Автор Тема: Ашладисването - има ли и други тук с такова хоби?  (Прочетена 73555 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re: Ашладисването - има ли и други тук с такова хоби?
« Отговор #75 -: 21 Февруари 2014, 07:09:47 am »
Мисля, че сроковете трябва да се издърпат напред с 15 - 20 дни спрямо дебелите книги, обаче не съм сигурен.

Планирал съм да присаждам 2 круши и 1 ябълка към началото на март, с калеми от съседски овощни дръвчета. Но при мен височината е към 800 метра и търпи по-късно присаждане.

По въпроса за топлото време трябва да се пита някой препатил опитен дядо, те обикновено имат събрана своя статистика за топли и студени зими и дават полезни акъли.

При всички положения не пречи да се пробва и по-рано, тъкмо ще има време за повторение.   :D
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

dpav

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #76 -: 21 Февруари 2014, 09:33:32 am »
Аха, благодаря за отговора.
А специално за лоза присаждане на разцеп или с омега ножица, проблем ли е калемите да се съберат непосредствено преди присаждането. Защото на повечето места където съм чел ги събират есента или зимата предварително.
благодаря

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #77 -: 21 Февруари 2014, 11:19:45 am »
По лозите съм доста бос...

Дано се обади някой, който е правил успешни присаждания на зряло и на зелено.

Правил съм само на зелено, по време на вегетацията, стана, но беше просто от любопитство.

петров

• Newbie
  • *
Тази година ашладисах три сорта круши на една подложка -дива круша ,засега нещата се развиват добре,но ашладисах и две джанки с калеми кайсия там съм капо ,какво стана така и не разбрах.Присаждането бе извършено на 01.03.14г,дали не подраних с кайсиите ?не знам.Ашладисах и няколко сорта липа -грозде с плевенско бяло ,все още чакам има някаква надежда.

петров

• Newbie
  • *
Някой може ли да ме упъти как да вмъкна снимки,благодаря.

Kiro_kv

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 17
Ко24, иди на тази страница- http://www.youtube.com/watch?v=jHK-MNJWauY/ ,тази година постигнах доста успехи ПРИ ЛОЗИТЕ НА зелено и се опитах да ги обясня,...ПОЗДРАВИ!!!

ko54

• Hero Member
  • Водолей
Сложи някоя снимка тук в темата, ако имаш подръка. Успехи!

Kiro_kv

• Jr. Member
  • **
Ко...Отиди на тази страница която посочих по-горе, там съм публикувал снимки и се опитах да ги обясня, не ми се играе пак, че трудно се справям, регистриран съм като дукатинче, ако имаш да питаш нещо-с удоволствие...Поздрави

ko54

• Hero Member
  • Водолей
Киро, на тази страница, която си посочил, има клип на Дейв Гейтс, който съм гледал над 100 пъти.
Снимки няма, а и какви снимки в тубата?

Kiro_kv

• Jr. Member
  • **
« Отговор #84 -: 04 Август 2014, 19:09:38 pm »
Ко...Извинявай, нещо не съм копирал правилно сайта, ето този би трябвало да е... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=59003&page=11/ , регистрирай се там, като че ли има по-голямо участие.Ако имаш въпроси-с удоволствие...Поздрави..

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #85 -: 05 Август 2014, 07:54:04 am »
Това е вече друго. Браво!  :D