Автор Тема: От нищо нещо ;)  (Прочетена 94444 пъти)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
Re:От нищо нещо ;)
« Отговор #45 -: 22 Август 2011, 16:30:47 pm »
Ей ама много си падаш по глезотиите  :D
Сега остава да направиш мини барбекюто да се побира в дръжката на мини плажният чадър и ще е още по-компактно.
ПП и да ме пишеш за съавтор в патентното.

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
Re:От нищо нещо: Сухарка БНА - лек тунинг
« Отговор #46 -: 14 Април 2012, 20:08:18 pm »
От нищо нещо: Сухарка БНА - лек тунинг

Ползвам отвреме навреме БНА сухарка от този вид:

Тъй като не се затваря много плътно, често ми се случва да ми се разпилеят нещата от нея. Особено когато падна по някое надолнище. Затова и сложих един цип:

Не изглежда зле:

И така - повече няма да ми падат консервите и приборите за хранене:

:)
Не се взимай толкова на сериозно.

Mavrud

• Hero Member
Re:От нищо нещо: Калъфи от плат на счупен чадър.
« Отговор #47 -: 14 Април 2012, 20:18:18 pm »
От нищо нещо: Калъфи от плат на счупен чадър.

Не изхвърляйте счупен чадър. Отрежете плата и го запазете. Може да потрябва.

Ето за какво ги използвах аз.

1. Калъф за платнище БНА:

2. Калъф за постелка:

sika

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 82
Re:От нищо нещо: Сухарка БНА - лек тунинг
« Отговор #48 -: 14 Април 2012, 20:46:24 pm »
От нищо нещо: Сухарка БНА - лек тунинг

Ползвам отвреме навреме БНА сухарка от този вид:

Тъй като не се затваря много плътно, често ми се случва да ми се разпилеят нещата от нея. Особено когато падна по някое надолнище. Затова и сложих един цип:

Не изглежда зле:

И така - повече няма да ми падат консервите и приборите за хранене:

:)

Мавруд , ба мама му ти на сътъра прибор за хранене ли му казваш :)))

vanjo

• Hero Member
« Отговор #49 -: 15 Април 2012, 12:51:37 pm »
Колега Mavrud поздравления за находчивостта, както и за споделения опит.

Mavrud

• Hero Member
Re: От нищо нещо: Сухарка БНА - лек тунинг
« Отговор #50 -: 15 Април 2012, 16:59:15 pm »
Цитат
Публикувана от: sika ....
...Мавруд , ба мама му ти на сътъра прибор за хранене ли му казваш...
sika как пък го забеляза тва малкото сатърче. Ами прибор си е. Я консерва ще отвори, я саламче ще нареже ...(или връхчето на левия ми палеца преди години ;D).

Колега Mavrud поздравления за находчивостта, както и за споделения опит.
vanjo благодаря. Както се казва "Всяка идея публикувана в Re: От нищо нещо  е пирон в ковчега на оялите се монополисти". ;)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #51 -: 25 Юли 2012, 17:47:11 pm »

Заплюх си го миналата година сега го отрязах и ще чакам да исъхне , после надявам се се сещате ко ще стане от него .

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #52 -: 25 Юли 2012, 18:06:39 pm »
cat това "чаталче" не за прашка ами за 122мм гаубица (образец 1938г) ще стане

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #53 -: 25 Юли 2012, 19:17:04 pm »
Съвсем умишлено е отрязан по дълъг , в процеса на сушене понеже ще се суши с кората в краищата ще се появят пукнатини в дървесината просто ще ги отрежа като исъхне . А има и още една причина в момента е стегнат с тел да се посвие малко .

vanjo

• Hero Member
« Отговор #54 -: 10 Август 2012, 12:53:18 pm »
Най-вероятно голяма част от хората тук са се сблъсквали с проблема как да намалят обема и теглото на носеният багаж. Ето едно мое решение което успешно според мен замества големите хавлиени кърпи.
Решението е просто и според мен доста ефикасно, ползвам за заместител голям памучен шал (правоъгълен индийска изработка). Естествено в случай на нужда може да се ползва и за други цели например постелка, кърпа за глава, за превръзка и тн. Надявам се и други да опитат и споделят своето мнение :)

