КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Да, наистина е от големите. Събира вода точно две големи чаши( всяка по 200мл.) Не знам дали е китайче, отдолу пише made in Italy .
Здравейте! Не съм открил топлата вода в сферата на бирените примуси, но имам реализирани няколко идеи относно джаджи за тях. Това е линк за целия албум https://imageshack.com/a/m3VQ/11. На тая снимка спиртника е залепен за консервена кутия с цел повишаване на устойчивостта му, ако готвим в големи съдове. Показани са и приспособленията играещи роля на стойка - направени са от електрод, но става и от по-корава тел.2. На тая снимка спиртника не е залепен. Стабилността се постига чрез зелената ламарина, захваната с болтове за дъното на кутията. Спиртника не е залепен умишлено, за да може въпросната кутия да се ползва и като печка с друго горива - сух спирт, чаени свещи, па ако ли щете и със съчки. Като се развият болтовете капака се затваря и кутията я използвам за съхранение на шишенце със спирт, кибрит, пакетчета кафе, чай, захар. Умишлено съм използвал тия "дълги гайки" както ги наричам - ако първо се развият и после се завият болтовете стойката става по-висока за да се добавят съчките по-свободно. Няма да разеснявам процеса за изработка и кое какво е - смятам, че от снимките се вижда. Но все пак ако някой не разбере от раз - да пита. 3. На тая снимка от дъно на кутийка съм изрязал капаче, което се слага за да гори по-бавно (да къкри), например да не ми загаря манджата, която претоплям или за да става кафето на бавен огън (може да си въобразявам, ама като че ли е по-вкусно).Ами засега е това от мен!