Автор Тема: Практикувам нов стил ВХС  (Прочетена 11794 пъти)

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
Практикувам нов стил ВХС
« -: 03 Юни 2012, 12:41:58 pm »
Здравейте, както всички във форума обичат живота сред природата, така и аз се наслаждавам на всеки миг извън динамиката на големият град! От няколко години освен Bushcraft (живот сред природата)  ;D  ,любимо мое занимание е и XC (крос кънтри). А тъй като и двете ми доставят огромно удоволствие, (с един куршум,два заека  ;)  ) аз съединих абревиатурите на двете и се получи ВХС !  
Тъй като не съм много по писането (нямам дар слово   ) ,предпочитам да покажа нагледно:
Така се наслаждавам на природата, стабилна тренировка с която да поддържам що годе добра кондиция...

не знам гъбите дали са ядливи,ако ДА,значи скоро не са преминавали човешки създания на това място ;D

...Моето ,,снаражение" за ВХС    :)

...съдържанието (всичко с раницата тежи само 10 килца  8)  )

Не съм ,,минималист" и обичам екстрите каквито и да са те! Даже съм си направил сгъваема мини масичка, щото си обичам удобствата. Ще се използува както за еднодневни походи, така и за палатка когато съм с байка

...и изглед от лагера..

... Буш-задачка която изпълних..

...чудесна мини точилка която ми послужи за следващата задача!  ;D

..а именно за направата на вкусна пица и няколко броя чеснови пърленки   :P

...приготвяне  на пицата..

..и на чесновите пърленки..

Сега след като всичко е готово, няма да Ви дразня повече, ще си ги хапна на спокойствие с чаша бира!
Ами това беше от мен! Дано да Ви е харесал разказа в картинки и стилът ми,, Буш+крос кънтри"!  :)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re:Практикувам нов стил ВХС
« Отговор #1 -: 03 Юни 2012, 16:23:26 pm »
Цар си, valenti681!

Свалям ти шапка!

Аз вкъщи с 5 готварски книги под мишница не мога да направя това!!! 
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #2 -: 03 Юни 2012, 21:05:33 pm »
Тертиплия!
Не се взимай толкова на сериозно.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #3 -: 03 Юни 2012, 21:53:50 pm »
Да, "тертиплия", "сваалям му шапка", но нещо повече, прилича му да готви. Не зная как разбират хората, но когато се хвана да готвя, казват, че ми приличало като на "свинче звънче". Вероятно от вкуса на получената храна.
Гъбите са ядливи - първите три в гората са сърнелки, а другите до масичката с тавата са печурки.

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #4 -: 03 Юни 2012, 22:08:02 pm »
Да, "тертиплия", "сваалям му шапка", но нещо повече, прилича му да готви. Не зная как разбират хората, но когато се хвана да готвя, казват, че ми приличало като на "свинче звънче". Вероятно от вкуса на получената храна.
Гъбите са ядливи - първите три в гората са сърнелки, а другите до масичката с тавата са печурки.

Да си призная, за готвенето- не готвя въобще! ;D Ама има няколко неща,които експерементирах и взе че стана работата! :D То може и да ми приляга в готвенето, ама аз още не знам  ;)
А за гъбките - мерси Мечо! Явно са ставали за ядене,ама мен си ми е шубе да бера гъби, щото хич не ги познавам! То затова печурките са ми предимно от магазина. :)

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
« Отговор #5 -: 03 Юни 2012, 23:14:09 pm »
Евала!  ;D  :P
Абе да те питам, тея въженцата от простор ли са и колко метра са дълги?
Екипировката не прави туриста, само помага!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #6 -: 04 Юни 2012, 18:37:57 pm »
Valenti, благородно ти завиждам за излета. Bushcraft XC. Ама как само звучи... ;D Така ме запали, че си залепих спуканата от няколко години предна гума на мустанга и тия дни ще го поразходя и аз някъде из буша, макар и да не е XC велосипед. Продължавай да ни надъхваш с разказите си. Идва ти от ръки да знаеш!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #7 -: 04 Юни 2012, 21:12:49 pm »
Евала!  ;D  :P
Абе да те питам, тея въженцата от простор ли са и колко метра са дълги?

Ха ха, не са от простор, купувал съм ги ама поотделно( двете въжета са различни) но и двете са по 20м.

Valenti, благородно ти завиждам за излета. Bushcraft XC. Ама как само звучи... ;D Така ме запали, че си залепих спуканата от няколко години предна гума на мустанга и тия дни ще го поразходя и аз някъде из буша, макар и да не е XC велосипед. Продължавай да ни надъхваш с разказите си. Идва ти от ръки да знаеш!

Ех ако ми беше само малко по близо, на какви чудни места щях да те водя, бедна ти е фантазията! ;D Нищо че тука е доста равно(като си нямаме планини  :D) но баирчета доста се намират!  :D

Valenti

• Sr. Member
« Отговор #8 -: 02 Юли 2012, 21:36:38 pm »
Най сетне, след вчерашното ВХС и размазващият плаж днес  , ми дойде музата да седна пред компа!
Та така, за вчера имахме уговорката с няколко приятели да си спретнем едно ВХС, щото само плаж и море, поне на мен бързо ми омръзва. ,,Записалите" се бяха трима мъже + една дама, но знаете жените че какви са, бързо си сменят приоритетите. И така срещата се състоя пред
,,Двете Кули" точно в 8.30ч след посрещането на юлският изгрев!
..винаги първи за среща  ;D

ето и другите двама участници, eдиният от които много ми пасна, дано да се срещаме редовно и за в бъдеще!

