Автор Тема: Капани и примки за сляпо куче - имат ли шанс?  (Прочетена 33348 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Re:Капани и примки за сляпо куче - имат ли шанс?
« Отговор #15 -: 04 Юли 2011, 19:11:59 pm »
Изглежда, че има! Дупките почти изчезнаха, в смисъл няма нови. Явно шумът(трептенията) от въртенето на тези шишета с перки, а и тракането, се предават добре чрез металните пръчки в земята и слепите кучета са се изселили при по-недосадни съседи. А преди имаше толкова дупки, че се спъвах постоянно в тях. Така, че майтапа настрана, май има сериозен ефект. Опитите продължават.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

zoso

• Full Member
  • Публикации: 117
« Отговор #16 -: 07 Август 2011, 16:46:36 pm »
ko54, от дядо ми съм чувал, че по градините едно време нарочно садели рицин. Корените му били "лютиви" и гонели слепите кучета.

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #17 -: 08 Август 2011, 19:09:13 pm »
Благодаря zoso, ще опитам с рицина.

unior

• Full Member
  • Публикации: 163
« Отговор #18 -: 12 Февруари 2012, 12:07:45 pm »
Калциев карбид, CaC2. Изпробвано и работи.Не ги убива, или поне няма доказателство за това, но със сигърност ги прогонва на далеч.Пробвали сме какво ли не, и капани и рицин и звукови джаджи, пропан бутан и всико за което може да се сетите.

Та намирате карбит, поставяте в дупката , най добре в няколко дупки и поливате с вода,запущвате дупката.Отделения газ за дълго време ще ги накара да стоят надалеч, а ако имате късмет и ще ги убие.
Да притежаваш и носиш нож не е привилегия,
а отговорност.

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #19 -: 12 Февруари 2012, 13:34:17 pm »
Благодаря, ще пробвам и с карбид. Имам някакви смътни спомени и известен опит с карбида от детските години, когато пробивахме дупка в консервна кутия, хубаво(и бързо) я уплътнявахме около дупката в земята и я възпламенявахме чрез дълга пръчка със запален парцал, ама това беше преди повече от 45 години.

Вискяр

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
  • Работата никога не свършва
    • ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА ВИСКЯР
« Отговор #20 -: 31 Май 2012, 19:40:37 pm »
Здравейте.
Днес писах статия за борба със сляпото куче и така открих този форум. Дори си позволих да използвам снимка от тази тема.  :)
Надявам се моя опит да е полезен някому.

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #21 -: 31 Май 2012, 19:58:23 pm »
Ще пробвам и аз с тези 2 препарата от статията и ще видим кой-кого.

При мен е кофти това, че съседната вила е необитаема и не мога да ги преследвам там.

За всеки случай посадих повече картофи тази година, за да има и за тях и малко за мен.

Hunter

• Full Member
  • Публикации: 108
« Отговор #22 -: 31 Май 2012, 22:28:50 pm »
От 25 години имам вила, на която винаги сме имали проблем със слепи кучета или къртици. От около 4-5 години нямаме проблем, защото изнамерихме един много успешен модел за капан. Дядо ми си води примерна статистика и на година хваща по около 20 гадини общо, от двата вида, като бройката намалява. За жалост нямам снимки на устройството, но обещавам да го снимам, измеря и да споделя като цяло конструкцията му. Наистина е най - ефикасния капан, който сме имали. И лесно се изработва, само дето е нужен електрожен и ъглошлайф да се направи, но е за няколко часа работа. Общо взето е тръба, пружина, шиш и т.н. Като мине животното и бам ...  :-\ :-X

ko54

• Hero Member
  • Водолей
« Отговор #23 -: 13 Май 2013, 19:55:52 pm »
От 25 години имам вила, на която винаги сме имали проблем със слепи кучета или къртици. От около 4-5 години нямаме проблем, защото изнамерихме един много успешен модел за капан. Дядо ми си води примерна статистика и на година хваща по около 20 гадини общо, от двата вида, като бройката намалява. За жалост нямам снимки на устройството, но обещавам да го снимам, измеря и да споделя като цяло конструкцията му. Наистина е най - ефикасния капан, който сме имали. И лесно се изработва, само дето е нужен електрожен и ъглошлайф да се направи, но е за няколко часа работа. Общо взето е тръба, пружина, шиш и т.н. Като мине животното и бам ...  :-\ :-X

Дай снимки и схеми, моля те, щото пак се появиха при мен, въпреки всички горепосочени пинизи?!!!

gargo2

• Full Member
  • Публикации: 123
Re: Капани и примки за сляпо куче - имат ли шанс?
« Отговор #24 -: 14 Септември 2013, 18:42:50 pm »
До колкото разбирам този капан прострелва гадинките с шиша като минат.Аз нямам такива проблеми защото съм малоимотен  :)но никога не се знае дали няма да ми потрябва против онези  двукраките и крадливи дето много се въдят ;D.