Бушкрафт > Бушкрафт, туризъм, къмпинг

Таландар

(1/2) > >>

gavra74:
Това е една тежка, но мнооого полезна джаджа за къмпинг. Колеги от офроад форума са пощурели на тая тема - цели 35 страници. Изработва се от диск за дискова брана - запушва се дупката и се слагат 3 крачета с дължина 30-35см. Диска е дебел по средата и тънак в края и това, че се нагрява по средата не пречи - температурата се разпределя равномерно. И е практичен, икономичен, мултифункционален и т.н. С 300-400гр олио опържихме 2 кила картофи и то докато се пекат пържолите. Ето и снимки - на първата обгаря за да махнем ръжда и др. мръсотии, а на втората работи на пълна пара.
ko54:
2 в 1 джаджа, хитро, ама тежко и голямо.

За комби-авто-офроуд-буш става. 

jordanov:
Офф, ще взема накрая и аз да го пробвам това хай-тек чудо... Диск имам, даже и BBQ-то на село е такова... И на първо време без крака - в дворни условия на триножник, на полеви условия - според местността 8)

gargo2:
Това много ми прилича на китайския тиган.Преди време си мислех за нещо такова но идеята за диска от брана ми е тъкмо на място.Може да се спести носенето ако разполагаш само с колело и собствените си крака (най-често само с крака)ако си го държиш някъде сред гори и планини къде си ходиш често -нещо като упорен пунк.Смятах за такива цели да си скрия по някой сач но и такъв тиган има своето място .

gavra74:
Триножника става, стига да е 30-35см висок. Или поне опитите показват че това е оптималната височина.
Вярно, че е приложимо само ако се пренася с МПС, но за сметка на това печеш пържоли, пържиш картофи, приготвяш зеленчукови смеси с гъби и т.н. и т.н.
Китайците наистина имат такова чудо, но то е конус и се слага на некви дзверски горелки. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия