Автор Тема: Всякакви снимки  (Прочетена 180606 пъти)

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
Re: Всякакви снимки
« Отговор #345 -: 18 Ноември 2015, 15:48:58 pm »
1. Водопад Смоласрки до с. Смолари, Беласица, Р. Македония

2. Водопад до с. Габрово, Беласица, Р. Македония

3. Водопад Мангъро, до с. Скрът, Беласица, България

4. Водопад Лопово, над с. Самоилово. Беласица, България.

п.п. последния е с към 60 метра пад, ако се съберат всички каскади.

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #347 -: 23 Ноември 2015, 19:01:58 pm »
Към темата Лов и риболов.
Ето какъв звяр улових тази събота:

Съмнявам се да е случайно закачена, щото малко преди тази риба закачих още една със същия размер.
Въпрос: Какъв е този хищник? Червеноперка, речен кефал или някаква кръстоска между тях и пираня?
П.С. Рибата е хваната и на монтиран метален повод.
Не се взимай толкова на сериозно.

donzezi

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 39
« Отговор #348 -: 23 Ноември 2015, 21:55:19 pm »
Село Равногор в Родопите.

Параклиса на Гарвановите скали .

И гледката от скалите .

LEGION IYI

• Newbie
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #349 -: 23 Ноември 2015, 22:22:23 pm »
Към темата Лов и риболов.
Ето какъв звяр улових тази събота:

Съмнявам се да е случайно закачена, щото малко преди тази риба закачих още една със същия размер.
Въпрос: Какъв е този хищник? Червеноперка, речен кефал или някаква кръстоска между тях и пираня?
П.С. Рибата е хваната и на монтиран метален повод.

Май е бял амур. Има го по Тунджа и Марица. http://www.hunter.bg/bial-amur-92.html

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 115
« Отговор #350 -: 24 Ноември 2015, 14:02:30 pm »
Това не е ли този гаден троскот дето му казват Блескач или Пръскач или друго, и който измества уклея, че и клена от реките все повече.  >:(

Mavrud

• Hero Member
  • Публикации: 645
« Отговор #351 -: 24 Ноември 2015, 17:21:13 pm »
Май е бял амур. Има го по Тунджа и Марица. http://www.hunter.bg/bial-amur-92.html
Това не е ли този гаден троскот дето му казват Блескач или Пръскач или друго, и който измества уклея, че и клена от реките все повече.  >:(

LEGION IYI, Hr.Zlatarev, звярът е уловен на яз. Порой, където бях за първи път и не познавам обитателите му.
В първия момент и аз си помислих, че рибето може да е блескавец, говедарка (Alburnoides bipunctatus):

Но погледната отгоре (не направих такава снимка) главата е по-широка от останалата част на тялото. Така на мен ми изглеждат речния кефал, толстолоба и мисля амура. Блескавецът си прилича на уклейка (и в главата) само с разлика в окраската. От блескавеца съм хващал доста на р. Луда Камчия. На тази река блескавеца е желан улов (когато друго не се хваща), напада и блесна, но рядко и не мога да кажа, че пречи, също е и една от любимите жертви на речния кефал, а и на отскоро завъдилата се там щука. Като кулинария я предпочитам пред уклея. Блескавецът, там където я има, според мен е много подходяща рибка за обучение на деца на риболов на плувка.
Ако наистина блескавеца някъде се въди в големи количества, то е по-добре отколкото часовници/слънчевки (Lepomis gibbosus) и горчивки  (Rhodeus amarus)
Не се взимай толкова на сериозно.

hr.zlatarev

• Full Member
  • Публикации: 115
« Отговор #352 -: 25 Ноември 2015, 16:02:53 pm »
Мамка му и рибе - ненавиждам го. >:( На теб може и ти се нрави ама виж - метнал си за щука и си мечтаеш поне за 2-3 кг. животно и то какво - излиза "нещо" по-малко и от туистъра.  Почвам да си мисля, че дребната гад /Блескавеца/ вече се е завъдил и във водоемите. По реките /за мене Огоста, Вит, Струма/ на каквато и муха да метна веднага се лепва дребосъка му ниеден. Но знам аз - както е тръгнало скоро и на троскот ще се радваме.. А дано това рибе, дето си закачил да е амурче. Не ми прилича на червеноперка а и клен /кефал/ не е - той е по-"главоч".  А бе важно е че си реализирал улов.  ;D Пържи и поливай с винце! А наздраве!  ;)

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
« Отговор #353 -: 25 Ноември 2015, 18:01:35 pm »
връх Мусала вчера.

Рила, Маричини езера. Оня ден.

donzezi

• Jr. Member
  • **
« Отговор #354 -: 17 Декември 2015, 21:54:35 pm »
Аз и Кодак .

А това е Дарио .

ГАЗ 24А - без синхронизатори ,че и пали .

jordanov

• Sr. Member
  • Публикации: 298
« Отговор #355 -: 23 Декември 2015, 15:02:24 pm »
Дон Цеци, поздравления за снимките и особено за кончетата! Позволявам си едно малко уточнение по последната снимка. Предполагам, че е неволна грешка, но специално заради младите колеги да го изясним. Газката е модел 53, а 24 е един от моделите леки автомобили с общо име "Волга". По наше време им викахме Волга - нов модел ;D.  А иначе точно на такава ГАЗ-53, без синхронизатори съм карал курса преди 23-4 години 8)

donzezi

• Jr. Member
  • **
« Отговор #356 -: 26 Декември 2015, 20:29:02 pm »
Тъй,тъй право казваш това е Газ 53А .

donzezi

• Jr. Member
  • **
« Отговор #357 -: 22 Януари 2016, 12:50:40 pm »
Ура пътя за Бяла Черква е отворен :

И се разходих малко .

Езерото на отшелника :

Момин скок,Лещерско и Черни връх (Родопи) в далечината.

donzezi

• Jr. Member
  • **
вр. Белмекен
« Отговор #358 -: 12 Февруари 2016, 02:42:37 am »

vanjo

• Hero Member
  • Публикации: 854
« Отговор #359 -: 06 Март 2016, 13:00:01 pm »
Да се разпиша и аз, че бая време мина  ;D