Автор Тема: Телефон за оцеляване.  (Прочетена 4881 пъти)

tirex

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
Телефон за оцеляване.
« -: 19 Август 2011, 20:24:53 pm »
Внимателно прегледах темите но никъде не видях тема за телефони и днес като се ровех из нета да си търся телефон с 2 сим карти понеже ходя с 2 телефона което ми малко неудобно поднах на една китайска реплика на оцеляващ телефон - http://www.gsmcatalog.in/index.php?content=item&id=36   .Изглежда доста добре и като е с 2сим карти можеш да разчиташ на два мобилни оператора. Миналата седмица мои приятели бяха на поход до в.Ботев и казаха че само Виваком  имало покритие а те бяха с Мтел карти та в такива ситуации мисля един такъв телефон е предимство.

Racho

• Full Member
  • Публикации: 123
Re:Телефон за оцеляване.
« Отговор #1 -: 19 Август 2011, 21:42:33 pm »
Дори и Виваком се среща тук таме ;)
Но когато го има, а и който и да е оператор, то всички телефони и тези към други оператори могат да се свържат с телефон за спешни случаи.
Ако са обърнали внимание , на телефона им се изписва съобщение " Само за спешни повиквания".

BazilVenceslas

• Full Member
  • Публикации: 175
    • Туристическо дружество "Сърнена гора"- Стара Загора
« Отговор #2 -: 19 Август 2011, 22:34:43 pm »
Единственият телефон с предимство е сателитният! Може и портативна радиостанция за да държиш връзка с групата.
Всичко останало е измишльотини... По-добре да не ти са налага помощ...

Затова: ВЪРВИ С КРАКАТА, ХОДИ С ГЛАВАТА!
Екипировката не прави туриста, само помага!

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #3 -: 20 Август 2011, 09:59:26 am »
Сателитния телефон е също ненадежден в планината, както и GSM. Отделен въпрос е колко струва и колко от нас могат да си го позволят. Въобще когато говорим за комуникации в планината, те са само помощно средство и се изискват умения и познания за по-пълноценното изпозване на комуникационните средства. В града всичко е по-лесно и е достатъчно да се държи "дръжката" и да се говори. :D

Идеята на Tirex е друга и много полезна и добра. Възможност за ползване едвновременно услугите на два оператора вдига в пъти надеждността на комуникацията. Ако това може да стане с евтин телефон, още по-добре. Вметката на Racho е повече от полезна и е хубаво да се знае от всеки, че телефон 112 може да се набира от кой да е GSM апарат дори без карта, стига да има покритие на някоя от мрежите, но 112 се набира само за наистина аварийно бедствени случаи. Често проблема не е толкова сериозен и един разговор с приятел би решил нещата. Тогава двете карти са предимство.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

scrooge

• Full Member
  • Публикации: 176
« Отговор #4 -: 21 Август 2011, 13:52:55 pm »
По-добре два телефона отколкото един с две карти,щото като ти падне батерията става лошо.Втория телефон може да го изключиш за да му съхраниш батерията ако на първия се изтощи.А мисля че когато някой телефон няма обхват и му пада много бързо батерията(поне аз с такова впечатление съм останал).Друго нещо което бута бързо батериите е големия дисплей и многото функции на някой телефон.Затова единия телефон е добре да е с малък дисплей и да не е цветен ,така батерията му ще държи по-дълго.
don't waist your time for searching all those waisted years

tirex

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 42
« Отговор #5 -: 21 Август 2011, 18:26:13 pm »
Не може да се разчита на издържливоста на батерията на GSM-a  или  сателитния телефон   защото не се знае в  каква ситуация ще попаднеш и колко време ще си далеч от цивилизацията .Затова трябва да се помисли и за помощни средства за зареждане като соларно зарядно или зарядно с динамо. Лично аз съм ползвал соларно и не съм очарован като го заредиш с изправител зарежда до някое време и спира после и цял ден да го държиш на слънце не може да да стигне до пълния си капацитет това е мое лично мнение може някой да е доволен.А пък не всеки ден е слънчево зависи от сезона,За сега съм най-доволен от зарядните с динамо имам две единия модел го ползвам от около 10год. донесоха ми го от Германия изглежда така- http://www.dealextreme.com/p/dynamo-hand-crank-usb-cell-phone-emergency-charger-24036   само че моето не е с USB а с жак. Другото ми е радио с динамо което има изход за зареждане на GSM ползвам го от скоро и съм много доволен ако 2 мин. зареждаш можеш да проведеш разговор до 5 мин.-  http://tirex.snimka.bg/mountain/radio-s-dinamo.590945  Ако някой е чувал и за други средства нека ги представи в темата.