Автор Тема: От нищо нещо ;)  (Прочетена 94442 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:От нищо нещо ;)
« Отговор #60 -: 08 Декември 2012, 15:12:30 pm »
 Мисля, че не се нуждаят от коментар 8)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #61 -: 08 Декември 2012, 15:18:48 pm »
Брита филтър за бедняци  8)

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #62 -: 09 Декември 2012, 16:11:40 pm »
Това с филтъра в превод ако може ? За пречистване на вода ли е ?  ???

vanjo

• Hero Member
« Отговор #63 -: 09 Декември 2012, 18:25:21 pm »
Това с филтъра в превод ако може ? За пречистване на вода ли е ?  ???

Brita филтрите не са с 100% прочиставащи свойства, но са полезни на  места където водата е много варовита и/или съдържа хлор. Напрактика спестяваш мъкненето на минерална и трапезна вода от магазина и висенето по опашки  8)
Повече за филтрите ТУК
Какво всъщност пречистват цък ТУК

vanjo

• Hero Member
Re: От нищо нещо ;)
« Отговор #64 -: 25 Януари 2013, 12:48:37 pm »
Под давление на колегата Mavrud за хранилки пускам това интересно решение :

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #65 -: 25 Януари 2013, 14:24:57 pm »
Да не се появят природозащитниците с искане за безплатни противогази за птиците? 8) Иначе е хитро.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

divaka

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 13
« Отговор #66 -: 25 Януари 2013, 20:46:08 pm »
Нито един от филтрите не прочистват водата както трябва,един такъв филтър е страшно много пари.

sika

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
« Отговор #67 -: 09 Февруари 2013, 19:17:30 pm »
@valenti681 Човече как си успял да измъкнеш канелката, аз съм си запазил също едно 5л от винце, но няма вадене.
После взех второ ще се пропия заради тая пуста канелка  ;D
Е аз в термени немога да говоря ама тва което е на снимката се намира в картонена кутия.Кво по-лесно от тва да я отвориш и да го извадиш?

emil

• Sr. Member
  • Публикации: 282
« Отговор #68 -: 26 Март 2013, 15:24:14 pm »
Умно!   Ако пък някой измисли редуцил-вентил направо за флакона с газ - съвсем аферим, предлагам да се пусне тук съобщение с награда някаква, а така също и за поставка за флакона, за да е по широко и стабилно дъното на флакона.
Малко продължение на метода по оптимизирането на зареждането на бутилките: Купих си бутилка за "еднократна употреба" с резба за 12 лв. Резбата е EN 417, бутилката е Coleman C250, 410 ml, 220 gr. gas. С нетърпение ще си приготвя кафе или чай довечера. Търсех, с идеята да ползувам метода на колегата Vanjo, че даже от една железария си купих свредла 0.6 и 0.8 - да са естетически по издържани отворите на накрайника. Докато търсех обаче, попаднах в eBay на това нещо:
http://www.ebay.com/itm/Triangle-Three-Leg-Camping-Stove-Adaptor-Nozzle-Bottle-Screwgate-Transfer-Gas-/300811037639?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4609bc2bc7
Ползувал ли го е някой, ако може да сподели опит! Ако не, да взема направо едно за проба. Така показано изглежда, че консумативът са бутилки, като тези за презареждане на запалки. Може би бутилката за запалки се монтира директно към триножника, пък на резбата му-котлончето. Май е нещо подобно на редуктора, за който пита колегата Ko54.
Човешкият мързел е двигател на прогреса!

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #69 -: 26 Март 2013, 20:09:47 pm »
Емил, май няма да стане. Това,  което показваш

според мен  не е за флакон за газ за запалки, а е адаптер за мини газово котлонче с резба към бутилка от този вид

с тази резба

и тя се ползва за такива котлони (пъха се вътре някъде отзад):

Може и да греша. Размислите ми са теоретични.
Не се взимай толкова на сериозно.

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #70 -: 26 Март 2013, 20:54:06 pm »
Може и да греша. Размислите ми са теоретични.

Не, не грешиш. Всичко, което си написал е така. Това е адаптор за бутилкки, за да могат да се използват от котлончета предвидени да работят с друг стандарт бутилки. Тези бутилки макар и на вид да приличат са различни от онези за зареждане на запалки..Mavrud добре е показал разликата. Освен това не се намират лесно у нас. В Русия, например, една такава бутилка е около 2лв и е широко разпространена в пазарната мрежа. Там си струва човек да използва подобен адаптор. Между другото бутилката на последния котлон дето си показал се слага в дясно точно зад врътката за газ..
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

kalokalo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 17
« Отговор #71 -: 26 Март 2013, 21:34:59 pm »

kalokalo

• Jr. Member
  • **
« Отговор #72 -: 26 Март 2013, 21:42:37 pm »
има кранче ама е за някаква щатска битова бутилка за пропан бутан която не е масова у нас но се срещат.

само трябва да следите теглото на туристическата бутилка при зареждане за да не превишава около 80 процента от капацитета на бутилката защото ако се затопли и е пълна догоре с течната фаза става неприятно -абе техника за безопастност и т. н. ...... :P

kalokalo

• Jr. Member
  • **
« Отговор #73 -: 26 Март 2013, 21:48:07 pm »

vanjo

• Hero Member
« Отговор #74 -: 26 Март 2013, 23:13:23 pm »
Емил, май няма да стане. Това,  което показваш

според мен  не е за флакон за газ за запалки, а е адаптер за мини газово котлонче с резба към бутилка от този вид
Почти сте прави колеги това е адаптер за клик система. Скоро ще "щракна"  3-те най-популярни типа за да е ясно кое за какво и как. Просто днес няма как да стане.