на бутона за повече от секунда, фенерът се отблокира в Moonlight режима.



За да приключа ще кажа че това е поредния качествен фенер на Olight, който е добро надграждане над предишния модел, но без да изпъква с нещо кой знае какво. Единствения по-сериозен плюс е значително подобрените рънтайми, които ще зарадват любителите на дългите разходки, излети и туризъм. Висока автономност му дава и възможността да свети в процеса на зареждане на акумулатора посредством високо капацитетна пауър банка.











Благодарности на Андрей и Олайт-БГ за предоставената ми бройка за ревю.

jose:
Благодарности за чудесното ревю на най-новият модел на Olight!

Marcinkov:
Мерси Андро, правя каквото мога въпреки че съм бос и невъзвишен.

Orlov:

Цитат:

С няколко думи:

Kандели - силата на излъчване.
Лумени - количество осветяема площ.
Луксове - максималени интензитет на светлинното петно.
Край на цитата.
Хосе,
Последните ти две описания са грешни.
Ако искаш си ги коригирай, ако искаш недей.
Твоя си работа.
И недей да се цупиш.

Marcinkov:
Той поне разбира английския и не ползва Гугъл за да си превежда. Амин Орлин.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия