Автор Тема: Армейски обувки тип Кубинки  (Прочетена 233914 пъти)

Zago

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 5
Re: Армейски обувки тип Кубинки
« Отговор #15 -: 18 Декември 2010, 12:45:44 pm »
Здравейте, уважаеми!

Още веднъж най-покорно благодаря за съвета на така великодушния Hobo относно третирането на новите кубинки. Та ето какво натворих и какъв резултат получих.

Като за начало си купих от аптека три шишенца по 80 гр. течен парафин.

В три последователни дни третирах ботушите с течния парафин. Всеки ден по едно шишенце. Парафина нанасях посредством гъбичка за обувки (първоначално) и четка (в последствие). Посредством четката е доста по-удобно да се "накисва" кожата, а и нанасянето на парафина е по-равномерно. Ботушите ги държах на стайна температура и влажност. Просто в банятa е невъзможно... Ще ми скъсaт главата откъм кръста, ако го направя това...  :-[

Та... Още след първите 80 гр. ботушите придобиха много по-различен цвят и вид. От светлокафяво (или според мен бежово) те преминаха в тъмно, наситено кафяво. Кожата поомекна осезаемо. При третото нанасяне, ботушите никак не успяха да поемат последните 80 грама... Подгизнаха.  ;D Сметнах, че вече е достатъчно количеството парафин.

Днес (4-ти ден, след началото на третирането) за сефте им направих една разходка. Честно казано очаквах да са много неудобни (по опита ми с българските военни кубинки), но за късмет очакванията ми останаха неоснователни. Изключително удобен ботуш, пасва по крака и не причинява почти никакъв дискомфорт. Казвам почти, защото подметката все още е изключително твърда и неразчупена.

И така... Още се колебая дали да ги боядисвам, нещо никак не ми се ще, но по-нататък ще видим.

Здраве, благоденствие и весели празници от мен! Признателен съм ви!

efond

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 24
« Отговор #16 -: 18 Декември 2010, 15:07:43 pm »
Здравей , откъде си ги взе и за колко пари?

Zago

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 5
« Отговор #17 -: 20 Декември 2010, 08:27:50 am »
Oт тук: http://www.napazar.eu/en/kubinki-19654.html си ги поръчах, друже.

И още нещо - появи се едно стягане в единия ботуш, което боря с бапоен със спирт вълнен чорап...  ::)

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #18 -: 20 Декември 2010, 10:37:11 am »
Zago, отговарят ли ботушите на номера си?

Относно стягането. По-добре е с носене. Ще се отпуснат където трябва, защото са от истинска кожа, просто им трябва време.

Въпреки, че със спирта става по-бързо, отколкото с разносване, аз бих потърпял малко.  Ако стяга на конкретно място, като се разноси ще се оправи. Може да занесеш обувката на обущар да удари няколко чука точно там, ако не ти се чака. Спирта и други течности за разширяване влошават качеството на кожата.
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

efond

• Jr. Member
  • **
« Отговор #19 -: 22 Декември 2010, 22:51:45 pm »
Може ли да качиш малко снимки с крайния резултат. Мисля да си взема като твоите, само ме притеснява номерацията. Говорих с продавача, аз нося 42, той ми препоръча да си взема 43. Ще си нося с чорап и вълен терлик, и сега се двоумя - 43 или 44.

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #20 -: 01 Януари 2011, 20:05:39 pm »
След три шишенца течене парафин на чифт. Три на тея на жена ми /ляво/ три и нещо на мойте - другата до шишеото и продължават да гълтат ,но омекнаха доста.

mechkolis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
    • глинени артефакти
« Отговор #21 -: 02 Януари 2011, 00:56:45 am »
Мажи обилно кончовите, че с тях най-голяма борба и разпъване беше докато можах да ги закопчея  :D

Kent

• Sr. Member
« Отговор #22 -: 02 Януари 2011, 10:04:34 am »
Мажи обилно кончовите, че с тях най-голяма борба и разпъване беше докато можах да ги закопчея  :D

Ъхъ, намерих аз къде най-много трябва да се мажат да. Аз ги закопчавам, ама жената само с чужда помощ. И са различни двата чифта, в мисъл кожата на по малките е по-тъмна и по-твърда и въобще имат по кашишки вид, мойте по-нежни излязоха ;D

Kent

• Sr. Member
« Отговор #23 -: 03 Януари 2011, 12:03:43 pm »

Hobo

• Hero Member
  • Публикации: 820
« Отговор #24 -: 03 Януари 2011, 12:59:49 pm »
Супер! Хайде да са ви честити и голямо скиторене да падне с тях!  ;D ;D
Горд съм, че служих на Родината в редовете на БНА!

efond

• Jr. Member
  • **
« Отговор #25 -: 07 Януари 2011, 19:29:17 pm »
Ето ги и моите в токущо получен вид. Пристигнаха от Сопот, излязоха ми 38лв. Засега са корави като желязо, тапърва почвам да ги мажа с парафин .

GOART

• Full Member
  • Публикации: 126
« Отговор #26 -: 08 Януари 2011, 20:58:15 pm »
А някой да каже, правил ли е по-дълги преходи с такива обувки скоро, и по-специално по стръмно и наклони в Балкана?
Колко тежат?
Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!

Kent

• Sr. Member
« Отговор #27 -: 08 Януари 2011, 21:13:24 pm »
Другата седмица мислим варна-суворово пешачката, през дерета поне, дано да има още сняг. ще пиша. мечколис май е правил, ама не знам колко ходене. :)

mechkolis

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 37
    • глинени артефакти
« Отговор #28 -: 14 Януари 2011, 04:12:04 am »
Пък аз сега на тези  http://www.redrockbg.com/product.php?id=25 съм им хвърлил едно око, въпреки че от пловдивски обувки съм си патил и малко със съмнение гледам.. ???

ico160

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 6
« Отговор #29 -: 15 Февруари 2011, 14:34:41 pm »
Здравейте,нов съм във форума.Искам да попитам ЗАГО как да се свържа с човека продаващ френските армейски кубинки?ОБЯВАТА Е С ИЗТЕКЪЛ СРОК И НЯМА КООРДИНАТИ .Рразбрах само че е от Сливен.моя тел. номер е 0895458198.