КРАЙ НА ФОРУМА, ИЛИ?
Цитат на: zoso в 08 Декември 2010, 10:41:10 amПоводът да публикувам тази тема е предизвикан от компетентните мнения на колеги, бушкрафтъри от един друг форум.Съгласен съм, че във всяко ръководство за оцеляване се отделя специален раздел на уменията за набавяне на храна с помощта на примки и капани, но много моля имайте предвид, че това е строго забранено на територията на Европейският съюз и по-конкретно в България...........................................................Няма да се впускам в подробности, но ще повторя и тук, както и в другия форум:Тежко му и горко, ако хвана някой да поставя или да проверява капаните си! Дупе да ви е яко!Ако на мен ми се наложи да ползвам примки и капани за да ОЦЕЛЕЯ ще бъда много щастлив когато някой ме намери за да ме глоби !
Поводът да публикувам тази тема е предизвикан от компетентните мнения на колеги, бушкрафтъри от един друг форум.Съгласен съм, че във всяко ръководство за оцеляване се отделя специален раздел на уменията за набавяне на храна с помощта на примки и капани, но много моля имайте предвид, че това е строго забранено на територията на Европейският съюз и по-конкретно в България...........................................................Няма да се впускам в подробности, но ще повторя и тук, както и в другия форум:Тежко му и горко, ако хвана някой да поставя или да проверява капаните си! Дупе да ви е яко!
Цитат на: zoso в 24 Януари 2011, 19:11:05 pmbobber не си ме обидил, не се притеснявай. С бракониерите имаме друг подход. Един овчар ги е видял, обади се на председателя на дружинката - той вдигна цялата дружинка, извикахме горския надзирател (от село)zoso, предложи ми на кого да се обадя. Обикалям през деня и виждам, че предната вечер е имало хайка с джипове(не с примки и капани) за лов на сърни и елени. Обикаляли са по ниви засети с пшеница с джипове. Не вярвам, да са гонили полски мишки. Дали няма да се оплача на тоя, който е правил хайката снощи и утре по погрешка да ме гръмне, вместо сърна. Нивите са между две големи гори. Тези които гърмят, са същите които бранят.
bobber не си ме обидил, не се притеснявай. С бракониерите имаме друг подход. Един овчар ги е видял, обади се на председателя на дружинката - той вдигна цялата дружинка, извикахме горския надзирател (от село)
А ето и самата забрана:ЦитатЧл. 65. При ловуване се забранява използването на следните средства и методи:1. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) огнестрелни оръжия, неотговарящи на изискванията на чл. 56, ал. 1 и 2 и арбалети;2. капани, примки и мрежи, лепила и ями (трапове), ако се прилагат за неизбирателен лов или за убиване;Няма да се впускам в подробности, но ще повторя и тук, както и в другия форум:Тежко му и горко, ако хвана някой да поставя или да проверява капаните си! Дупе да ви е яко!
Чл. 65. При ловуване се забранява използването на следните средства и методи:1. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) огнестрелни оръжия, неотговарящи на изискванията на чл. 56, ал. 1 и 2 и арбалети;2. капани, примки и мрежи, лепила и ями (трапове), ако се прилагат за неизбирателен лов или за убиване;