Автор Тема: От нищо нещо ;)  (Прочетена 93290 пъти)

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
Re:От нищо нещо ;)
« Отговор #15 -: 06 Януари 2011, 15:22:57 pm »
@valenti681 Човече как си успял да измъкнеш канелката, аз съм си запазил също едно 5л от винце, но няма вадене.
После взех второ ще се пропия заради тая пуста канелка  ;D

;D ;D И аз като теб, доста се мъчих....... За това я оставих тази пущина,но пък така е по-добре! :)
Пускаш си водичка колкото искаш! Няма нужда да развиваш капачки!
Ако възникне въпрос, как се пълни , просто отваряш канелката ,обръщаш към чешмата и готово! :)
П.П. При самото пълнене,отвреме на време трябва да стискаш леко, за да излезе въздуха,който нахлува барабар с водата! ;D Пробвай и сподели дали си се справил.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #16 -: 06 Януари 2011, 15:28:31 pm »
През канелката се пълни с въздух, с вода, пак с вино, с каквото душа сака. Аз съм я ползвал като възглавница само засега де. :)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #17 -: 06 Януари 2011, 15:32:04 pm »
Цитат
П.П. При самото пълнене,отвреме на време трябва да стискаш леко, за да излезе въздуха,който нахлува барабар с водата!  Пробвай и сподели дали си се справил.
Даже съм усъвършенствал метода с маркуч и фуния. Но аз искам да извадя (демонтирам ) канелката от 5л торба и да запазя гърловината и.  Накрая ще я срежа и ще си реша проблема  ::)

Valenti

• Sr. Member
  • Публикации: 352
« Отговор #18 -: 24 Януари 2011, 20:25:39 pm »
                                           РАЗПАЛКА ЗА ПЕЧКА ,BBQ,
Днес както си седях във фотьойла и блаженно изпушвах ароматната си цигарка с кафето, получих SMS от космоса! ;D ;D ;D
Защо пък да не изпробвам и да си направя сам разпалки за моята печица на дърва? :)
За целта използвах остатъци от свещи, малко картон и вестник.
Картона и вестника нарязах на ленти, след което заедно ги навих на руло.

С домакинско алуминиево фолио опаковах така навитото руло, така че се получи алуминиева чашка, в която излях разтопеният парафин от свещите.
 получи се ето това>

Забележка: така направена разпалката се пали само със запалка или кибрит!
                    Лентата вестник трябва да се навие от външният край на рулото!
Така направена разпалката също е и водоустойчива, и може да се пали дори и при дъждовно време(предполагам ;D)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #19 -: 24 Януари 2011, 21:55:38 pm »
Подобни разпалки си правя и аз, но по доста по-мързелив начин. Разтопявам парафин в метална кутийка като тази за самоделния спиртник. После нарязвам велпапе на ленти както ти си направил. Навивам лентите на спирала като охлюв и потапям до половината в кутийката с разтопения парафин. После обръщам и потапям пак и другата половина. Така целия картон се импрегнира с парафин. Топя половината, а не цяата лента наведнъж, за да не си паря пръстите. :) Готово!

Перфектни разпалки, които са водоустойчиви и горят като свещи. Естествено се палят с кибрит или запалка. Ако се използва ферородна запалка трябва да се запали нещо междинно, например памук и с горящото нещо да се запали разпалката. (това последното май като за хамериканци прозвуча :) )
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

vanjo

• Hero Member
« Отговор #20 -: 26 Юни 2011, 15:56:03 pm »
От няколко дена ме гложди идеята да реализирам една идея за газовите бутилките подходящи за моето мини газово котлонче. Ето за какво става дума цените на газовите бутилки варират от 5 до 15 лева в зависимост от обема им, в същото време по пазари и сергии в цяла България може да се намерят флакони с газ (бутан обем 300мл и цена от 2.80 до 3.10 лева) за зареждане на запалки. Идеята беше да пробвам дали е възможно  по някакъв лесен начин да презаредя моята бутилка със газта от флакона и най-важното на края котлончето да работи нормално.  Какво ни е необходимо за да реализираме тази идея:

• Празна газова бутилка за котлончет
  • Флакон с газ за запалки, аз избрах тези на Clipper
  • Игла за шиене
  • Запалка

С помоща на иглата и запалката пробих странични отвори на пластмасовия накрайник за зареждане, на снимката по-долу (за съжаление не е на фокус, но телефона толкоз  ::)):

Следва пълненето на моята бутилка и след няколко минути съдържанието е прехвърлено почти на 100%

Резултат е с малко търпение и минимална инвестиция бутилката е приведена в работен режим.За да се напълни цялата бутилка ще са ви необходими 2 бр флакони с газ за запалки, на пак е по-евтино (общо 6,20 лева) от колкото да си купите от специализираните магазини 220гр будилка за 10 лева.  8)

Това беше от мен по темата, ся може да хвърляте камъни на воля по мен  :P

Hobo

• Hero Member
« Отговор #21 -: 26 Юни 2011, 16:02:31 pm »
Йеее!!!! Това е пирон в ковчега на глобализацията и на марковите обирджии изедници! Браво!

Всъщност гениалното в твоето творение е, че флакони с газ за запаки се намират навсякъде, а бутилки с резба за котлончето само в специализираните магазини за спортни стоки, които по правило липсват в малките градчета и селата. Още веднъж Браво!

За цената... Газова бутилка на винт.  Газ: 220 g Обем: 410 ml Тегло: 335 g . Флакона, който си купих за запалките, е 270ml. Цена 2лв. Ще рече флакон и половина за една 220 грамова бутилка газ. Тоест вместо 10 само 3лв !!!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #22 -: 26 Юни 2011, 16:41:28 pm »
Умно!   Ако пък някой измисли редуцил-вентил направо за флакона с газ - съвсем аферим, предлагам да се пусне тук съобщение с награда някаква, а така също и за поставка за флакона, за да е по широко и стабилно дъното на флакона.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Hobo

• Hero Member
« Отговор #23 -: 26 Юни 2011, 16:52:49 pm »
Ето една идея за стойка. Това е точно горелка навита чрез преходник на висока като флаконите за запалки бутилка газ:

Също така интересно дали стойки от този сорт могат да се куплират по някакъв начин с флакони за пълнене на запалки:

vanjo

• Hero Member
« Отговор #24 -: 26 Юни 2011, 16:58:44 pm »
Умно!  Ако пък някой измисли редуцил-вентил направо за флакона с газ - съвсем аферим, предлагам да се пусне тук съобщение с награда някаква, а така също и за поставка за флакона, за да е по широко и стабилно дъното на флакона.

Мислил съм го колега, може да се направи, но става обемно. Като добавим и стойка за този тип флакони и става мамата си трака  ???. Избора на Clipper не е случаен, те са с метален накрайник (дюза), а на пазара се намират и разни с пластмасови такива според мен при тях има риск от счупване. И не на последно място флакона си има всичко необходимо за въпросното преливане (гумено уплътнение, редуктор с необходимия размер) изброените неща са с общ размер 4,5х10 мм и изключително ниско общо тегло 1-2 грама, докато в случая с редуцир вентила и стойката тези параметри ще са в пъти по-големи.  По скоро нещо подобно на това ще превърне котлончето в "универсалният боец"

Цената на редукторите варира между 25 лева и 49 лева, както казава колегата Zoso "Аре нема нужда"  ;D

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #25 -: 26 Юни 2011, 17:09:33 pm »
Кофти, ама пуснахме мухата, може пък някой да има работна идея и повече късмет.

vanjo

• Hero Member
« Отговор #26 -: 26 Юни 2011, 17:34:04 pm »
Кофти, ама пуснахме мухата, може пък някой да има работна идея и повече късмет.

Ако някой има надеждно, леко и компактно решение за редуцир-вентил подходящ за флакони с газ и бутилки тип "къмпинг от тия дето се пробиват"  предоставям награда (монокълче)

Така ръкавицата е хвърлена чакам резултати  ;D

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #27 -: 26 Юни 2011, 17:57:48 pm »
А от мене, тъй като пуснах мухата, офис-бушкрафт-сървайвъл-микро-мултитул - нов, неизползван, включващ: острие, пиличка с отверка, ножичка, газова запалка - работещ, без луфтове.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #28 -: 27 Юни 2011, 10:49:13 am »

С помоща на иглата и запалката пробих странични отвори на пластмасовия накрайник за зареждане, на снимката по-долу (за съжаление не е на фокус, но телефона толкоз  ::)):

ето на фокус 8)

vanjo

• Hero Member
« Отговор #29 -: 27 Юни 2011, 10:53:01 am »
Сега Kent остават 2 неща :
  • Да почерпиш  ;D
  • Да споделиш твоите наблюдения

П.П. Чакам си обещания пътепис и ревюто на Eluma SC2 - "джедайския меч"  :P