

Мястото е Агнешки дол. Аз снимам. Заекът е пълен с бекон, лук, гъби и кисели краставички и зехтин, после задушен във фолиото и накрая печене до получаване на хрупкава коричка...

Ами то това е рецептата. Плънката е лук (може да се пекне на огъня) на ситно, бекон (може и него предварително на скарата) нарязан на парченца, кисели краставички, гъби и те нарязани. Количествата са на око и вкус. Плънката се омесва с малко зехтин и бира и се пълни заекът. Отвън се маже със зехтин, черен пипер и при желание се правят с ножа джобове по заека и се слага розмарин и скилидки чесън. Зашихме го с клечки за зъби и клонки поради липса на друго. Здраво се омотава в алуминиево фолио и се мята на слаб огън за половин-един час, като се обръща през 10-ина минутки и се проверява дали е сварено. После се маха фолиото и се пече и маже със зехтин до хрупкава коричка. Това е.
Всъщност плънката може да е всякаква.
PS Вместо заек става и пиле.
