Първо опитах с едно блокче от 250 грама. Колко е месото там е съмнително, но... ако не се беше получило поне нямаше да ме е яд за хубавата кайма.

Та взех блокчето размразено и го запържих на тиган в около 80 мл олио, при постоянно бъркане с една надупчена лъжица да не загори, като посолих преди това с една здрава щипка сол, до степен в който каймата се разтроши и стана сивкаво кафеникава на цвят.



След това подържах запържената кайма в гевгир и натисках отгоре и отвреме навреме с лъжица , та да се оцеди излишното олио. После лесно - в микровълновата на размразяваща програма за около 20 минути и готово. Каймата придоби кафеникаво златист цвят и парченцата станаха твърди, да да дрънчат като съчми петици в една кутия от кафе в които ги чаках да се развалят на стайна температура около 10 дни.

Те не се развалиха поне видимо /мирис, вкус/ и бяха изяден с кус-кус от мене и синчето. Пуснах ги във кус-куса докато вреше. Ами това е просто и лесно.