Автор Тема: Сървайвъл джаджи и пантифлюшки  (Прочетена 25498 пъти)

Atanassovski

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 20
Re: Сървайвъл джаджи и пантифлюшки
« Отговор #15 -: 08 Септември 2011, 22:26:56 pm »
Колега, доста си се постарал и много благодаря за което, но ми е супер чудно в каква раница би се побрало всичко това?  :) Минимум 100 литра......а както знаем пълна 100 литрова раница тежи та къса... Аз лично бих елиминирал сигурно над половината от тези неща. Особено ''интересен'' ми се стори един клип на един американец с 20000 ножа, 2300 ножки.... не е възможно да се носи здравословно толкоз много екипировка според мене. Наистина базовите и нужни неща според мен се побират максимум в 75 литра за продължителни походи като най-обемисти ще са дрехите.

Това е моето мнение, поздрави и мерси за темата четох я с интерес!  ;)

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #16 -: 08 Септември 2011, 23:45:44 pm »
Аз ви съветвам, не вярвайте на никакви списъци. Всичко зависи от личността, условията и т.н.Един простичък пример. Колко хляб ще сложите в раницата си, за един петдневен поход, ако знаете, че по пътя няма хляб? Отговора на всеки е различен. Аз например, няма да сложа нито един грам, а оня ще сложи 5 хляба. Ами зависи от личността. Свикнал съм да живея без хляб. На Ком Емине не носих нито грам, ако има, ядох една филийка, като няма не ядох. Всичко друго, дрехи, принадлежности и т.н. зависи от личността, как е свикнал да живее. Свикналия охолно, ще носи доволно. Три клечки кибрит и драскало в тубичка, вършат същото, което вършат 10 вида запалки, защото при 20 дневен поход много тежат дори очилата 2 диоптъра, но не можех да се освободя от тях, тъй като не мога 1 час дори да живея без тях. И трака на GPSa не виждам без тях. Също и условията. Ако се движа в града, не ми трябва GPS, няма да ми трябват и очилата, като ми тежат, ще ги изхвърля.
Като ме заболяха краката освободих се от евтините неща. Вълнени калци, гети, шапка, и без които мога. Дори на х.Лескова си оставих бурканчето мед със смлени фъстъци.
И така, всеки преценява за себе си какво да носи, според случая. Списъците са лъжлива работа.

Atanassovski

• Jr. Member
  • **
« Отговор #17 -: 09 Септември 2011, 02:13:14 am »
Абсолютно, всичко се състои от личният опит  ;)

cat

• Sr. Member
  • Публикации: 468
« Отговор #18 -: 09 Септември 2011, 19:53:28 pm »
Преди малко пак ми се караха че съм си пльоснал раницата по средата на кухнята , и така и така няма да ходя на Съева дупка извадих всичко от вътре да видя кви сървайвъл джади нося . Е нося не е като да няма ама са малко и не тежат та в раницата една ферородна запалка и две бая големи парчета брезова кора и сгъваем трион . В колана са  малко повече 18м 4мм въже торбичка с магнезиево блокче и парчета брезова кора аптечката и тя е на колана, едно малко острие , голям риболовен комплект ама той е за кеф повече, две парашутчета ,майларово фолио, ластика и 3 сигнални ракети тях за какво ги мъкна незнам .

meco puh

• Hero Member
  • Публикации: 542
« Отговор #19 -: 10 Септември 2011, 00:56:10 am »
cat, ти вече се оформи като мой приятел от Козичино. В никакъв случай не искам да те огорчавам, но след всичко което си сложил в раницата, сложи и нешо за ядене и пиене за няколко дни, върви  с нея раница НЯКОЛКО дни и след това ми опиши нещата, които си решил да изхвърлиш като начало, без да съжаляваш. Ще има много такива,без чужда помощ ще го направиш.

Atanassovski

• Jr. Member
  • **
« Отговор #20 -: 10 Септември 2011, 20:13:00 pm »
+1  ;)

cat

• Sr. Member
« Отговор #21 -: 10 Септември 2011, 22:08:54 pm »
 :D Ами понеже си ходя с 30л раница и да ти кажа няма много за изхвърляне от нея . Спам е но тука е станало дума тука ще пиша какво има вътре стегната за няколко дена . Шише 1/2л ракия резервен кат дрехи този път имаше и примус, комплект тенджерки , и дръжте се да не паднете от смях вилица и лъжица, чорапи, едни гуменки ,2 хляба ,6консерви ,6 сухи супи , кутийка с подправки , згъваем трион , ферородна запалка ,брезова кора и връхна дреха с дълъг ръкав . На раницата отвън бяхя прикачени спален чувал шалте  палатка и плащпалатка ето и снимки на раницата .

miki

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #22 -: 15 Септември 2011, 13:17:40 pm »
......... В колана са  малко повече 18м 4мм въже торбичка с магнезиево блокче и парчета брезова кора аптечката и тя е на колана, едно малко острие , голям риболовен комплект ама той е за кеф повече, две парашутчета ,майларово фолио, ластика и 3 сигнални ....... .
    cat, имам едно питане, тъй като не съм сървайвъл, а и не искам да бъда, не съм и буш....нещоси – за какво са ти тези парашутчета?

ilianlp

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 22
« Отговор #23 -: 15 Септември 2011, 13:21:17 pm »
 ;D Във всеки случай не са за скачане, защото ще трябва и хеликоптер да си окачи на колана ;D  С тях се ловят дребни рибки ;D

miki

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #24 -: 15 Септември 2011, 13:23:50 pm »
ХА! Мерси, нямаше да се сетя никога! :)

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 115
« Отговор #25 -: 15 Септември 2011, 14:01:00 pm »
Cat, Успокой ме моля те, че тия парашути не са с бракониерски цели.......... >:( >:( >:(

cat

• Sr. Member
« Отговор #26 -: 15 Септември 2011, 17:44:06 pm »
Не не са за бракониерски цели те са ако наистина се наложи , има и други методи за риболов по бързи и лесни дори от парашутчетата но не са за писане във форум и не са за казване на всеки . И има грешка с парашутчето се ловят не само дребни риби , прави му се лек тунинг и започва много успешно да лови риба .

hr.zlatarev

• Full Member
« Отговор #27 -: 16 Септември 2011, 09:59:20 am »
Хмм :-\ Нещо съм подозрителен аз - в тундрата например да, ама у нас чак такъв глад да те налегне...

cat

• Sr. Member
« Отговор #28 -: 16 Септември 2011, 11:37:23 am »
 ;D ;D ;D ;D Правоспособен съм и имам право да работя с експлозиви . Ти как мислиш ако реша да бракониерствам дали ще си играя с парашутчета .

hr.zlatarev

• Full Member
« Отговор #29 -: 16 Септември 2011, 13:44:27 pm »
Приема се. Мир. ;D