Автор Тема: За белтъка, найлона и найлонковците  (Прочетена 17229 пъти)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
За белтъка, найлона и найлонковците
« -: 25 Август 2011, 15:53:49 pm »
Преди много години Модата и Рекламата измислили машина за облъчване на мозъци. Прототипа бил голям, груб и маломощен. Успели да облъчат само един цар и то временно. Докато бил облъчен му продали уж най-модерните и технологични дрехи, а всъщност го съблекли гол.

Години по-късно усъвършенствали машината и сега тя работи постоянно. Преработили я така, че за гориво да използва банкноти. Отначало щатски долари, по-късно и евро, песос, даже и виетнамски донги. Колкото повече банкноти, толкова по-мощно облъчване. С горивото нямат никакви проблеми, защото облъчените мозъци доброволно дават колкото им поискат. За антена на машината използват вестници, радио, телевизия, даже и билбордове.

Отначало пренастройването на машината отнемало време и ресурс, но сега тя е мултипрограмна. Например с една от програмите докато облъчват мозъците, обличат телата с найлон, а на краката им слагат найлонови калъфи. Така произвеждат найлонковци. Разбира се с помощта на машината биха могли да оставят облъчените и голи, но съществува риск да се намери някое безхаберно хлапе и да се изцепи "Царят е гол".

Засега машината има няколко недостатъка. Все още има пропуск в спектъра на облъчване и остават хора резистентни,. Други придобиват имунитет в следствие на продължителен престой в обсега на полето на машината. Най-сериозният е, че при превишаване на мощността на машината за облъчване някои мозъци не издържат на интензитета и се изпържват. За съжаление при белтъците процеса на пържене е необратим!
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re:За белтъка, найлона и найлонковците
« Отговор #1 -: 25 Август 2011, 17:57:43 pm »
Дълбоко си прав! Ама няма оправия! - тази машина не може да бъде спряна, твърде много пари са вложени, а единствено безкрайна е алчността. Затова си потъваме бавно, но затова пък сигурно.

П.П. А има и трети вид - тези, които имат кожна алергия към найлона и се изприщват от допир с найлон, особено при запотяване. Те са найлонковци под прикритие, и натуралисти по принуда.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #2 -: 25 Август 2011, 18:12:47 pm »
Цитат
За съжаление при белтъците процеса на пържене е необратим!

не е нужно пържене ,42 градуса стигат /не ракия/ 8)

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #3 -: 26 Август 2011, 11:57:15 am »
Сега машината е усъвършенствана, станала е микроскопична по размери (имплантира се) и супер успеваема като приложение. Подменя найлона с "еко" продукция за още по-големи суми.

Продуктите в средата са мръсна пропаганда и инсинуация, това НЕ Е НАЙЛОН това е ЕКОНАЙЛОН биоразградим (за срок от хх години) и произведен от най-модерните химически лаборатории в света.

Ето и един любим цитат в областа на ИТ технологиите
Цитат
Екологична гледна точка

Енергоспестяващият режим е полезен, както за околната среда, така и за окончателния ви баланс.

В наши дни безхаберните хлапета се преквалифицираха в "еко-експерти" и следят ревностно да не си изключи някой импланта. Дори за по-сигурно замениха хартиените банкноти с пластмасови.
Докладвал искрено ваш найлонковец:
vanjo

