Автор Тема: "Зимно време с торбичка, лятно с абичка" - или кой какво облича за планина  (Прочетена 21031 пъти)

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
Извинен си...

P.S. Дописвам си след ангажимент:
Преди малко звъннах по Skype-а на тов. Суворов и го попитах - аджеба, що така заблуждаващ своите читатели с тия стрелящи ножове и чепици с обърнати подметки, та и някакви титанови пластини в подметката и т.н.... Той каза, абе ko54, това е роман, а не устав, пък и аз съм човек, обърках се, имах предвид ножа НРС- Нож Разведчика Стреляющий(70-те години) и НРС-2 - след 1986 година. И т.н. И ми подхвърли в знак на извинение някой и друг линк, които аз споделям тук. А за обувките нещо измънка в смисъл, че пластините не били 3 бр. титанови, а 1 бр.- и то тънка пластина, и то от обикновена пружинна стомана. Цирк. Накрая ме попита - да не би да бъркам Спецназа на ГРУ-ГЩ с Въздушно-десантните войски, щото били съвсем отделни губернии. Аз веднага му отговорих, че ние тук всички сме архи-големи специалисти и такива елементарни грешки не правиме. А той попита, пак накрая - абе, уж не обичате нашего брата - спецназа - а ходите с маскировъчни гащи по чукарите почти всичките? Да не би нещо да си играете на солдати, не е хубава тая работа, студената война свърши. А и вече сме съюзници, не забравяй, че ме намери на Албиона. Аз му казах,  че маскировъчните гащи са само за заблуда на колегите от  чуждестранните форуми и за вражеските местни форуми. И т.н. Та такива работи.
Линковете:
http://www.youtube.com/watch?v=ka85Hjujc8g
http://www.dogswar.ru/ammynica-i-snariajen/56-ammyniciia-i-snariajenie/3836-noj-razvedchika-stre.html

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

Kent

• Sr. Member
  • Публикации: 362
благодаря ко54 за допълнението, предай на другаря резун моите искрени и нижайщи благодарности за супероткрехващите и атрактивни литературни произвидения ;D и учудването ми как като александър исаевич не го богопомазаха с нобелови кинти.
п.п. гащите ми са норвежки и това което е като шарки, не е камуфлаж, а следи от оакан натовец от 80-те. норвежеца ми го каза по скайпа. от оня свят.след среща с балкански мечок 8)  /олаф_фром_дъ_скай му е никнейма./

поздрави.

п.п. мисля като се отплеснахме към резун, хобо да премесни някой и друго мнение в миш-маша раздел литература или нящо такова щото абичка и торбичка не споменавата в тея две три мнения.

ko54

• Hero Member
  • Водолей

Kent

• Sr. Member
ко пеесе и четери, аз съм мекушав и разбран човек, тъй че нема нужда да ме плашиш с тояга ;D аз съм си изплашен по рождение с апгар три ;D
п.п. а видях че си си променил емотикона с по тънка горяща пръчица ;D

ko54

• Hero Member
  • Водолей
+100, Кент. Цар си! Бях забравил да добавя, че тов. Резун ме пита лично аз с какви гащи ходя по чукарите и аз си признах чистосърдечно, че съм станал напоследък автомобилен турист, който е стигнал до недотам интелигентния извод, че най-голямата и хубава раница - това е багажника на комби-автомобила, и че нося само памучни гащи, т.е. дънки, и зиме и лете. На което той отвърна, че явно сме се събрали доста странни птици в този форум и ... прекъсна връзката едностранно. Жалко. Тъкмо щях да го питам баш точно по темата - естествени материи ли ползват или изкуствени в мъгливия Албион?, ама не успях. Пак ще си останем май в неведение и спорът явно ще е безкраен...

Kent

• Sr. Member
ми покани го да ни открехне за умения по спецбушкрафт бе :P и да доде на някой сбирка :D
норвежките гащи са много харни наистнина за до девет-десет  часово без почивки  по пресечена местност и с гюрлюк, после за спане за отриване на мазни ръце отверме навреме също. на жена ми германските са още по убави. аз и ги ходарих. галят а не хапят като тукашния шаяк.
но за зимата си имам лайнонкови кюлоти естествено.
аз не казвам че много ходя, по мере возможностей просто.
но пък и почти нямам авторитети живи, които да ме открехнат с какво и как. освен ваньо и попа донякъде. :D от форума говоря.

ko54

• Hero Member
  • Водолей
Абе, аз ще го поканя, ама едва ли ще дойде. Имам някакви смътни подозрения однако, че като професионалист в тия области, едва ли ще му е интересно да се занимава, камо ли да обучава такива пишман-шматки-бушкрафтъри като мен и теб. А и ме предупреди да го търся само за сериозни работи, а не за някакви си гащи, пък били те норвежки или бундесверовски. Мъка. 

Kent

• Sr. Member
че какво по сериозно от скитането без да пречиш на никой, ко пеесе и четери ;D понеже жувота е кратък и дотакто се услушваме току виж сме свършили в някой ИКО в най-добрия случай.
а бабините бозки, разцепената планина и меандрите на бяла река ще си останат непосетени...
наздраве и на теб.

ko54

• Hero Member
  • Водолей
И ти си прав, времето лети...