ПП.
" От нас идеите,от вас скитнята"  по Остап Бендер  :-[

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #55 -: 10 Август 2012, 15:52:55 pm »
...например постелка, кърпа за глава, за превръзка и тн. Надявам се и други да опитат и споделят своето мнение :)

ПП.
" От нас идеите,от вас скитнята"  по Остап Бендер  :-[
vanjo, кърпата е идеална, мога да я ползвам за постелка, превръзка, за баня и т. н. Но никога за глава или за увиване около шията. Не търпя почти нищо на главата, особено около шията. Много рядко, само ако е наложително обличам риза с яка.

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 123
Сигурно вече се досещате ,че това не е точно палатка а почти не заемащ място и не тежащ материал за изработката и.Става въпрос за следното -Намерих в ,,Кауфланд"сгънато и запечатано в полиетиленово пликче парче полиетиленово фолио с размери 4х5m/20m2  за лев и нещо и като му добавих и кълбенце сизал за 1лв ето ти цяла палатка.Другото е въпрос на въобръжение и околни условия.Смятам ,че като горски хора а и пошетали по сайтове за оцеляване  няма да се чудите как да го използвате.Все пак не е много приятно ,че е прозрачно когато грее слънце но нали ни трябва преди всичко когато вали а и от вятър и летящи гадини пази.Сега малката ми придобивка е неотменна част от съдържанието на раницата ми, при торбата с кранче от вино ,комплекта ми за оцелявани и тн.Поздравления за спиртника от кутия с пастет.От доста време се канех да си правя нещо такова.Смятам обаче да поставя крачетата отвън на кутийката като ги направя по-тънки и по-дълги за да я повдигат леко над земята а отгоре да сочат с извивките си навън за по-голяма устойчивост на канчето отгоре.Много ми хареса и базовия модел от алуминиева кутия както и идеята да се използват 3 колчета от китайска палатка за стойка.Смятам ,че и те ако са забият така ,че да сочат навън а не навътре ще дават много по-сигурна упора на канчето отгоре.От разрявана вертикално и разтворена една и още по-добре две кутии (само цилиндричната им част)може  да се направи ветрозащитен екран като се укрепи пак с такива колчета.От доста време се стремя да разработвам набор от предмети за бивака създадени на място като преди това се били кутии с консерви.За спиртника трябва да се носят само крачетата с болчета и гайки за тях или самонавиващи се видички (или вариата с колчетата).За канче -кутия от 800г с домати -може да се импровизира къса дръжка от недорязаната капачка (трябват ни обаче клещи или мултитул).Ако си носим и малко тел -ето ти висяща дръжка. дръжка .За алуминиеви кутии пък може да си носим бира или безалкохолно.Плодов сок за картонена манерка и тн.

gargo2

• Full Member
« Отговор #57 -: 08 Октомври 2012, 15:47:34 pm »
В последно време ми се върти в главата една идея само ,че съм позакъсал с парите а и времето нещо все не ми стига та ще я споделя на зелено .Може някой и да ме изпревари да я реализира ако става но аз само бих го поздравил за това.Става въпрос да се направи спален чувал от олекотена завивка.Аз имам един от дядово адамово време но доста се е степал и на някои места почти не му е останала вата та си мисля да му прикача отгоре и нещо олекотено.Моя е летен тип прав ,но си мисля ,че няма да е трудно от новия материал да му добавя и една качулка.

Mavrud

• Hero Member
« Отговор #58 -: 09 Октомври 2012, 21:05:43 pm »
Цитат
gargo2....Става въпрос да се направи спален чувал от олекотена завивка.
gargo2 днес гледам една олекотена завивка с размери 180х210см на промоция за 9,99лв сега тук.
Ако пробваш - пускай снимки.

gargo2

• Full Member
« Отговор #59 -: 11 Октомври 2012, 15:32:01 pm »
За жалост за този месец съм си изчерпал лимита а и трябва да си купя още някоя дреха за по-студено време така ,че за сега просто съм пас.