Автор Тема: Печен заек по бушкрафтърски  (Прочетена 7785 пъти)

Ludipipo

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
Печен заек по бушкрафтърски
« -: 19 Януари 2011, 15:20:20 pm »




Мястото е Агнешки дол. Аз снимам. Заекът е пълен с бекон, лук, гъби и кисели краставички и зехтин,  после задушен във фолиото и накрая печене до получаване на хрупкава коричка...
 ;D

Ами то това е рецептата. Плънката е лук (може да се пекне на огъня) на ситно, бекон (може и него предварително на скарата) нарязан на парченца, кисели краставички, гъби и те нарязани. Количествата са на око и вкус. Плънката се омесва с малко зехтин и бира и се пълни заекът. Отвън се маже със зехтин, черен пипер и при желание се правят с ножа джобове по заека и се слага розмарин и скилидки чесън. Зашихме го с клечки за зъби и клонки поради липса на друго. Здраво се омотава в алуминиево фолио и се мята на слаб огън за половин-един час, като се обръща през 10-ина минутки и се проверява дали е сварено. После се маха фолиото и се пече и маже със зехтин до хрупкава коричка. Това е.
Всъщност плънката може да е всякаква.
PS Вместо заек става и пиле. ;)

Ludipipo

  • Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
Re:Печен заек по бушкрафтърски
« Отговор #1 -: 19 Януари 2011, 23:52:52 pm »
Заекът, както и пилето донякъде е със сухо, постно месо и по тази причина първо го задушавам във фолиото с по-блажна плънка - инак става сух и клисав. По време на последното печене го мажа със олио, зехтин или друга мазнинка и го поливам с бирка, колкото по-евтина, толкова по-добър резултат  ;). :)

unior

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 163
Re:Печен заек по бушкрафтърски
« Отговор #2 -: 20 Януари 2011, 08:37:22 am »
Това ще го направя задължителнооооооооо :) :) :) :)
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

hr.zlatarev

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 115
Re:Печен заек по бушкрафтърски
« Отговор #3 -: 20 Януари 2011, 11:07:38 am »

Аз пък събирам капещата мазнинка в капачето на войнишкото канче и с едно парцалче на клечка обмазвам пилето или каквото се пече на шиша и ето го резултата:

А бирата вътрешно и повече да е.