КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
............В котлето пробвах да си изпукам пуканки по твоята рецепта, на спиртника. Поради същата причина, дето избягвам солта, се пробвах да си направя безсолни пуканки. Само половината пуканки станаха (ама станаха фантастично), а котлето загоря на петна. Голямо търкане падна, докато го изчистя с готварска тел. Даже си купих боракс от аптеката, но не помогна. Силата на пламъка на спирника не може да се регулира, май това бе причината за фиаското.
....... Според мен не липсата на сол е причинатта за загарянето, Едва ли е и от спиртника. Аз също ги пукам на спиртник. Опитай с малко повече олио и започнат ли да се пукат слушай внимателно. Щом спре канонадата махай от спиртника. Каквото се е изпукало, изпукало. Неприятно е, че на пазара понякога продават лоша царевица и действително голям процент не се пука, но това е от сорта. Аз затова уцеля ли хубава, която се пука почти на 100%, веднага си вземам още. Тя издържа доста време на съхранение, а и при нас бързо се харчи.Ако на дъното на канчето има само леко оцветени петна въобще не си струва да се търкат. Алуминиевотo войнишко канче се оцветява дори само чай да се вари в него. Вярно спира да изглежда красиво, но не пречи за готвенето. Вече ако е загоряло трябва да се изтърка, защото на следващото готвене там където има загаряне загаря още поовече. ............. Силата на огъня при спиртника е достатъчно малка. Стандартен купешки спиртник има мощност горе долу колкото най-малката плоча на електрическите котлони на готварските печки. Приблiзително 900-1000 Вата..Самоделните и те са в този порядък.