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #4 -: 26 Август 2011, 12:49:14 pm »
Модно е, какво да се прави. Друго си е, като те питат с какво се занимаваш, да кажеш гордо - с екология, а не, че си прост икономист, инженер, адвокат или лекар. А всъщност като издухаме нефта(няма нефт-няма химия) - щат не щат нашите потомци ще станат по принуда бушкрафтъри и ще носят естествени материали - кожа (ако останат животни), вълна (също), памук, лен, коноп (ако не го изпафкат във вид на цигарки), и ще ползват предмети от дърво(ако останат дървета). Дано поне от джунглата остане нещо, та от лианите да си направят въжета, и на който не му издържат нервите - да се обеси(да, ама забравих, че няма да има дървета). Кофти. Ей затова трябва да се тренира този занаят - бушкрафталъка и да обучаваме и децата си на него. Но какъв ще е този бушкрафт без дървета?- не ми е ясно никак. Мъка.
 П.П. Май ще трябва да се вгледаме по-внимателно в жизнената среда и живота на бедуините. (хипотезата за глобалното затопляне)
 П.П. Не знам защо, ама като споменах бедуините, се сетих за анти на горепосочената  хипотеза и за течението Гълфстрийм, т.е. за това, че нежно започна да изтича тревожна информация относно възможното му спиране(сладка вода от топящите се северни ледници, която е по-лека от океанската солена). Никакво глобално затопляне, ами напротив, Европа ще се одърви от студ(пореден Ледников период), и ни остава или да се местим към Северна и Средна Африка(т.е. да ставаме бедуини-бушкрафтъри) или да изучаваме знанията и уменията на ескимосите и якутите(дялкане на лед и замръзнали дървета) като алтернатива. В този ред на мисли излиза, че ще трябва да хвърля в единия край на моя полигон 1 камион пясък и да тренирам бедуински техники, а виж с ледените блокчета и замръзналите дървета май ще бъде по-сложно. Аман!

Ludipipo

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 23
« Отговор #5 -: 12 Септември 2011, 21:37:38 pm »
Може ли да не абсолютизираме нещата? Аз съм инж. химик, магистър по промишлена екология. Не е настъпил края на света все още, даже не е ясно как точно се образува и нефта... С по-малко негативни емоции  се живее по-лесно.  :)
Наздраве!

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #6 -: 12 Септември 2011, 22:37:57 pm »
Хубаво пожелание. Ще ударя едно питие и аз. Всъщност, тук няма никакви негативни емоции, просто бях чул някъде, че "Песимистът е добре информиран оптимист".

Hobo

• Hero Member
« Отговор #7 -: 12 Септември 2011, 23:57:51 pm »
Може ли да не абсолютизираме нещата?
Наздраве!

Не го вземай много навътре. Лошото тепърва предстои ;D ;D ;D. Наздраве!

Hobo

• Hero Member
« Отговор #8 -: 02 Декември 2011, 10:21:05 am »
Кой има нужда от найлонковци и защо?! Как се пържи белтъка и се създават найлонковците?! Каква е цената, която човечеството ще плати за всичко това?! Отговор на някои от въпросите могат да се намерят във филма The Story Of Stuff. Ползотворно гледане!

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #9 -: 02 Декември 2011, 13:51:48 pm »
Филмчето е супер. Благодаря Хобо.

Hobo

• Hero Member
« Отговор #10 -: 02 Декември 2011, 14:52:53 pm »
Благодарностите са за Venmin, който ми даде линка към филма!

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #11 -: 06 Февруари 2012, 18:54:20 pm »
Преди "Глобалното затопляне" май ще се одървим от студ!!!  Ще трябва да комбинираме  кожа и вълна с найлон, така мисля аз.

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #12 -: 06 Февруари 2012, 23:18:09 pm »
 :)Ха ха ! Не сме найлонковци. Колкото и студ да има, ще си изкараме зимата спокойно. Затова се изтормозихме докато си издълбаем "Бърлогата" ;D(заслончето в гората). 8)

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #13 -: 07 Април 2012, 16:50:01 pm »
Ето едно филмче за Найлоновата Планета, някои от вас може би вече са го гледали.
Ако не, предполагам, че ще ви е интересно.
http://www.youtube.com/watch?v=SO0cJ6eDtV4&feature=relmfu
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

Mitazi

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #14 -: 16 Май 2012, 15:21:31 pm »
Здравейте

Пускам линк към две филмчета, които според мен трябва да изгледа всеки един от нас. На английски език са.

Произхода и продължителността на живот на продуктите:
http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-stuff/

Легенди и митове за козметичните продукти
http://www.storyofstuff.org/movies-all/story-of-cosmetics/

Неща за които всеки от нас трябва да се замисли.