Автор Тема: Продавам френски кубинки 39 номер  (Прочетена 1956 пъти)

mih

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 17
Продавам френски кубинки 39 номер
« -: 22 Ноември 2015, 13:22:55 pm »
Здравейте, съфорумци!  :)
Преди година купих на приятелката ми този чифт кубинки от резерва на френската армия. След като изчетох темата за армейските кубинки ме завладя такъв ентусиазъм, че поръчах от френските един чифт за нея и два за баща ми (който носи един номер по-малък от мен и тайно се надявах, че ще ми станат и на мен, но не), а от моя номер вече бяха свършили.  Но ентусиазмът на гаджето по този тип обувки се оказа много по-малък от моя и след едно излизане с тях се отказа от тях - били прекалено твърди, а не и се занимаваше да ги "разработва"... След това ги намазах с течен парафин, за да омекнат, но така и не получиха втори шанс.
Подметка - гума, и гьон; пише "спорт фит", зашита; токът е хванат с гвоздеи. Вътрешната подметка е от кожа.
Кожата е "обърната" (split leather, при планинарските обувки тя се предпочита, защото се наранява по-малко от камъчета и драскотини), 3мм. Над пръстите има кожено бомбе отвътре. Езикът е от 1 мм мека лицева кожа, зашит за основната част на обувката чак догоре.
7 дупки за връзките и над тях - две коланчета за по-здраво затваряне. Връзките са оригиналните.
По моя преценка обувките са в много добро състояние, след импрегнацията с течен парафин се получиха вариации в цвета на кожата отвън. Красиви са и бих ги запазил за себе си, ако ми ставаха.
Разменям ги срещу някакво доплащане за същия модел, но 44-ти номер.
Ето линк към обявата в OLX:
http://olx.bg/ad/frenski-armeyski-kubinki-39-nomer-obuvki-boti-botushi-ID5CCNO.html