Автор Тема: PowerBank  (Прочетена 6953 пъти)

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
PowerBank
« -: 21 Август 2016, 10:33:08 am »
Здравейте. Сглобих си аварийно зарядно за телефона - от Али-то си взех кутийка, от батерия за лаптоп си взех 6бр. батерии 18650 и готово - проработи. Лампички показват колко е заредено, има диодче за фенерче, два USB за зареждане на две устройства едновременно.... Абе пълно щастие. Стига ми за две зареждания на телефона (3200mAh батерия) от 0 до 100%. "Дотук добре" казал падащия от десетия етаж. Ама нещо се сгегна системата - включих телефона да се зарежда и се почна едноооо... тръгне, спира, тръгне, спира... И не когато му скимне, а като че и през равни интервали. Някой да има идеи от какво може да е? Знам, че има по 25-30лв такива на Samsung, ама все пак...
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Orlov

• Hero Member
  • Публикации: 604
Re: PowerBank
« Отговор #1 -: 21 Август 2016, 11:51:21 am »
Може батериите да са стари и да имат малък капацитет и високо вътрешно съпротивление.
USB зареждане от такива батерии става с повишаващ драйвер от 3.6V на 5V.
От неговите качества зависи колко ще е успешно зареждането.
Евтините обикновенно имат големи загуби, а формата на напрежението е силно плаваща.
Ако батериите са ОК причината е в кутийката.
www.banggood.com fen
„Човек вижда толкова, колкото знае.„ - Гьоте

ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1656
  • Водолей
« Отговор #2 -: 21 Август 2016, 12:34:38 pm »
Пробвай с друг кабел.

Огънят грее и свети, а телевизорът само свети и то само от едната страна.          

gavra74

• Full Member
  • Публикации: 239
« Отговор #3 -: 21 Август 2016, 18:39:45 pm »
По-съм склонен да мисля, че е от кутийката, независимо, че е нова - само три пъти съм зареждал. Батериите са ОК, кабела е оригиналния и си работи на оригиналното зарядно на 220V. Накрая като взема че я прасна у стената... И батериите отиват при фенераааа...
Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква