Автор Тема: Сървайвъл джаджи и пантифлюшки  (Прочетена 25448 пъти)

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
Re: Сървайвъл джаджи и пантифлюшки
« Отговор #30 -: 06 Януари 2014, 23:41:35 pm »
Колеги в интернет се натъкнах на това изключително видео,надявам се да предизвика интерес и дискусия,отностно качествата, работата и приложението на съотвения нож. Лично аз смятам,че с това ако не ти отварят вратата на която чукаш,спокойно можеш да влезеш атрактивно през стената....

http://www.youtube.com/watch?v=dB4wLoso-BY
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #31 -: 07 Януари 2014, 09:44:44 am »
Гъчкано е в тубата с подобни клипове.  :D

Колега Монте и ти можеш да направиш такива клипчета одма.

Взимаш нож, примерно от инструментална стомана У7 или У8, зоново закален на 57-58 Рокуел(няма нужда от повече), правиш му вторичен скос от 60 градуса и кусур, взимаш парче валцована стомана Ст.3, чук и менгеме и почваш да мааш.

Резултатите едва ли ще са по-лоши от тези на клипа.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Kris De Monte

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #32 -: 07 Януари 2014, 11:19:20 am »
Аз нямам точни такива познания,но ако можех да си направя така както казваш наистина сигурно нямаше да се впечатля :D ...ако ти можеш трябва да ти дам някоя скица и да се разберем по финансовия въпрос :)
"Ако искаш живот като на филм,спри да живееш като по учебник ! К.П"

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 298
« Отговор #33 -: 07 Януари 2014, 15:15:09 pm »
Явно ще става за отваряне на консерви 8) ;D Ако мога и да си режа ноктите с него, бих го взел за в колата. Офф, ама трябва и да е йовтин :D

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #34 -: 08 Януари 2014, 07:15:44 am »
Аз нямам точни такива познания,но ако можех да си направя така както казваш наистина сигурно нямаше да се впечатля :D ...ако ти можеш трябва да ти дам някоя скица и да се разберем по финансовия въпрос :)

Не става, този тип ножове от клипа са за сървайвъл-зомби-апокалиптични простотии, а те не са ми интересни, явно щото съм одъртял и много ме мързи. 

Моите ножчета за такива клизмени ситуации са Номад и дребен Фрост.
И 2-3 брадви, разбира се, закъде без тях.
Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #35 -: 18 Януари 2015, 17:28:09 pm »
Траурни стоки с възможно бушкрафт приложение.

Нестандартни разпалки. За разплаване на огън може да се използват и въгленчета за тамян, продавани в магазините за траурни стоки:

По външната част на таблетката има някакво покритие, което при запалване разнася пламъка по цялата повърхност. За минута две се образува тлеещо въгленче, което грее 5-10 минути.

Тази опаковка струваше 1лв. Имаше и от друг вид, с по-големи таблетки и повече на брой.

Попаднах и на ветроусточиви свещи с време на горене 30 и 60 часа - вариант за подгряване на палатка, гонене на комари и др.
Не се взимай толкова на сериозно.

Nitro

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 29
« Отговор #36 -: 29 Септември 2015, 11:28:28 am »
Колеги в интернет се натъкнах на това изключително видео,надявам се да предизвика интерес и дискусия,отностно качествата, работата и приложението на съотвения нож. Лично аз смятам,че с това ако не ти отварят вратата на която чукаш,спокойно можеш да влезеш атрактивно през стената....

http://www.youtube.com/watch?v=dB4wLoso-BY
Подобен нож спокойно може да се поръча на някой майстор. Смятам да се обзаведа с нещо такова за колата. Дръжката ще я намотая от пракорд, така ножа ще ми се върже около 60 - 80 лева. Подходяща стомата е пружинната ръждаема 65Г, която е и без пари.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #37 -: 09 Октомври 2015, 07:26:46 am »
Да, ама нашенските майстори или искат майка си и баща си, или ги мързи или си оставят ръцете.
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Nitro

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 29
« Отговор #38 -: 09 Октомври 2015, 10:17:36 am »
Да, ама нашенските майстори или искат майка си и баща си, или ги мързи или си оставят ръцете.
И двете неща са вярни, но нямаме избор. Това което се пордава по магазините не си оправдава парите, а и избора е ограничен.
Да намериш читав майстор е трудна работа. Аз работя с Ванди, не е скъпчия, опитен е със закаляването, работи прилично, но прави само това което му кажеш, без да да дава съвети. Накрая ако това което получиш не ти хареса, проблема си е лично твой. Но дори и така, е по-добре да си поръчаш нож от това да дадеш сумати пари за (примерно) CS Trailmaster и след известно ползване да ти се счупи при гарда или да ръждяса щото е влязла вода под гумата на дръжката. Може да се дадат още много примери. Не мога да разбера как нашите дядовци са се справяли в гората с един какракулак и едно брадве, а сега ни заливат от всевъзможни артикули и ни обясняват как не можем без тах. Айде, няма нужда.

kraychev

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 36
« Отговор #39 -: 10 Април 2016, 11:49:51 am »
Интересна играчка:
http://fakti.bg/technozone/181367-tazi- … =firstpage
https://www.youtube.com/watch?v=4ZKPcVZ9tUs
Накратко - бутилка, която се пълни с вода, като кондензира водните пари от въздуха. Захранва се от слънчева батерия, което я прави независима. Не разбах колко тежи цялото устройство.
Аз лично съм малко скептичен по отношение на посочената в статията възможност да се пълни с около 500 мл/ч. Естествено, при "идеални" условия (топло и влажно), но това е горе-долу производителността на домашния обезвлажнител (който е живял в новопостроен блок би оценил този уред - събира до 10 л./денонощие).

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #40 -: 11 Април 2016, 17:14:52 pm »
От как прочетох горното, комбинативния ми (демек болен) български мозък го човърка една мисъл:
Ако тая с тая бутилка, която се пълни с вода, като кондензира водните пари от въздуха се разходя около нефтохима (или некоя голяма бензиностанция) дали в бутилката няма да се кондензира бензин?
А ако се разходя около някой винпром или бирена фабрика.....
Не се взимай толкова на сериозно.

kraychev

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 36
« Отговор #41 -: 11 Април 2016, 19:18:25 pm »
като видях колите след онзи дъждец в петък следобед, може и с боза да се напълни  ;D
п.п.: за Бургас говоря