След няколко минути дебат, определяме дестинацията и потегляме въодушевено всички.

Тук на това място спрях да заредя батериите с едни страхотни черници, пък и да изчакам авера щото предният ден беше правил едно размазващо каране по черно, около 70км и сякаш не беше много във форма.

...ето задава  се човека, тъкмо излапах две шепи от ,,черните" сладости!  ;D

..охооо и има сили да се усмихва, ей сега ще го видя как ще се хили на бруталният баир който ни предстоеше ;D ;D ;D

...продължаваме нагоре по баира и тук спрях да щтракна с телефона гледката от средата на изкачването...

..най сетне ХасВалта свърши и влизаме по ,,черно"

...ей няма умора новият член на групата ей, вижте го как си се смее... 8)

...и мойта мутра, вие си я знаете, ама все пак.. :D

..продължаваме по пътя...

Пристигаме на мястото и започваме да разопаковаме багажа...

...скромно, но от сърце... ;D ;D ;D

дойде и редът за изпълнение на буш задачката- стъкмяване на огнището. Всъщност те бяха две, едното традиционно със запалване на огъня посредством ферородна запалка, а другото- модерен стил, естествено моят(сгъваемо ВВQ+ въглища) ;D ;D ;D

Докато стане жарта в огнището,едно общо фото:

...почвам с кулинарните изненади:

любимият ми печен лук и гъбки(магазински  ) ;D

... пържолки ,,a la valenti "  ;D

..от огнището на авера- печени картофки на жар:

шашлъците (неговият специалитет) , няма спор, достоен конкурент!

...,,Светата троица" със бирка и шашлък!  ;D ;D ;D

...в сладка приказка времето минава неусетно! Радвам се че се запознах с теб stnenkov,допадна ми твоята компания! Ще се радвам ако се виждаме и за в бъдеще и си прекарваме чудесно, както тази първа среща!

ПП Разстоянието което изминахме бе около 50тина км!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #9 -: 03 Юли 2012, 17:30:48 pm »
Поздравления за новия стил ВХС, новите съекипници  (съфорумци) и прекрасната фото история.Благородно завиждам  :-[

ПП Продължавайте все така.

stnenkov

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 26
« Отговор #10 -: 06 Юли 2012, 21:48:48 pm »
Сега да си кажа и аз, допълнение към разказа на valenti681. Не че има много за допълване но да се види и моята гледна точка. Първо както се вижда на втората снимка ми се взема акъла да бързам за срещата и затова имам такава гадна физиономия , още един път се извинявам за закъснението нея сутрин. Като зная аз как мразя някой да ми закъснява и Валентин да ме накаже ме снима тъкмо като пристигнах и още не бях си поел въздух. А предния ден бях покарал , ама пусти му и мерак умора няма. Та тези двамата дето ги гледате тука на снимките ми вземаха акъла , като дръпнаха по баира нагоре , ще кажеш , че отвързан дявол ги гони, а бе нямат стигане, готови са за обиколката на Франция. Успях само да се провикна след тях да ме чакат горе на билото и ги загубих от поглед. Пикника беше много хубав, Аксаковска панорама се води мястото където бяхме . Решихме да бивакуваме на това място по вина на Валентин, той видя много интересни землянки , явно правени от деца и решихме да ги поогледаме по от близо и харесахме обстановката.

А Валентин си е наистина тертиплия, аз съм по джаста-праста , а Свилен просто беше излязъл да покара, но въпреки различията това не ни попречи да намерим  общи теми за разговор и да си изкараме прекрасно . Ето и едно наздраве и от мене.

И както е написал Валентин по горе със сладки приказки и хайдушко оцеляване в стил http://vbox7.com/play:081ff3c8
деня мина бързо и се застягахме за прибиране.

И разбора и бъдещи планове.

Това от мене , пожелавам на всички пълноценно да се радват на природата.

Бързай,защото Живота е прекалено кратък.

Valenti

• Sr. Member
Re: Практикувам нов стил ВХС
« Отговор #11 -: 19 Октомври 2013, 21:09:52 pm »
Едно кратко разказче( с картинки),от днешният BXC- Bushcraft Cross Country. Карането...то е ясно че, беше само ,,черно",а другото т.е. буш задачката- да разпъна лично изработеното ,,чудо"  ;D, в комбинация с тента( моето пончо-дъждобран). Засякох и време -разпъването на ,,бивака" беше 8 мин. (без предварителната подготовка на ,,ушите" за хамака-5мин.)

Ето как прекарах, през днешният ВХС:

...тази лента е част от трасе за Крос Кънтри...ама с мотори  ;D,днес за късмет беше тихо!  ;)

..разпъване на хамака...

...тента от пончото ми....

...,,изглед" отвътре... ;)

...опит за малко АРТ фото... :P

...и още един,два...