Автор Тема: "Психиката ни през зимата" или "Ходите ли из Природата зимъс?"  (Прочетена 14444 пъти)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Според мен е доста важно сървайвърите и бушкрафтърите да имат опит не само в топлото и приятно време ами и в суровото и студено такова, лично аз от тази година и края на миналата 2013 се опитвам да излизам колкото се може повече сред природата в зимни условия. Малко снимки от последната разходка около Цоневски язовир.

"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Признавам си без бой  :-[ зимъска не ходих никъде, единствено "пошетах"  из Габровско, Дряновско, Русенско, Врачански балкан, Тетевенско, малко по Витошата ,  малко Родопи и накрая по искърско дефиле. Срам ме е ама пусто не обичам студа.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
и ние пошетохме из Централен Балкан от входа  над Карлово до изхода преди Партизанска песен, малко, но от душа ;D преди това и под земята около Лакатник. но там сезони няма. :)

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 282
Признавам си без бой  :-[ зимъска не ходих никъде, единствено "пошетах"  из Габровско, Дряновско, Русенско, Врачански балкан, Тетевенско, малко по Витошата ,  малко Родопи и накрая по искърско дефиле. Срам ме е ама пусто не обичам студа.
За студа е абсолютно вярно! Туризмът е хоби и удоволствие. Бушкрафтинга е принуда да оцелееш. Не може събота и неделя да се скапем от умора и в понеделник да сме на работа с бистър мозък и в добра кондиция. Визирам тези от нас, които живеят в голям град и достъпът до мястото за разходка е свързан с планиране, организация, че и пътуване. Инак, ако сте близо до природата, сте облагодетелствувани: мешката, сандвич-два, манерка и два-три часова разходка за тонус, здраве и душевна хармония. А в какво се изразява "пошетването"? И ми е любопитно къде си обикалял в Тетевенско. Коренът ми е оттам, родителите ми имат и вила, та често ходя.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
............... А в какво се изразява "пошетването"? И ми е любопитно къде си обикалял в Тетевенско. Коренът ми е оттам, родителите ми имат и вила, та често ходя.
Моите интереси са насочени основно към пещери и пропасти. В случая с Тетевенско, ходихме да снимаме няколко  пещери в района Градешница, Гложене и малко около Брестница. Вчера в разговор с познати си дадох сметка, че в моя случай "пошетването" за зимният период се оказа около 100км под земята по съвсем груби сметки на един от познатите.  Останалото време сиво и скучно ежедневие >:(

emil

• Sr. Member
............... А в какво се изразява "пошетването"? И ми е любопитно къде си обикалял в Тетевенско. Коренът ми е оттам, родителите ми имат и вила, та често ходя.
Моите интереси са насочени основно към пещери и пропасти. В случая с Тетевенско, ходихме да снимаме няколко  пещери в района Градешница, Гложене и малко около Брестница. Вчера в разговор с познати си дадох сметка, че в моя случай "пошетването" за зимният период се оказа около 100км под земята по съвсем груби сметки на един от познатите.  Останалото време сиво и скучно ежедневие >:(
Моровица, Бездънен пчелин, Драганчовица?

emil

• Sr. Member
Да се похваля: Вчера, на прекрасна дата 1 март открих аджамийския сезон. Разходих се за ок. 7 км в парка с приятна компания. Доста дървета вече са напъпили, катеричоците са се разбудили и гризат шишарки. Но все пак си е още зима: стъмва се рано и захладнява внезапно, земята е доста студена и влажна, добре, че има беседки и пейки. Останали са няколко, неразрушени от вандалите!